HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Výbuch s následným požárem v areálu chemického průmyslu v Záluží u Mostu

Čtyři lidé byli zraněni. 



Požár Záluží (1).jpgPožár Záluží (1).jpgDne 20. 7. 2022 v 22:55 vyjelo devět jednotek požární ochrany do areálu chemického průmyslu v Záluží u Mostu, kde došlo k výbuchu a následnému požáru na budově technologie s plynem. Vyhlášen byl 2. stupeň požárního poplachu. Na místě došlo ke zranění čtyř osob, které jsou v péči zdravotnické záchranné služby. Požár je lokalizovaný a technologie je odstavená mimo provoz. V Mostě a okolí hasiči měřili ovzduší z důvodu úniku škodlivých látek. Měření bylo negativní. Příčina výbuchu s následným požárem je v šetření.

Aktualizace: během noci se postupně všechny jednotky požární ochrany vracely na své základny. Na místě byla ponechána místní podniková jednotka HZS. Kolem 8:00 hodin se bude pokračovat ve vyšetřování výbuchu s následným požárem a stanovení rozsahu škod.

Aktualizace 9:10: Na místě je stále podniková jednotka, která ochlazuje blízký zásobník a kontrolovaně nechává dohořet zbytky uhlovodíků. Likvidace požáru je předpokládána v řádu hodin.

Aktualizace 12:30: Na místě dnes vyšetřovatelé HZS a Policie kontrolovali dokumentaci. Zítra bude vyšetřování pokračovat ohledáním místa požáru. Na devátou hodinu ranní byl pozván Technický ústav požární ochrany HZS ČR.

Odkazy do noveho okna

Požár Záluží (2)

Požár Záluží (2) 

Detailní náhled

Požár Záluží (1)

Požár Záluží (1) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem