HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Výsledky 41. mistrovství ČR v požárním sportu družstev HZS ČR

O víkendu 31. srpna - 2. září 2012 se v Uherském Hradišti konalo 41. mistrovství ČR v požárním sportu družstev HZS ČR. Olomoučtí profesionální hasiči skončili sedmí. 

Pátek 31. srpna 2012 zahájil tři dny soutěžních klání všech sportovců, kteří se díky svému úsilí a sportovním výkonům na soutěže nominovali.  První disciplínou, kdy měřili síly profesionální i dobrovolní hasiči, byl od 10:30 do 15:30 hodin výstup do IV. podlaží cvičné věže v areálu stanice profesionálních hasičů Uherský Brod. Opuštěný ale nezůstal ani stadion v Uherském Hradišti, kde po celý den probíhaly tréninky na sobotní a nedělní soutěže, a finální přípravy na sobotní slavnostní zahájení.

Na start první disciplíny - výstup do IV. podlaží cvičné věže se postavilo celkem 108 profesionálních hasičů z jednotlivých krajů, z HZS podniku Správa železniční dopravní cesty a z HaZZ Slovenské republiky a 13 hasičů dobrovolných. Mezi profesionály zvítězil s časem rovných 13,63 s Jakub Pěkný (HZS Ústeckého kraje), stříbro získal  Kamil Bezruč (HZS Moravskoslezského kraje) s časem 13,68 s a třetí místo obsadil jeho týmový kolega Karel Ryl s časem 13,75 s.

Sobota 1. září se nesla v duchu oficiálního zahájení Mistrovství ČR profesionálních a dobrovolných hasičů v požárním sportu na stadionu v Uherském Hradišti. Po slavnostním nástupu celkem 651 závodníků přivítal všechny účastníky hejtman Zlínského kraje MVDr. Stanislav Mišák, dále starosta Uherského Hradiště Květoslav Tichavský, a starosta Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Ing. Karel Richter. Následoval slavnostní slib jak sportovců, tak rozhodčích a pak již generální ředitel HZS ČR plk. Ing. Drahoslav Ryba popřál sportovcům ty nejlepší výsledky, radost ze sportu a dobrou náladu po celou dobu mistrovství a oficiálně odstartoval sportovní klání.

Během celého dne sportovci a sportovkyně měřili své síly hned ve dvou disciplínách – Běhu na 100m s překážkami a štafetě 4 x 100 m s překážkami. I přesto, že během dne několikrát zapršelo, atmosféra na stadionu byla více než pozitivní. Dopoledne se soutěžilo v běhu na 100 m s překážkami. Zde za profesionální hasiče vybojoval prvenství Milan Netrval z družstva HZS Plzeňského kraje, druhý skončil Jakub Pěkný z HZS Ústeckého kraje a bronz patřil Pavlu Krpcovi z Moravskoslezského kraje.

Mistrem v dvojboji (disciplína výstup do 4. podlaží cvičné věže a běh na 100 metrů překážek) se pro rok 2012 se stal Jakub Pěkný.
Vítězové převzali ocenění z rukou generálního ředitele HZS ČR plk. Ing. Drahoslava Ryby, starosty SH ČMS Ing. Karla Richtera, ředitelky HZS Zlínského kraje plk. Ing. Jarmily Čičmancové PhD. a dalších funkcionářů z řad profesionálních i dobrovolných hasičů.
 
Odpoledne patřilo štafetám 4x100 m s překážkami. Ve štafetě zvítězili profesionální hasiči HZS Moravskoslezského kraje, následovali je hasiči z Královéhradeckého kraje a třetí skočili profesionální hasiči z Kraje Vysočina.
 
Neděle 2. září 2012 patřila královské disciplíně, požárnímu útoku. Disciplíně, ve které drží čeští sportovci světový rekord z loňského Mistrovství světa v Cottbusu. Disciplíně, jejíž nezbytnou součástí je souhra družstva, rychlost a přesnost  Mezi profesionálními týmy zvítězili v požárním útoku hasiči z HZS Ústeckého kraje, stříbrnou příčku získali hasiči z HZS Kraje Vysočina a třetí místo patří Hasičskému záchrannému sboru podniku Správy železniční dopravní cesty.
 
V celkovém pořadí zvítězili profesionální hasiči z HZS Moravskoslezského kraje, druhé místo obsadili hasiči HZS Kraje Vysočina a na třetí příčce se umístili hasiči HZS Královéhradeckého kraje. Olomoučtí profesionální hasiči neobhájili loňské třetí místo a v letošním ročníku skončili až sedmí.
 
Celkové výsledky
Oficiální stránky mistrovství
 
 

Autor:

por.Bc.Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje
tel: 950 770 039
mobil: 725 490 377
e-mail: mluvci(zavinac)hzsol.cz

vytisknout  e-mailem