HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové zásahy hasičů

HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy

K nehodě traktoru s osobním vozem do Dolního Újezdu vyjížděli v sobotu 14. října v 19.38 hodin profesionální hasiči z Litomyšle a Svitav. Na místě byly čtyři zraněné osoby, které si do péče převzali zdravotníci. Hasiči provedli protipožární opatření, zajistili místo nehody a zasypali sorpčním materiálem uniklé provozní kapaliny. Po vyšetření nehody policisty, hasiči naložili havarované vozidlo na hasičský kontejnerový automobil a převezli na policejní dvůr k dalšímu vyšetřování. Událost ze strany hasičů byla ukončena v 22.39 hodin.  

HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí

K nehodě nákladního automobilu s návěsem vyjížděly čtyři jednotky hasičů v neděli 15. října v 5.04 hodin do Hrušové. Při nehodě se dostala hlína až na železniční trať a musela být zastavena železniční doprava. Hlína byla postupně odstraněna a trať zprůjezdněna za podmínky snížené rychlosti projíždějícího vlaku. Řidič si stěžoval na bolest za krkem a byl předán do péče zdravotnické záchranné služby. Kamion byl v odpoledních hodinách vytažen pomocí těžké vyprošťovací techniky. Předtím musel být pochopitelně vyložen náklad. Při těchto činnostech byla silnice I/35 uzavřena. Odstraňování všech následků nehody trvalo až do 19 hodiny.

Do Červené vody směřovaly hasičské vozy v neděli 15. října v 5.47 hodin. Došlo zde k požáru rekreačního dřevěného objektu. Hasiči ihned po příjezdu provedli průzkum a z domku vynesli tlakovou propan butanovou lahev, kterou museli ochlazovat. Uvnitř objektu se v době požáru nikdo nenacházel. Požár dostali hasiči pod kontrolu v 6.30 hodin a zcela ho zlikvidovali v 8.36 hodin. Příčina vzniku požáru je vyšetřována. Škoda byla předběžně vyčíslena na 600 tisíc korun. Uchránit se podařilo majetek ve výši 200 tisíc korun.

V neděli 15. října v 13.13 hodin zasahovaly tři jednotky hasičů u požáru v Liticích nad Orlicí. Po příjezdu jednotek na místo události byl proveden průzkum, kde bylo zjištěno, že hoří trafostanice 3,5kV/ 400 V, kdy v počátku se z trafostanice jen kouřilo. Po chvíli se z rozvodny začalo jiskřit a požár přešel do plamenného hoření. Jednotka za pomoci ručních hasicích přístrojů CO2 a prášku požár lokalizovala a po příjezdu pracovníka ČEZ, který potvrdil vypnutí el. energie, požár dohasila vysokotlakým proudem vody. Příčinou vzniku požáru byl s největší pravděpodobností elektrický zkrat. Škoda byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun uchránit se podařilo majetek ve výši 200 tisíc korun.

Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

DN Hrušová

DN Hrušová 

Detailní náhled

požár rekreačního objektu

požár rekreačního objektu 

Detailní náhled

trafostanice

trafostanice 

Detailní náhled

trafostanice1

trafostanice1 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem