Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vychází nové číslo časopisu 112

V polovině příštího týdne vyjde v pořadí již deváté číslo měsíčníku 112 – odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva.  

V části věnované požární ochraně analyzujeme zásah při likvidaci požáru střechy pekáren v Kladně, objasňujeme problematiku zřizování ohlašoven požáru v obcích a opět se vracíme k výkladu nové vyhlášky o technických podmínkách požární ochrany staveb.

V bloku IZS přinášíme rozbor zásahu složek IZS při tragické železniční nehodě, ke které došlo v srpnu letošního roku ve Studénce.

V části zaměřené na problematiku ochrany obyvatelstva a krizového řízení časopis seznamuje s problematikou ochraňování pohotovostních zásob Správy státních hmotných rezerv a přináší informaci o projektech, které bude v Česká republika řešit v oblasti civilní ochrany v rámci svého nadcházejícího předsednictví v Radě Evropské unie.

V časopisu dále připomínáme čtyřicet let vysokoškolského studia požární ochrany a bezpečnosti na VŠB – Technické univerzitě Ostrava, seznamujeme s některými problémy Vodní záchranné služby ČČK a přinášíme pozvánku na Národní den epilepsie, který proběhne 30. září 2008.

Součástí časopisu je i vložená příloha obsahující metodiku pro přípravu členů krizových štábů krajů a obcí.

Vydavatelem časopisu 112 je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis je distribuován pouze předplatitelům. Cena jednoho výtisku je 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.
Předplatné a distribuce: Moraviapress a.s., U póny 3061, 690 02 Břeclav
 tel.: 516 205 195, zelená linka: 800 100 314, fax.: 519 321 417,
e-mail: 112@moraviapress.cz.
 

Jaroslav Vykoukal, šéfredaktor
jaroslav.vykoukal@grh.izscr.cz

 

vytisknout  e-mailem