HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vybraný zásah ze dne 21. ledna 2012

Vážná dopravní nehoda u obce Noskov na Táborsku. 

Na silnici č. 124 k obci Noskov se směru na Slapy byly v 14:17 hodin vyslány profesionální jednotka z centrální stanice Tábor a jednotka SDH obce Mladá Vožice k dopravní nehodě ohlášené s nutností vyproštění zraněných osob.

Jako první se na místo dostavila dobrovolná jednotka, jejíž velitel zpět na operační středisko HZS nahlásil, že se jedná o nehodu osobního automobilu tovární značky Peugeot 106, který čelně narazil do stromu. V autě zůstaly zaklíněny dvě osoby na předních sedadlech, třetí zraněná osoba byla již v péči ZZS mimo havarovaný vůz. Hasiči odstřihli střechu zničeného vozu a poté již ve spolupráci s táborskými profesionály zahájili vyprošťování těžce zraněného řidiče a spolujezdce. Oba zranění byli stabilizováni nasazením krčních límčů a vyprošťovacích vest. Pro vytažení obou osob bylo nutné odtlačit zmáčknutou a zdemolovanou palubní desku, jež zaklínila nohy obou zraněných. Hasiči k tomuto účelu použili rozpěrný válec. Poté pomocí zádových desek byli oba zranění vytaženi z vozu ven a předáni zdravotníkům ZZS.

Po ukončení záchranných prací v 15:03 hodin místo zásahu opustily osádky táborské cisterny a cisterny dobrovolných hasičů. Osádka táborského rychlého zásahového automobilu na místě nehody zůstala pro zajištění likvidačních prací (úklid vozovky od uniklých provozních látek, střepů a plastů, řízení dopravy). Nehodu šetřila Policie ČR.

 

Odkazy do noveho okna

DN-Noskov 001

DN-Noskov 001 

Detailní náhled

DN-Noskov 002

DN-Noskov 002 

Detailní náhled

DN-Noskov 003

DN-Noskov 003 

Detailní náhled

DN-Noskov 005

DN-Noskov 005 

Detailní náhled

DN-Noskov 006

DN-Noskov 006 

Detailní náhled

DN-Noskov 008

DN-Noskov 008 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem