HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové zásahy hasičů v Královéhradeckém kraji

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali od pátku 24. 4. do neděle 26. 4. 2020 celkem 53 událostí. Mezi nimi byly i dva požáry se škodou v řádu sta tisíců korun i dopravní nehody s vyproštěním. 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Hradec Králové – dopravní nehoda – 24. 4. 08:21
U kruhové křižovatky silnice č. 11 a ul. Zelená v Kuklenách zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská u dopravní nehody osobního automobilu. Dva lidé byli v péči ZZS, při nehodě byla poškozena lampa veřejného osvětlení. Jednotka místo nehody zajistila, zabezpečila havarované vozidlo a následně předala místo zásahu policistům.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 24. 4. 10:35
Profesionální jednotka odstranila následky dopravní nehody dvou osobních vozidel, která se stala na křižovatce v ulici Akademika Heyrovského.   Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Jednotka zabezpečila vozidla proti vzniku požáru a zlikvidovala uniklé provozní kapaliny. Následně hasiči odstranili auta mimo komunikaci, aby neblokovala provoz.

Černilov – požár – 24. 4. 17:02
Požár travního porostu na ploše asi 4x5 m likvidovali profesionální hasiči z hradecké centrální stanice a dobrovolná jednotka z Černilova. Při události nevznikla žádná škoda.

Hradec Králové – požár – 24. 4. 20:19
Požár listí a hrabanky v lesním porostu v části Březhrad likvidovali profesionální hasiči z hradecké centrály a JSDH Březhrad. Požár se rozšířil na plochu asi 30x30 m, nezpůsobil žádnou škodu.

Hradec Králové – požár – 25. 4. 21:04
Čtyři jednotky hasičů likvidovaly v sobotu večer požár zahradní chatky v Luční ulici. Jednotky prováděly průzkum místa požáru, nasadily na likvidaci několik proudů a zároveň ochlazovaly vedlejší budovu. Likvidaci požáru ohlásil velitel zásahu v 22:35 hod. Škoda, kterou plameny způsobily, byla vyčíslena na asi 400 tisíc korun, další hodnoty ve výši asi půl milionu korunu byly uchráněny. Požárem byla zasažena zahradní chatka, ale oheň poškodil také zaparkovaný osobní automobil, plot a sousední objekt. Na místě zasahovali profesionální hasiči z obou hradeckých stanic a JSDH Malšova Lhota a Třebeš. Příčina vzniku události je předmětem vyšetřování.

Hradec Králové – požár – 25. 4. 22:10
Profesionální hasiči z hradecké centrály provedli dohašení ohniště po pálení.

Hradec Králové – technická pomoc – 26. 4. 10:12
Odstranění spadlých stromů z komunikace v ulici Mužíkova. (HZS Hradec Králové)

Lovčice – požár – 26. 4. 16:39
K požáru travního porostu, který měl vzniknout od spadlého drátu elektrického vedení, vyjeli profesionální hasiči z Nového Bydžova a JSDH Chlumec nad Cidlinou a Lovčice. Při příjezdu jednotek na místo události už k hoření nedocházelo, byla zasažena jen malá plocha. Na místě spolupracovali hasiči s technikem energetiků.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 26. 4. 18:10
V hradecké části Plotiště nad Labem, ulici Petra Jilemnického zasahovali profesionální hasiči z obou hradeckých stanic u dopravní nehody osobního automobilu. Ten narazil do zdi domu, jeden člověk zůstal v autě zaklíněn. Hasiči museli zraněného vyprostit pomocí vyprošťovacího zařízení, do péče si jej převzali zdravotničtí záchranáři. Jednotka zabezpečily místo události, zajistily havarovaný vůz a předaly místo zásahu policistům.
 

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Jičíněves – technická pomoc – 24. 4. 12:46
Profesionální hasiči ze stanice Jičín vyjeli do části  Keteň, kde byly nalezeny dva barely s neznámou látkou uvnitř. Hasiči zajistili místo události, na místo byl vyslán měřicí vůz ze stanice Hradec Králové. Pomocí přístrojů hasičů nebylo možné určit, o jaké látky se jedná. Byly proto odebrány vzorky, které budou podrobeny analýze v chemické laboratoři. Vedení obce zajistilo prozatímní úschovu barelů.

Podhorní Újezd a Vojice – dopravní nehoda – 24. 4. 13:58
Na silnici č. 35 u odbočky na část Vojice zasahovali profesionální hasiči z Hořic u dopravní nehody dvou osobních vozidel. Jednotka pomohla se zajištěním místa události, zajistila také havarovaná vozidla.

Bystřice – požár – 24. 4. 21:56
Požár skládky biologického odpadu v části Važice likvidovali profesionální hasiči ze stanice Jičín a JSDH Libáň. Při požáru nevznikla žádná škoda.

Vidochov – dopravní nehoda – 25. 4. 12:00
Na silnici č. 16 havaroval osobní automobil, který se převrátil na střechu. Na místo události jeli profesionální hasiči z Nové Paky. Jednotka zajistila místo události, jedné zraněné osobě poskytla první pomoc a následně se postarala o zprůjezdnění komunikace.
 

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Police nad Metují – požár – 24. 4. 07:33
Profesionální náchodská jednotka hasičů likvidovala požár lesní hrabanky menšího rozsahu.

Náchod – požár – 24. 4. 17:18
Profesionální a dobrovolní hasiči z Náchoda se vrátili na místo požáru u Lipí, kde hořela ve čtvrtek paseka. Jednotky dohasily a rozhrabaly několik ohnisek.

Nahořany – požár – 24. 4. 18:02
Požár dřevěné krabice v blízkosti včelích úlů zlikvidovali profesionální hasiči z Dobrušky a JSDH Nahořany.  Při události nevznikla žádná škoda, jednotkám se naopak podařily zachránit hodnoty představující asi 200 tisíc korun.

Meziměstí – požár – 25. 4. 01:42
Profesionální jednotka z Broumova a JSDH Meziměstí vyjely k ohlášenému požáru dvou kompostů na zahradě. Při události nevznikla žádná škoda.
 

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Slatina nad Zdobnicí – dopravní nehoda – 24. 4. 08:18
Na silnici mezi Pěčínem a Helvíkovicemi havaroval v katastru Slatiny nad Zdobnicí osobní vůz, který skončil převrácený na střechu a částečně zasahoval do komunikace. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Rokytnice v Orlických horách. Hasiči poskytli jedné zraněné osobě první pomoc, byla následně předána do péče ZZS. Hasiči zajistili havarovaný automobil proti vzniku požáru a následně jej po domluvě převrátili na kola. Z vozu unikly provozní kapaliny, jednotky se postaraly o jejich likvidaci a úklid vozovky.

Doudleby nad Orlicí – dopravní nehoda – 24. 4. 21:24
U dopravní nehody osobního vozidla, které havarovalo na silnici č. 11 v ulici Rudé armády, zasahovali profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Kostelec nad Orlicí. Auto se dostalo mimo komunikaci, kde narazilo do stromu, jednoho zraněného člověka z něj hasiči vyprostili. Osoba byla předána do péče ZZS. Hasiči zajistili místo nehody i havarovaný vůz a předali událost policistům.

Borohrádek – požár – 25. 4. 08:26
Kvůli požáru v průmyslovém areálu v Husově ulici bylo zalarmováno celkem pět jednotek hasičů. Došlo k zahoření v odvodu teplého vzduchu u sila. Jednotky musely částečně rozebrat konstrukce některých součástí, aby našly a dohasily všechna skrytá ohniska. Škoda, kterou požár způsobil, byla předběžně vyčíslena asi na 600 tisíc korun. Hodnoty představující asi 2,5 milionu korun se podařilo uchránit. Příčina vzniku události je předmětem vyšetřování. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a Holice (HZS PAK) a JSDH Borohrádek, Čermná nad Orlicí. Dobrovolná jednotka z Rychnova nad Kněžnou byla v pohotovosti na vlastní zbrojnici.

Deštné v Orlických horách – požár – 25. 4. 16:01
Čtyři jednotky hasičů likvidovaly požár travního porostu na louce v katastru Deštného v Orlických horách. Požár byl menšího rozsahu, došlo také k zahoření naskladněného dřeva u ohniště. Na místě byli profesionální hasiči z Dobrušky, HZSP Škoda Kvasiny a JSDH Deštěné v Orlických horách a Olešnice v Orlických horách.

Vamberk – požár – 26. 4. 18:43
Požár travního porostu u řeky na Smetanově nábřeží likvidovali profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Vamberk a Doudleby nad Orlicí. Požár zasáhl plochu asi 10x2 m, při události nevznikla žádná škoda.
 

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Špindlerův Mlýn – dopravní nehoda – 24. 4. 12:41
Na horské cestě nedaleko Medvědí boudy pomohli hasiči s vyproštěním osobního vozidla, které zapadlo na sněhu a skončilo částečně v příkopu. Pomocí kladky a navijáku se podařilo jednotkám vůz vytáhnout, při události nebyl nikdo zraněn. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Vrchlabí a JSDH Špindlerův Mlýn.

Hajnice – požár – 26. 4. 15:55
Profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a Trutnova a JSDH Hajnice byli vysláni k ohlášenému požáru trávy v lesním porostu u lomu. Průzkumem hasiči zjistili, že se jedná o nedohašení ohniště, které prolili vodou.

Rudník – záchrana osoby – 26. 4. 17:08
Tísňové volání od muže, který vylezl na střechu opuštěného kravína v Rudníku a bál se slézt dolů, přijalo operační středisko hasičů v neděli podvečer. Střechu tvořily pouze ocelové profily. Hasičům se podařilo osobu zachránit pomocí nastavovacího žebříku, dostali ji v pořádku dolů. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Vrchlabí a Trutnova a JSDH Rudník – Arnultovice.

Velké Svatoňovice – požár – 26. 4. 17:11
Požár rákosí u rybníka na ploše asi 5x5 m pomohli zlikvidovat profesionální hasiči z Trutnova a JSDH Úpice, Malé Svatoňovice a Velké Svatoňovice. Při události nevznikla žádná škoda.

Trutnov – dopravní nehoda – 23:01
Na silnici č. 14 v Poříčí havaroval osobní automobil, který se převrátil na střechu. Jeden člověk byl zraněn, do péče si jej převzala ZZS. Profesionální hasiči z trutnovské stanice zajistili místo události, pomohli s naložením vozidla na odtah a zlikvidovali uniklé provozní náplně.


Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Doudleby n. O.

DN Doudleby n. O. 

Detailní náhled

DN HK, Kukleny, Zelená (1)

DN HK, Kukleny, Zelená (1) 

Detailní náhled

DN HK, Kukleny, Zelená (2)

DN HK, Kukleny, Zelená (2) 

Detailní náhled

DN HK, P. Jilemnického (1)

DN HK, P. Jilemnického (1) 

Detailní náhled

DN HK, P. Jilemnického (2)

DN HK, P. Jilemnického (2) 

Detailní náhled

DN HK, P. Jilemnického (3)

DN HK, P. Jilemnického (3) 

Detailní náhled

DN Hradec Králové, A. Heyrovského

DN Hradec Králové, A. Heyrovského 

Detailní náhled

DN Slatina nad Zdobnicí

DN Slatina nad Zdobnicí 

Detailní náhled

DN Trutnov (1)

DN Trutnov (1) 

Detailní náhled

DN Trutnov (2)

DN Trutnov (2) 

Detailní náhled

DN Vojice

DN Vojice 

Detailní náhled

P Borohrádek (1)

P Borohrádek (1) 

Detailní náhled

P Borohrádek (2)

P Borohrádek (2) 

Detailní náhled

P Lovčice

P Lovčice 

Detailní náhled

P Nahořany

P Nahořany 

Detailní náhled

P Vamberk

P Vamberk 

Detailní náhled

P velké Svatoňovice

P velké Svatoňovice 

Detailní náhled

P, Hradec Králové, Luční (1)

P, Hradec Králové, Luční (1) 

Detailní náhled

P, Hradec Králové, Luční (2)

P, Hradec Králové, Luční (2) 

Detailní náhled

P, Hradec Králové, Luční (3)

P, Hradec Králové, Luční (3) 

Detailní náhled

P, Hradec Králové, Luční (4)

P, Hradec Králové, Luční (4) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem