Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vychází únorový časopis 112

V polovině tohoto měsíce vychází druhé letošní číslo měsíčníku 112 – odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva.  

Logo časopisu 112Logo časopisu 112
V jeho úvodu přinášíme bilanci činnosti HZS ČR v roce 2008 a jeho hlavní priority pro letošní rok.

Rozsáhlou pasáž věnujeme představení nové organizační složky sboru - Záchranného útvaru HZS ČR v Hlučíně, který začátkem měsíce ledna slavnostně zahájil svoji činnost. 

V bloku věnovaném požární ochraně analyzujeme zásah na požár v areálu pily v Kardašově Řečici v Jihočeském kraji a seznamujeme s vývojem tvorby právních předpisů a norem pro čištění komínů.

V části věnované IZS časopis přináší informace o kvalifikačním kurzu první pomoci k získání speciální zdravotnické odbornosti příslušníků HZS ČR.

V bloku zaměřeném na ochranu obyvatelstva seznamujeme se systémem přípravy jednotek SDH obcí k plnění úkolů ochrany obyvatelstva v Olomouckém kraji, a informujeme o rozsáhlém nákupu prostředků chemického a radiačního průzkumu a o pilotním projektu vzdělávání budoucích učitelů v oblasti ochrany člověka za mimořádných událostí.

Průběh společného cvičení příslušníků HZS ČR a Armády ČR s názvem CAX 2009 a hodnocení přípravy členů krizových štábů obcí s rozšířenou působností v Karlovarském kraji jsou náplní části časopisu věnované krizovému řízení.

V závěrečném bloku představujeme webový portál MV-generálního ředitelství HZS ČR, přinášíme pozvánku na mezinárodní veletrh Pragoalarm/Pragosec 2009, který se uskuteční na pražském Výstavišti ve dnech 24. až 26. února, a seznamujeme např. s preventivním programem ochrany majetku a osob Bezpečná lokalita a s bezpečnostním zabezpečením pražského obchodního Centra Chodov.

Vložená příloha časopisu je věnována analýze možnosti útlumu národních čísel tísňového volání.

Vydavatelem časopisu 112 je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis je distribuován pouze předplatitelům. Cena jednoho výtisku je 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.

Předplatné a distribuce: Moraviapress a.s., U póny 3061, 690 02 Břeclav
tel.: 516 205 176, zelená linka: 800 100 314, fax.: 519 321 417,
e-mail: 112@moraviapress.cz.

Jaroslav Vykoukal - šéfredaktor

vytisknout  e-mailem