HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Voda a nehody ve Zlínském kraji

(21.06.2020) Voda i dopravní nehody dnes opět zaměstnávali profesionální i dobrovolné hasiče ve Zlínském kraji. 

I dnes neustávající déšť ve Zlínském kraji potrápil obyvatele některých lokalit našeho kraje.

Profesionální a dobrovolní hasiči nejen monitorovali hladiny řek, ale místy odstraňovali následky dlouhodobých dešťů. Především se jednalo o odstraňování popadaných podmáčených stromů ze silnic, odčerpávání vody ze zatopených objektů a čištění kanálových vpustí a propustků.

Taktéž profesionální hasiči, a to ze stanice Valašské Meziříčí, instalovali protipovodňové rukávce v obci Střítež nad Bečvou.

Opět nejvíce událostí hasiči řešili na Vsetínsku a Uherskohradišťsku a tentokrát i na Zlínsku.

Kroměřížští hasiči společně s hasiči ze stanice Morkovice-Slížany zasahovali dnes odpoledne u havárie osobního vozidla u Roštína na Kroměřížsku. Řidič se svým autem skončil mimo cestu na boku v příkopě. Řidič byl předán do péče zdravotních záchranářů. Hasiči u vozidla provedli protipožární opatření a odpojení autobaterie. Po ukončení šetření ze strany Policie ČR hasiči pomohli s naložením auta na odtahový vůz. Nakonec provedli úklid vozovky a vrátili se zpět na své stanice.

Krátce před čtvrtou hodinou odpolední byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Kroměříž do Bojanovic na Kroměřížsku, kde havarovala řidička osobního vozidla, která se se svým autem převrátila přes střechu. Vozidlo se zastavilo na levém boku. Ve vozidle s řidičkou cestoval muž a malý chlapec. Všichni tři se z vozidla dostali ven před příjezdem hasičů. Hasiči po svém příjezdu ihned poskytli předlékařskou první pomoc chlapci a velitel zásahu si na místo pro něj přivolal i zdravotnickou záchrannou službu. Ta chlapečka převezla do nemocnice ke kontrolnímu vyšetření. Od hasičů chlapec dostal dráčka Záchranáčka.

Poté hasiči vozidlo převrátili zpět na kola a odsunuli mimo vozovku, aby nebránilo provozu. Po nehodě unikly z vozidla provozní kapaliny, které hasiči zasypali sorbentem. U vozidla provedli protipožární opatření a odpojení autobaterie. Příčinu nehody šetří Policie ČR.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Odkazy do noveho okna

1Roštín

1Roštín 

Detailní náhled

2Roštín

2Roštín 

Detailní náhled

1Bojanovice

1Bojanovice 

Detailní náhled

2Bojanovice

2Bojanovice 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem