HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vyprošťování dvou seniorů po střetu auta s traktorbagrem na Karvinsku

Dvě jednotky profesionálních hasičů (HZS MSK) zasahovaly ve středu 19.2.2020 odpoledne v Dětmarovicích (okres Karviná) u nehody automobilu Škoda Roomster s traktorbagrem. V roomsteru se zranili dva senioři, hasiči je museli vyprošťovat.

Operační středisko hasičů bylo o nehodě informováno ve středu čtvrt hodiny před 16. hodinou. Do Dětmarovic ihned vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic Orlová a Karviná.

Roomster se patrně střetl se lžící traktorbagru a skončil v nestabilní poloze mimo silnici. Hasiči jej museli zabezpečit stabilizačními tyčemi (Paratech), lanovým navijákem a klíny. Pak nejprve mohli vyprostit zadními dveřmi zraněnou ženu, po použití hydraulických nástrojů, především nůžek, i (boční stranou) zraněného muže. Předali je týmu ZZS MSK. Podle velitele zásahu šlo v obou případech o poranění nohou, oba senioři byli při vyprošťování při vědomí a komunikovali.

Na likvidaci úniku provozních kapalin použili hasiči nasákavý sorbent. Po dohledu nad naložením roomsteru na vozidlo odtahové služby silnici pečlivě uklidili.

Odkazy do noveho okna

DNtroomstervyprosteniDetmarovice (1 KI)

DNtroomstervyprosteniDetmarovice (1 KI) 

Detailní náhled

DNtroomstervyprosteniDetmarovice (2)

DNtroomstervyprosteniDetmarovice (2) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem