HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Výbuch a požár potrubí v Unipetrolu Litvínov a další zásahy.

30.5. 8:39 Na linku tísňového volání byla oznámena rána a plameny viděné ze silnice u Unipetrolu v Litvínově.  

Na místo vyjela jednotka HZS podniku Unipetrol RPA s.r.o. Litvínov a jednotka HZS Ústeckého kraje ze stanice Litvínov. Jednalo se o výbuch potrubí vodíku s následným požárem za hlavní branou v areálu podniku. V okolí závodu byla zastavena doprava. Hasiči požár lokalizovali v 9:17.  Otvor byl nalezen a potrubí bude odborně zajištěno.
30.5. 10:00 V tuto chvíli již nehoří, probíhá ochlazování potrubí, jeho kontrola termokamerou a bude prováděna inertizace.
30.5. 10:23 Byla oznámena likvidace požáru a budou se otevírat komunikace.
Územní odbor Chomutov
Požár v prázdné budově
29.5. 20:09 Jednotka HZS ÚK ze stanice Chomutov a dobrovolná jednotka z Jirkova vyjely k nahlášenému požáru prázdné budovy bývalého internátu v Březenecké ulici v Chomutově. Hořelo v přízemí prázného objektu. Hasiči požár likalizovali ve 20:34 a zlikvidovali ve 20:53.
Územní odbor Most
Otevření bytu
29.5. 19:49 Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že starší muž, žijící v bytě v ulici S.K. Neumana v Mostu neotvírá dveře ani nebere telefon. Krajské operační a informační středisko vyslalo na místo jednotku HZS ÚK ze stanice Most. Pán ležel na podlaze za dveřmi, nemohl otevřít, ale komunikoval. Hasiči otevřeli byt, muži dali kyslík a předali jej Zdravotnické záchranné službě.
Územní odbor Teplice
Požár dvou stromů
29.5. 17:41 Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že na břehu rybníka Centrálka u rudných dolů v Krušnohorské ulici v Teplicích hoří dva stromy. K požáru byla vyslána jednotka HZS ÚK ze stanice Teplice. Jeden strom byl uhašen před příjezdem jednotky. Druhý, dutá vrba o průměru 1,5m hořel v dutině. Hasiči požár lokalizovali v 18:11 a zlikvidovali 18:33. Místo bylo předáno Policii ČR.
Územní odbor Litoměřice
Únik plynu z poškozené přípojky
29.5. 17:00 Na linku tísňového volání byl oznámen únik plynu z nabourané přípojky v ulici 9. května v Roudnici nad Labem. Na místo byla vyslána jednotka HZS ÚK ze stanice Roudnice nad Labem. Byla uzavřena silnice, povolána plynárenská pohotovost. Hasiči provádeli měření koncentrace plynu v okolí 50m. Plynaři únik zastavili v 19:23.
 

vytisknout  e-mailem