Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vychází první letošní číslo časopisu 112

V měsíci lednu vstupuje do osmého roku své existence odborný časopis požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva – 112. 

Archiv 2004 až 2008
Redakce, redakční rada, předplatné a inzerce
Časopis „112“ :: Magazine “112” :: Die Zeitschrift „112“


V jeho úvodu se věnujeme prioritám předsednictví České republiky v Radě EU v oblasti civilní ochrany a seznamujeme s posláním a činností pracovní skupiny pro civilní ochranu (PROCIV).


V části věnované požární ochraně analyzujeme komplikovaný zásah na požár Průmyslového paláce na pražském Výstavišti, který se rozsahem řadí mezi největší požáry v historii České republiky a seznamujeme s možnostmi efektivního provozování rozvodů požární vody.


V bloku zaměřeném na problematiku IZS informujeme o stavu zavedení jednotného čísla tísňového volání 112 v Evropě a organizaci jeho příjmu a analyzujeme průběh a výsledky mezinárodního cvičení vyhledávacích a záchranných odřadů, které jsou nasazovány v rámci mezinárodních záchranných operací.


Hodnocení cvičení orgánů krizového řízení a složek IZS ZÓNA 2008 v Jihomoravském kraji a problematika vzdělávání v oblasti ochrany obyvatelstva u právnických a podnikajících fyzických osob jsou hlavními tématy části časopisu věnované oblasti ochrany obyvatelstva.

V bloku zaměřeném na oblast krizového řízení se věnujeme problematice ochrany evropské kritické infrastruktury a informujeme o projektu Národního centra pro krizovou připravenost.


Vložená příloha obsahuje kalendářní přehled nejvýznamnějších domácích i zahraničních oborových veletrhů a výstav pořádaných v roce 2009.
Vydavatelem časopisu 112 je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis je distribuován pouze předplatitelům. Cena jednoho výtisku je 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.


Předplatné a distribuce: Moraviapress a.s., U póny 3061, 690 02 Břeclav
 tel.: 516 205 195, zelená linka: 800 100 314, fax.: 519 321 417,
e-mail: 112@moraviapress.cz.



Jaroslav Vykoukal - šéfredaktor

vytisknout  e-mailem