Záchranný útvar HZS ČR  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové zásahy jednotek ze Zbiroha a Hlučína u požárů

Letošní vlna veder přinesla již nyní rekordní počet požárů na území celé ČR. Jelikož se často jedná o dlouhodobé zásahy a požáry se šíří i v těžko přístupném terénu byly do boje s plameny povolány i jednotky Záchranného útvaru HZS ČR.  

CAS 30 6x6 z Hlučína při požáru u obce Dobřív.jpg
           
            Od pátku 7. 8. do neděle 9. 8. zasahovaly jednotky ze Zbirohu (Plzeňský kraj) a Hlučína (Moravskoslezský kraj) u požáru pole a lesního porostu poblíž obce Dobřív v okrese Rokycany Technika zde byla nepřetržitě v činnosti po celou dobu nasazení, docházelo pouze ke střídání osádek. V pondělí v podvečer pak cisterny vyrazily k dalšímu velkému požáru do Horního Hradiště v okrese Plzeň-sever, kde doposud zajišťují kyvadlovou dopravu vody i dálkovou dopravu vody hadicemi.
          Krom velkokapacitních cisteren je momentálně u požáru poblíž Mladotic (Plzeň-sever) premiérově nasazen i hadicový automobil na podvozku Tatra T815 8x8. Tento automobil je díky svým terénním vlastnostem chopen natáhnout hadicové vedení i v těžko přístupném lesním prostředí. Na své korbě veze krom čerpadel, mobilních nádrží a příslušenství i více než dva kilometry hadic. Toto množství lze v případě potřeby ještě rozšířit a automobil je tak ideálním prostředkem při dálkové dopravě vody hadicemi.
 
 
por. Ing. Ivo Adámek
OPŘJ, tiskový mluvčí
Záchranný útvar HZS ČR
Telefon: 950 749 254
Mobil: 773 756 208
e-mail: ivo.adamek@zu-hlucin.izscr.cz
Odkazy do noveho okna

CAS 30 6x6 z Hlučína při požáru u obce Dobřív

CAS 30 6x6 z Hlučína při požáru u obce D... 

Detailní náhled

Hadicový automobil na podvozku T815 8x8

Hadicový automobil na podvozku T815 8x8 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem