HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vybraný zásah - 30. listopad 2011

Požár restaurace u rybníku Mrhal u obce Jivno. 

Osádky pěti cisteren zasahují od druhé hodiny ranní u požáru hospody stojící přímo na hrázi rybníku Mrhal u obce Jivno. Operační důstojníci HZS Jihočeského kraje na místo vyslali profesionální jednotky ze stanic České Budějovice a Suché Vrbné a svolali jednotku SDH obce Lišov.
Průzkum místa události ukázal, že se jedná o restaurační zařízení o půdorysu 5 x 15 metrů, které je zcela zasaženo plamenem, a to včetně terasy. Hasiči prvotně zajistili, aby se požár nešířil dál na další objekty a porosty. Ve 3:00 hodiny velitel zásahu nahlásil na operační středisko, že požár je pod kontrolou, že síly a prostředky jsou u zásahu v dostačujícím počtu. Od provedené lokalizace zasahující jednotky provádděly rozebírání konstrukcí, aby se dostaly ke všem ohniskům požáru.
Po sedmé hodině ranní proběhlo střídání zasahujících hasičů. Na likvidaci nastoupila nová směna, která pokračovala v úplném dohašování.
V 10:20 hodin byla nahlášena úplná likvidace požáru. Požářiště bylo předáno majiteli, všichni zasahující hasiči místo zásahu postupně opustili.
Výše škody byla předběžně stanovena na Kč 3 000 000,--, příčina vzniku požáru je předmětem šetření.

vytisknout  e-mailem