HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Výbuch plynu v bytě v Kroměříži. K zranění osob nedošlo.

(2. 12. 2022) Dnes ráno došlo poblíž středu města Kroměříž k výbuchu plynu v bytě. 

Hlášení o výbuchu ve 2. Nadzemním podlaží v domě na ulici Vodní v Kroměříži jsme přijali v 8:13 hodin. Svědek ohlásil i plamenné hoření a vysklená okna. Požární poplach byl vyhlášen 5 jednotkám hasičů.

Ještě před naším příjezdem policista ve svém volnu, který nakupoval v knihkupectví, zabezpečil evakuaci 8 obyvatel domu. V době výbuchu nebyla v bytě žádná osoba. Jen kocour, který výbuch přežil a následně se ukryl na záchodě.

Po příjezdu jsme uzavřeli všechny přívody energií v domě. V poškozeném bytě jsme objevili hořící zbytky papíru, které jsme uhasili vodou. V sousedních bytech jsme provedli měření koncentrace zemního plynu a naměřili mírnou koncentraci. Velitel zásahu proto nařídil kontrolu všech bytů v domě. Při kontrole jsme spolupracovali s Policií České republiky a pohotovostní službou provozovatele dodavatele plynu. Po provedené kontrole a odvětrání, kdy nebyla zjištěna koncentrace a poškození, se obyvatelé bytů mohli postupně vrátit domů.

Objekt nevykazuje statické poruchy způsobené výbuchem zemního plynu.

Na místo události se dostavil řídící důstojník HZS pro územní odbor Kroměříž a řídící důstojník HZS Zlínského kraje.

Vyšetřovatel hasičů a policejní technik si vyžádali příjezd psovoda se psem na vyhledávání akcelerantů hoření. Nebyly objeveny žádné stopy.

Příčina požáru a výbuchu zůstává ve společném šetření hasičů a Policie České republiky.

K zranění osob nedošlo.

Škoda způsobená požárem byla vyčíslena v předběžné výši 100 tisíc korun.

U požáru zasahovaly jednotky HZS Zlínského kraje stanice Kroměříž a Holešov, SDHO Kroměříž a Hulín a v rámci mezikrajské výpomoci HZS Olomouckého kraje stanice Kojetín.

Autor: nprap. Roman Žemlička – HZS Zlínského kraje

Odkazy do noveho okna
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem