HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Všechny události šťastný konec nemají.

Ranní zásah hasičů a zdravotníků v Bystřici pod Hostýnem. Přes veškerou snahu ženu už zachránit nedokázali.  

Téměř každý den vyjíždí jednotky profesionálních hasičů k otevření uzavřených prostor bytů, balkonů a v některých případech i výtahů nebo vozidel. Ponechané potraviny na sporácích, zapnuté elektrické a tepelné spotřebiče, unikající voda nebo asistence policistům. To jsou nejčastější důvody zásahů. Nejednou také hasiči prováděli vniknutí do bytů, kde zůstaly uzamčeny děti, nemohoucí nebo zraněné osoby.
 
Od začátku tohoto roku evidují krajští hasiči celkem 175 událostí, při kterých pomohli nebo bezprostředně zachránili 77 osob. Ve 24 případech už přišla pomoc hasičů, zdravotníků nebo policistů pozdě.
 
K jedné z událostí, která měla bohužel smutný konec, byla vyslána dnes v 07:45 hodin jednotka profesionálních hasičů stanice Bystřice pod Hostýnem. V přijatém oznámení na tísňovou linku krajských hasičů bylo uvedeno, že paní žijící v jednom z bytů na ulici Dukelská dlouho nevychází a je možné, že se jí mohlo něco přihodit.
 
Ihned po svém příjezdu provedli hasiči násilné vniknutí do bytu, kde v jednom z pokojů našli ženu v bezvědomí. Spolu s posádkou záchranné zdravotnické služby se pustili do jejího oživování. Společná snaha všech záchranářů však už byla marná a ženu se probrat nepodařilo. Po předání místa události policistům se jednotka v 08:56 hodin vrátila na svou stanici
 
 
Autor: por.Bc. Libor Netopil – tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje.

vytisknout  e-mailem