Záchranný útvar HZS ČR  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Výcvik na vodní ploše Vrbice dne 11.1. 2012

Dne 11.1. 2012 proběhl pravidelný výcvik na vodní hladině Vrbice. Výcvik byl zaměřen na plavbu s PTS 10, čluny RUSB, MARINE a na vyprošťování pomocí AV 15. 

Cílem výcviku bylo:
Zdokonalení strojníků v jízdě na stojaté vodě s PTS 10, RUSB a MARINE. Porovnání možností nasazení a efektivity jednotlivých člunů při povodních a záchraně z vodní hladiny. A v neposlední řadě také získání návyků při provádění vyprošťování s T 815 8x8 AV 15.
 
Této praxe se zúčastnilo 16 příslušníků 1. a 3. Záchranné roty a 8 příslušníků jakožto vodní záchrana a týlové zabezpečení cvičících (potápěčská tatra, záchranný člun Adventure, nafukovací stan se zázemím).
 
Při této příležitosti se poprvé vyzkoušel ve vodě nový hliníkový člun MARINE Y15 s motorem Tohatsu 30, který nahradil dosluhující nafukovací člun Avon.
Dále prošel zatěžkávací zkouškou náš nový PTS 10, který jsme získali od Armády České republiky v loňském roce. Na tomto PTS 10 byly provedeny opravy a úpravy svépomocí, včetně nového nástřiku. Zbývá doplnit „výsostné znaky“ a další barevné označení.
 
FOTOGALERIE: přejděte na tento odkaz
 
 
Info a foto: kpt. Ing. Pjaták Marek

IMG_6061.JPGMarine Y15

vytisknout  e-mailem