HZS Karlovarského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Voda zaměstnala hasiče na celý víkend

Nejhorší situace byla od páteční noci do sobotního večera. V neděli už hladiny řek a potoků klesaly, ubylo i výjezdů hasičů. 

Pětadvacet výjezdů spojených přímo s čerpáním vody, čištěním propustků, stavěnín protipovodňových hrází či sledovánín vodních toků. Taková je víkendová bilance hasičů v kraji. V několika dalších případech pak museli odstraňovat popadané stromy přes silnice či řešit další události. Nejvíce práce měli během páteční noci a sobotního dne. O této činnosti hasičů jsme informovali v přechozí zprávě. Během sobotního odpoledne zůstávala nejvážnější situace na Kraslicku, kde se hladina řeky Svatavy stále držela na třetím povodňovém stupni. V ulici U Svatavy začala voda zaplavovat rodinný dům, hasiči tak zde stavěli zábranu z pytlů s pískem. Odčerpávat vodů ze zatopených sklepů pak museli v Perninku, Potůčkách, Rotavě či v Sokolově.

Při řešní událostí, kdy bylo třeba stavět protipovodňové hráze, hasiči využili předurčené jednotky dobrovolných hasičů, kteří se na tento typ událostí v uplynulých dvou letech školili. Jedná se o systém vybraných a vycvičených jednotek, které by jinak zasahovali pouze ve své obci. Vzhledem ke své předurčenosti a kvalifikaci jsou nyní v případě potřeby využívané tam, kde je potřeba.

Fotogalerie ZDE.

vytisknout  e-mailem