HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové zásahy hasičů v Královéhradeckém kraji

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali od pátku 13. do neděle 15. 8. 2021 celkem 76 událostí.
 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Černilov – dopravní nehoda – 13. 8. 06:48
Ke střetu osobního vozidla s osobou jedoucí na kole vyjížděli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a JSDH Černilov. Jedna zraněná osoba byla v péči zdravotnické záchranné služby. Hasiči zabezpečili místo nehody, při události zajišťoval intervenci psycholog hasičského záchranného sboru.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 13. 8. 13:53
Profesionální jednotka z centrální stanice zajišťovala místo dopravní nehody dvou osobních vozidel na křižovatce ulic Komenského a Ignáta Herrmanna. Z vozidel unikaly provozní kapaliny, nikdo nebyl zraněn. Hasiči se postarali o úklid vozovky a odstranili havarovaná auta na stranu, aby neblokovala provoz na komunikaci.

Nový Bydžov – technická pomoc – 13. 8. 17:10
Odstranění větve z komunikace. (HZS Nový Bydžov)

Nový Bydžov – technická pomoc – 13. 8. 17:51
Profesionální jednotka ze stanice Nový Bydžov pomohla s ošetřením jedné osoby po pádu z kola v Havlíčkově ulici. Člověk byl následně předán do péče zdravotnické záchranné služby.

Holohlavy – dopravní nehoda – 13. 8. 18:05
Následky dopravní nehody tří osobních vozidel, která se střetla na silnici č. 33, odstranili profesionální hasiči ze stanice Jaroměř. Po nehodě došlo k úniku provozních kapalin, jednotka únik zasypala sorbentem a postarala se o úklid vozovky.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 13. 8. 23:24
Odstranění následků dopravní nehody tří osobních vozidel zajišťovala v Pilnáčkově ulici profesionální jednotka z centrální stanice Hradec Králové. Auta odstranili hasiči z profilu křižovatky, nehoda se obešla bez zranění osob.

Hradec Králové – záchrana zvířete – 15. 8. 10:49
V Orlické ulici pomohla profesionální jednotka z centrální stanice s odchytem papouška, který byl na stromě v několikametrové výšce. Hasičům se podařilo dostat k papouškovi z automobilového žebříku a předali jej v pořádku majitelce.

Holohlavy – dopravní nehoda – 15. 8. 13:12
Na silnici č. 33 došlo k dopravní nehodě čtyř osobních automobilů, na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Jaroměř. Jednotka zajistila místo nehody, zdravotnická záchranná služba si převzala do péče celkem tři zraněné osoby. Provoz na silnici byl řízen kyvadlově policisty, hasiči se postarali o odstranění následků nehody.

Hradec Králové – požár – 15. 8. 17:35
Do Kydlinovské ulice byli vysláni profesionální hasiči z centrální stanice a JSDH Plácky, na místě došlo k požáru motocyklu. Hasiči požár rychle lokalizovali, zlikvidován byl těsně před 18. hodinou. Příčina události je předmětem vyšetřování, škoda byla stanovena asi na 30 tisíc korun. Uchráněné hodnoty představují asi 70 tisíc korun.
 

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Miletín – požár – 13. 8. 13:38
Profesionální hasiči z Hořic a JSDH Miletín dohašovali doutnající ohniště, které nebylo po předchozím užívání řádně uhašeno.

Valdice – dopravní nehoda – 13. 8. 14:39
Profesionální jednotka z Jičína odstranila následky po dopravní nehodě osobního vozidla. Jedna osoba byla v péči zdravotnické záchranné služby. Hasiči zabezpečili vozidlo proti vzniku požáru, místo zásahu si poté převzala Policie ČR.

Jičíněves – dopravní nehoda – 13. 8. 18:28
Na silnici č. 32 zasahovaly dvě jednotky hasičů u dopravní nehody traktoru a motocyklu. Nehoda měla bohužel tragické následky, na motocyklu cestovaly dvě osoby, které na místě svým zraněním podlehly. Hasiči zabezpečovali místo zásahu po dobu policejního vyšetřování, nasvěcovali místo události a poté se postarali o odstranění následků nehody. Při události zasahovali profesionální hasiči ze stanice Jičín a JSDH Kopidlno.

Železnice – technická pomoc – 15. 8. 07:26
Odstranění stromu z komunikace v části Pekloves. (HZS Jičín)
 

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Adršpach – záchrana osoby – 13. 8. 12:55
S transportem zraněné osoby ze skalního terénu pomohli zdravotnické záchranné službě profesionální hasiči z Broumova, Náchoda a JSDH Adršpach. Jednalo se o turistku, která si poranila dolní končetinu na okruhu u skalních útvarů Starosta a Starostová, nemohla sama dojít zpět. Pacientka byla transportována ve vakuové matraci ke skalnímu útvaru Krakonošovo piáno, kam se už se svým vozem dostala posádka ZZS.

Jaroměř – dopravní nehoda – 14. 8. 10:50
Jaroměřská profesionální jednotka hasičů zasahovala v Jiráskově ulici u dopravní nehody dvou osobních automobilů. Při nehodě byla zraněna jedna osoba, v péči ji měla posádka ZZS. Vozidla zajistili hasiči proti vzniku požáru a zasypávali únik provozních náplní. Při nehodě došlo k poškození pouliční lampy a plotu, vyrozuměn byl zástupce samosprávy. Po došetření pomohla jednotka s naložením havarovaných aut na odtah a zprůjezdnila komunikaci. 

Jaroměř – dopravní nehoda – 14. 8. 14:29
Úklid vozovky v Palackého ulici zajistila profesionální jednotka hasičů ze stanice Jaroměř. Z vleku za traktorem se při jízdě vysypala na komunikaci pšenice.

Broumov – dopravní nehoda – 14. 8. 15:55
K dopravní nehodě dvou osobních automobilů byli povoláni profesionální hasiči z broumovské stanice. Auta se střetla v ulici Hvězdecká, jedno z nich pak skončilo převrácené na bok. Posádky vyvázly bez zranění. Hasiči stabilizovali převrácený vůz proti dalšímu pohybu, odpojili akumulátory a po zadokumentování nehody ze strany Policie ČR se jednotka postarala o úklid vozovky a odstranění havarovaných aut.

Chvalkovice – technická pomoc – 14. 8. 17:53
Odstranění stromu z komunikace v části Miskolezy. (HZS Jaroměř, JSDH Chvalkovice)

Náchod – technická pomoc – 15. 8. 10:02
Náchodská profesionální jednotka zajistila místo v ulici Sokolská, došlo zde k pádu drátů elektrického vedení. Jednotka předala místo zásahu policistům a energetikům.

Vysokov – dopravní nehoda – 15. 8. 23:38
Zranění dvou lidí si vyžádala dopravní nehoda osobního automobilu, které bouralo v obci Vysokov. Havarované vozidlo profesionální náchodská jednotka zajistila proti vzniku požáru, zlikvidovala unikající provozní náplně a uklidila vozovku. Hasiči zároveň pomohli s naložením vraku na odtah.
 

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Solnice – požár – 13. 8. 15:28
Pěti jednotkám hasičů byl vyhlášen poplach kvůli požáru strniště a lisu na slámu. Posekané pole se dařilo hasit rychle, zamezilo se tak šíření požáru směrem k obytným domům. Uvnitř lisu zůstaly balíky slámy, kde byla stále skrytá ohniska požáru. Pomocí navijáku balíky z lisu hasiči vytáhli, dohasili je i samotný zemědělský stroj, pole bylo zaoráno traktorem s pluhem. Likvidaci události ohlásil velitel zásahu kolem 16:15 hod. Škoda, kterou požár způsobil, byla vyčíslena asi na půl milionu korun, uchráněné hodnoty představují asi 1,2 milionu korun. Příčinou vzniku požáru byla buď technická závada, nebo vniknutí předmětu do rotoru. Na místě události zasahovali profesionální hasiči ze stanic Rychnov nad Kněžnou, HZSP ŠKODA Kvasiny a JSDH Solnice. Jednotky HZS Dobruška a JSDH Rychnov nad Kněžnou byly odvolány po cestě k zásahu.

Čestice – dopravní nehoda – 13. 8. 16:06
Tři jednotky hasičů vyjížděly k dopravní nehodě osobního automobilu a motorky. Dvě osoby byly při nehodě zraněny, hasiči jim poskytli předlékařskou pomoc a zajišťovali místo zásahu. Zraněné si následně převzala do péče posádka zdravotnické záchranné služby. Hasiči zabezpečili havarované dopravní prostředky proti vzniku požáru, zasypali únik provozních kapalin a dále se postarali o úklid vozovky. K nehodě byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Kostelec nad Orlicí a Týniště nad Orlicí.

Rychnov nad Kněžnou – technická pomoc – 13. 8. 22:25
Odstranění větve z komunikace v části Lokot. (HZS Rychnov nad Kněžnou)

Borohrádek – požár – 14. 8. 17:46
Čtyři jednotky hasičů likvidovaly požár lesní hrabanky na ploše asi 6x3 m. K uhašení požáru využily jednotky dva vodní proudy a okolí ohniska obkopaly. Při události zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou, JSDH Borohrádek a Čermná nad Orlicí a HZS PAK ze stanice Holice.

Vamberk – dopravní nehoda – 15. 8. 11:19
Dvě jednotky hasičů zajišťovaly místo zásahu a odstraňovaly následky dopravní nehody dvou osobních automobilů. Vozy se střetly na silnici č. 11, posádky obou aut se nacházely při příjezdu hasičů mimo havarovaná auta. Ve vozidlech cestovalo celkem osm lidí, všechny osoby si převzala do péče zdravotnická záchranná služba. Hasiči zasypali uniklé provozní kapaliny a odpojili baterie, provoz na komunikaci byl řízen kyvadlově. Po došetření nehody ze strany Policie ČR odklidily jednotky nabouraná vozidla mimo komunikaci.
 

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Horní Brusnice – dopravní nehoda – 13. 8. 19:51
Ke střetu osobního vozidla s cyklistou vyjížděli profesionální hasiči ze stanice Dvůr Králové nad Labem a JSDH Mostek. Dobrovolná jednotka pomohla s usměrněním dopravy v místě události.

Rudník – dopravní nehoda – 14. 8. 06:22
Profesionální hasiči z Vrchlabí a JSDH Hostinné zasahovali u dopravní nehody osobního automobilu, který skončil převrácený na střechu. Nikdo nebyl při nehodě zraněn. Hasiči zajistili místo události a vrátili přetočený vůz zpět na kola. 

Bílá Třemešná – dopravní nehoda – 14. 8. 13:40
Profesionální hasiči z královédvorské stanice vyjížděli v sobotu odpoledne k dopravní nehodě osobního vozidla a traktoru. Po střetu zůstala ve voze zaklíněná osoba, hasiči ji vyprostili, bohužel i přes okamžitě poskytnutou první pomoc se ji nepodařilo oživit. Traktor se při nehodě převrátil mimo komunikaci do přilehlé zahrady, jeho řidič vyvázl bez zranění. Jednotka zabezpečovala místo zásahu a po zadokumentování ze strany Policie ČR provedla úklid vozovky.

Pec pod Sněžkou – dopravní nehoda – 14. 8. 14:47
K nehodě osobního vozidla, které sjelo ze stráně a hrozilo převrácením, vyjížděli do části Velká Úpa profesionální hasiči z Trutnova a JSDH Pec pod Sněžkou. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, hasiči pomohli vyprostit automobil zpět na cestu.

Pilníkov – technická pomoc – 14. 8. 15:35
Odstranění stromu z komunikace. (JSDH Pilníkov)

Kuks – požár – 14. 8. 17:05
Tři jednotky hasičů byly zalarmovány kvůli požáru na poli v části Kašov. Zasažena byla plocha asi 100x30 m, díky příznivému větru, který vanul od nesklizené části pole, a dobře zvládnutému hasebnímu zásahu se oheň šířil pouze po strništi. Požár se tak obešel bez škody na majetku, uchráněné hodnoty na neposečené části představují  asi 40 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru byla nejspíše jiskra od drtiče slámy kombajnu, do kterého se mohl dostat jiný předmět, například kámen, kus železa apod. Při požáru zasahovali profesionální hasiči ze stanice Dvůr Králové nad Labem a JSDH Kuks a Žireč.

Chotěvice – technická pomoc – 15. 8. 18:42
Profesionální hasiči z Trutnova a JSDH Hostinné poskytli technickou pomoc při ošetření osoby, která spadla z kola. Zraněný člověk byl předán do péče zdravotnické záchranné služby.

Havlovice – únik nebezpečných látek – 15. 8. 19:40
Profesionální hasiči z Trutnova a JSDH Havlovice zasypali pomocí sorbentu únik provozních kapalin na komunikaci, skvrna byla na silničním úseku dlouhém asi 200 m.

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Bílá Třemešná (1)

DN Bílá Třemešná (1) 

Detailní náhled

DN Bílá Třemešná (2)

DN Bílá Třemešná (2) 

Detailní náhled

DN Bílá Třemešná (3)

DN Bílá Třemešná (3) 

Detailní náhled

DN Broumov

DN Broumov 

Detailní náhled

DN Čestice

DN Čestice 

Detailní náhled

DN HK, Komenského

DN HK, Komenského 

Detailní náhled

DN HK, Pilnáčkova (1)

DN HK, Pilnáčkova (1) 

Detailní náhled

DN HK, Pilnáčkova (2)

DN HK, Pilnáčkova (2) 

Detailní náhled

DN Holohlavy 15-08-2021

DN Holohlavy 15-08-2021 

Detailní náhled

DN Jaroměř (1)

DN Jaroměř (1) 

Detailní náhled

DN Jaroměř (2)

DN Jaroměř (2) 

Detailní náhled

DN Vamberk

DN Vamberk 

Detailní náhled

DN Vysokov

DN Vysokov 

Detailní náhled

P Hradec Králové

P Hradec Králové 

Detailní náhled

P Solnice (1)

P Solnice (1) 

Detailní náhled

P Solnice (2)

P Solnice (2) 

Detailní náhled

TP záchrana papouška, HK (1)

TP záchrana papouška, HK (1) 

Detailní náhled

TP záchrana papouška, HK (2)

TP záchrana papouška, HK (2) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem