HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vybrané zásahy ze dne 8. března 2012

Tři ranní nehody v Jihočeském kraji.  

Příslušníci HZS Jihočeského kraje zasahovali středečního rána u tří dopravních nehod:
 
6:18     - Na silnici vedoucí z Týna nad Vltavou do obce Březnice se u obce Čenkov střetly dva osobní automobily. Operační středisko HZS Jihočeského kraje k nehodě vyslalo profesionální jednotky ze dvou směrů, a to z Týna nad Vltavou a z Tábora. Jako první na místo přijeli týnští hasiči, jejichž velitel nahlásil, že při nehodě utrpěly zranění dvě osoby, ale není nutné jejich vyproštění. Jednotky HZS provedly zabezpečení vozů proti požáru a kontrolu úniku provozních látek. Po dohodě s Policií ČR se obě jednotky před osmou hodinou vrátily na své základny.
 
7:25     - Další dopravní nehoda se stala u obce Horní Žďár na Jindřichohradecku. Zde havaroval autobus a osobní automobil. V autobuse cestoval pouze řidič a jedna osoba, kteří vyvázli bez zranění. Vzhledem k poškození autobusu se však z něj nemohli dostat ven, vyprostili je zasahující profesionální hasiči ze stanice Jindřichův Hradec. Havarovaný osobní automobil skončil mimo vozovku, zraněného řidiče si do své péče převzali zdravotníci ZZS. Silnice byla v místě nehody nejprve zcela uzavřena, v 7:44 hodin byl zprovozněn jeden jízdní pruh. Velitel zásahu si na místo vyžádal pracovníky SÚS pro posyp namrzlé vozovky.
 
7:39     - Následky třetí ranní nehody likvidovaly jednotka SDH obce Suchdol nad Lužnicí a profesionální jednotka ze stanice Třeboň u obce Majdalena. Zde ve směru od Třeboně havaroval osobní automobil, ve kterém zůstal zaklíněn řidič. Zasahující hasiči jej vyprostili za použití hydraulického vyprošťovacího zařízení. Byl okamžitě převezen sanitkou do nemocnice. Poté třeboňští profesionálové místo nehody opustili, suchdolská jednotka provedla zajištění havarovaného vozu proti požáru a úniku provozních látek. Hasiči na místě kromě zdravotníků ZZS spolupracovali s Policí ČR.
Odkazy do noveho okna

1 DN Majdalena 6

1 DN Majdalena 6 

Detailní náhled

2 DN Majdalena 1

2 DN Majdalena 1 

Detailní náhled

3 DN Majdalena 2

3 DN Majdalena 2 

Detailní náhled

4 DN Majdalena 3

4 DN Majdalena 3 

Detailní náhled

5 DN Majdalena 4

5 DN Majdalena 4 

Detailní náhled

6 DN Majdalena 5

6 DN Majdalena 5 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem