Záchranný útvar HZS ČR  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Výcvik na vodní ploše Vrbice 29.-30.8. 2012 spolu s ČČK.

Ve dnech 29.-30.8. 2012 proběhl pravidelný výcvik vůdců malých plavidel (VMP) na vodní hladině Vrbice.  

     Cílem výcviku bylo zdokonalení VMP v manipulaci s plavidly na stojaté vodě, přeprava raněných po vodní hladině a v neposlední řadě také zdokonalení součinnosti záchranářů při vyprošťování pomocí AV 15.

     Vůdci plavidel se prostřídali během dne i noci na 4 typech našich motorových člunů (2 čluny RUSB, 2 x Adventure, Marine a 2 ks PTS 10). Byla procvičena činnost při poruše PTS-10 na vodní hladině, jeho transport a vytažení na břeh pomocí AV-15. Dále nechyběl ani transport Fordu Tranzit po vodní hladině na transporteru PTS-10.

    V odpoledních hodinách byl připraven výcvik za pomocí členek ZT OS ČČK Ostrava  společně se členy oblastního spolku ČČK Opava pod vedením Daniela Rothera – ČČK Opava. Jednalo se o záchranu lidí postižených povodní. Figurantky měly různá zranění (pohmožděná žebra, zlomeninu pánevní kosti, ale také infark myokardu či šok způsobený touto mimořádnou událostí).

     Jako týlové zabezpečení výcviku byla využita další speciální technika a materiál - například potápěčská tatra 6x6, automobil vyprošťovací AV-15, sanitní vůz, nafukovací stan se zázemím. Pro přepravu PTS-10 byla použita souprava T815 8x8 VT s P50N.

Členům ČČK děkujeme za spolupráci.

 FOTOGALERIE: viz související dokumenty níže

 

kpt. Ing. PJATÁK Marek - Tiskový mluvčí ZÚ HZS ČR

vytisknout  e-mailem