Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vychází červencový časopis 112

1. 7. 2011 (Jaroslav Vykoukal) - V polovině července vychází sedmé letošní číslo měsíčníku 112 – odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva.  

V části věnované požární ochraně analyzujeme velmi náročný zásah na požár kamionu s nákladem acetylenových lahví, který počátkem května na dva dny zablokoval provoz na dálnici D5 v obou směrech. Podrobně se také vracíme k zajímavým novinkám, které byly k vidění na letošním veletrhu PYROS 2011 a seznamujeme se závěry mezinárodní konference, která se uskutečnila v červnu na zámku Český Krumlov, a na které poprvé společně řešili problematiku požární ochrany historických památek majitelé a správci historických objektů, památkáři, hasiči a výrobci zařízení požární ochrany.     
 
V bloku IZS přibližujeme květnový zásah pražských hasičů a dalších složek IZS u neobvyklé dopravní nehody autobusu, který v důsledku náhlého úmrtí řidiče spadl z několikametrového skalního srázu a přinášíme další díl seriálu o výcviku záchranných psů věnovaný tentokrát psům lavinovým..
 
 Zpravodajství z výcviku zahraničních expertů zaměřeného na ochranu proti chemickým zbraním, představení Mechanismů civilní ochrany EU a závěry maďarského setkání generálních ředitelů civilní ochrany členských zemí Evropské unie věnovaného posouzení funkčnosti systému reakce EU na katastrofy, tvoří hlavní náplň části věnované ochraně obyvatelstva a krizovému řízení.   
 
V časopisu také naleznete výsledky řady zajímavých sportovních soutěží včetně pozvánky na společné Mistrovství ČR profesionálních a dobrovolných hasičů v požárním sportu, které se uskuteční v srpnu v Ostravě.
 
Součástí časopisu je vložená příloha zaměřená na metodiku ověřování funkčnosti požárního odvětrání.
 
 
Vydavatelem časopisu je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis je distribuován pouze předplatitelům. Cena jednoho výtisku je 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.
 
Předplatné a distribuce: Moraviapress a.s., U póny 3061, 690 02 Břeclav
tel.: 516 205 176, zelená linka: 800 100 314, fax.: 519 321 417,
e-mail: 112@moraviapress.cz.       

Jaroslav Vykoukal - šéfredaktor

vytisknout  e-mailem