HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové zásahy hasičů v Královéhradeckém kraji

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali od pátku 21. 8. do neděle 23. 8. 2020 celkem 67 událostí. 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Hradec Králové – dopravní nehoda – 21. 8. 05:33
Na Anenském náměstí pomohla profesionální jednotka ze stanice Hradec Králové – Pražská se zajištěním místa dopravní nehody, kdy došlo ke srážce osobního vozidla s chodcem. Jeden zraněný člověk byl v péči ZZS.

Hradec Králové – technická pomoc – 21. 8. 09:17
Profesionální hasiči z centrální stanice vyjeli na základě oznámení, že z motorového prostoru jednoho osobního vozidla zaparkovaného v garážích obchodního centra na Brněnské ulici vychází kouř. Průzkumem hasiči zjistili, že se nejedná o požár, ale o prasklý chladič. Jednotka odtlačila poškozené vozidlo mimo prostory garáží.

Stará Voda – dopravní nehoda – 21. 8. 13:01
Na 68. kilometru dálnice D11 zasahovali profesionální hasiči ze stanic Hradec Králové – Pražská, Nový Bydžov a JSDH Chlumec nad Cidlinou u dopravní nehody osobního vozidla, které najelo do středových svodidel. Osoby se nacházely při příjezdu hasičů mimo havarovaný vůz za svodidly, ZZS je prohlédla, byly bez zranění. Automobil byl v levém jízdním pruhu, komunikace byla částečně průjezdná. Hasiči zajistili místo události, zkontrolovali vozidlo na únik provozních kapalin a postarali se o úklid vozovky.

Hradec Králové – požár – 21. 8. 15:00
Profesionální hasiči z obou královéhradeckých stanic vyjeli do ulice Jungmannova, kde obyvatelé bytového domu hlásili zápach spáleniny po celé chodbě. Hasiči průzkumem zjistili, že v jednom z bytů došlo k připálení při přípravě masa. Hasiči prostory odvětrali, ale dále měli podezření na únik plynu ze sporáku, na místo byli proto přivoláni plynaři. Únik se nakonec nepotvrdil. Při události nevznikly žádné škody na majetku.

Nechanice – dopravní nehoda – 21. 8. 19:52
Profesionální hasiči z Nového Bydžova a JSDH Nechanice zasahovali u dopravní nehody motorky, která havarovala na silnici č. 323. Jednotky poskytly zraněné osobě z motocyklu první předlékařskou péči, následně byla předána do rukou zdravotnických záchranářů. Hasiči zajistili vozidlo proti vzniku požáru.

Třebechovice pod Orebem – záchrana zvířat – 21. 8. 21:06
V katastru části Štěnkov pomáhali profesionální hasiči z centrální stanice a JSDH Třebechovice pod Orebem se záchranou koní. Původně uvízla jedna kobyla v blátě, odtud se nakonec dostala sama. Hasiči pak pomohli s vyvedením zvířat z lesa na cestu, místní jednotka poté dohlédla na to, že se koně dostali zpět až k majiteli.

Lochenice – dopravní nehoda – 22. 8. 10:29
Na silnici č. 33 v katastru obce Lochenice zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská u dopravní nehody tří osobních automobilů. Hasiči zabezpečili místo události, na havarovaných vozech provedli opatření proti vzniku požáru. Po došetření ze strany policie se jednotka postarala o uvolnění komunikace a její úklid. Dva lidé byli při nehodě zraněni, postarala se o ně ZZS.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 22. 8. 11:13
V Malšově Lhotě zasahovala profesionální jednotka z centrální stanice u dopravní nehody dvou osobních automobilů. Nehoda se obešla bez zranění, došlo pouze k úniku chladicí kapaliny. Hasiči zajistili místo nehody.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 23. 8. 13:30
Profesionální jednotka z centrální stanice se postarala o odstranění následků dopravní nehody dvou osobních aut v ulici K Zastávce v části Věkoše. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči zajistili místo události, na vozidle provedli opatření proti vzniku požáru a postarali se o úklid vozovky.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 23. 8. 17:39
Na silnici č. 11 ve Svobodných Dvorech, Dvorské ulici havarovala čtyři osobní vozidla, na místo vyjela profesionální jednotka ze stanice Hradec Králové – Pražská. Hasiči pomohli se zajištěním události, jedna osoba byla předána do péče ZZS.

Smiřice – technická pomoc – 23. 8. 20:01
Šedesátku cestujících pomohli evakuovat z osobního vlaku profesionální hasiči z Jaroměře a dobrovolná jednotka ze Smiřic. Vlak musel zastavit mimo stanici po poruše návěstidla. Všichni cestující byli v pořádku.
 

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Nová Paka – dopravní nehoda – 21. 8. 09:20
V ulici Pražská zasahovala profesionální novopacká jednotka u dopravní nehody osobního vozidla a dodávky. Hasiči zajistili havarovaná vozidla, odpojil jeden akumulátor a zasypali uniklé provozní kapaliny. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, ZZS prohlédla účastníky na místě. Osobní vůz pak hasiči odtáhli mimo komunikaci, aby ji plně zprůjezdnili.

Libuň – technická pomoc – 21. 8. 12:00
Likvidace stromu z komunikace. (HZS Jičín)

Červená Třemešná – dopravní nehoda – 21. 8. 13:36
V obci Červená Třemešná zasahovala profesionální jednotka z Hořic u dopravní nehoda dvou osobních vozidel, dvě osoby byly předány do péče ZZS. Hasiči zabezpečili havarovaná vozidla, odpojili akumulátory u jednoho z nich a postarali se o úklid vozovky od provozních kapalin.

Nová Paka – dopravní nehoda – 22. 8. 10:54
V ulici Husitská zasahovala profesionální jednotka z Nové Paky u dopravní nehody osobního vozidla, jedna osoba byla předána do péče ZZS.

Hořice – technická pomoc – 23. 8. 06:06
Odstranění stromu spadlého na drátech elektrického vedení v ulici Riegrova. Hasiči spolupracovali s energetiky. (HZS Hořice)

Stará Paka – dopravní nehoda – 23. 8. 19:41
Profesionální jednotka z Nové Paky zasahovala v části Brdo u dopravní nehody osobního vozidla, které narazilo do stromu. Dva lidé byli při události zraněni. Hasiči zajistili místo události a předali jej policistům.

Zelenecká Lhota – dopravní nehoda – 23. 8. 22:10
O úklid vozovky po dopravní nehodě dvou osobních vozidel se postarali profesionální hasiči ze stanice Jičín a JSDH Libáň. Jedno z vozidel zůstalo po nehodě na komunikaci, druhé bylo mimo vozovku. Při události byl poškozen sloup. Hasiči zajistili havarovaná auta, odpojili akumulátory a zabezpečili je proti vzniku požáru. Po ohledání místa policií se jednotky postaraly o úklid vozovky.
 

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Jaroměř – dopravní nehoda – 21. 8. 05:18
Profesionální jaroměřská jednotka pomohla se zajištěním místa dopravní nehody v katastru části Josefov, kdy došlo ke střetu motocyklu se zvěří. Jedna osob byla v péči ZZS.

Jaroměř – dopravní nehoda – 22. 8. 11:09
U dopravní nehody dodávky a motocyklu zasahovali v ulici Náchodská profesionální hasiči ze stanice Jaroměř. Jeden člověk byl zraněn, do péče si jej převzala ZZS. Hasiči zabezpečili místo zásahu a předali jej policistům.

Broumov – dopravní nehoda – 23. 8. 19:08
Na křižovatce v Lidické ulici odstranili profesionální hasiči ze stanice Broumov následky dopravní nehody dvou osobních vozidel. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči zajistili místo události, z vozidel unikaly provozní kapaliny, které jednotka zasypala sorpčním materiálem. Následně provedli hasiči úklid vozovky.

Náchod – technická pomoc – 23. 8. 20:07
Profesionální jednotka z Náchoda pomohla ZZS s transportem pacienta do sanitky po úrazu, událost se stala u pěchotního srubu těžkého opevnění Montace.
 

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Borovnice – technická pomoc – 23. 8. 20:56
Profesionální jednotka ze stanice Rychnov nad Kněžnou pomáhala zdravotnické záchranné službě  při zásahu u osoby zraněné hráběmi. Aby mohl být pacient transportován, hasiči museli pomocí pákových kleští hrábě zkrátit.
 

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Rudník – dopravní nehoda – 21. 8. 04:35
Profesionální hasiči z Vrchlabí a JSDH Hostinné zajistili místo události dopravní nehody, která se stala na silnici č. 14 v části Javorník. Osobní vůz skončil mimo vozovku v příkopu, o jednoho člověka se postarali zdravotničtí záchranáři. Jednotky usměrňovaly provoz na komunikaci, místo si posléze převzala policie.

Maršov u Úpice – požár – 21. 8. 15:39
Sedm jednotek bylo vysláno k ohlášenému požáru strniště a posekané slámy, na poli byla i zemědělská technika. Rozsah požáru nebyl nejprve zřejmý, nakonec bylo zjištěno, že se rozšířil na plochu 10x3 m. při události nevznikla žádná škoda. Hasiči provedli na místě také kontrolu kombajnu pomocí termokamery, měření nezaznamenalo žádní vyšší teploty. Na místě byli profesionální hasiči z Trutnova a JSDH Úpice, Maršov u Úpice, Hajnice, Havlovice, Hořičky, Batňovice.

Horní Maršov – technická pomoc – 21. 8. 17:03
Odstranění stromu z komunikace v části temná Důl. (HZS Trutnov, JSDH Horní Maršov)

Janské Lázně – technická pomoc – 21. 8. 20:15
Odstranění stromu z komunikace v ulici Lázeňská. (HZS Trutnov)

Úpice – technická pomoc – 22. 8. 15:21
Odstranění stromu, který se nebezpečně skláněl nad rodinným domem. (JSDH Úpice)

Strážné – technická pomoc – 23. 8. 08:30
Odstranění stromu z komunikace. (HZS Vrchlabí)

Janské Lázně – technická pomoc – 23. 8. 09:06
Odstranění stromu z komunikace v ulici Lázeňská. (HZS Trutnov, JSDH Horní Maršov)

Trutnov – technická pomoc – 23. 8. 11:30
Odstranění nalomeného stromu nad komunikací. (HZS Trutnov)


Martina Götzová, tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Broumov

DN Broumov 

Detailní náhled

DN Červená třemešná (1)

DN Červená třemešná (1) 

Detailní náhled

DN Červená třemešná (2)

DN Červená třemešná (2) 

Detailní náhled

DN Hradec Králové, Věkoše

DN Hradec Králové, Věkoše 

Detailní náhled

DN Lochenice

DN Lochenice 

Detailní náhled

DN Nechanice

DN Nechanice 

Detailní náhled

DN Nová Paka, Pražská

DN Nová Paka, Pražská 

Detailní náhled

DN Stará Paka, Brdo

DN Stará Paka, Brdo 

Detailní náhled

DN Stará Voda D11

DN Stará Voda D11 

Detailní náhled

P Hradec Králové, Jungmannova

P Hradec Králové, Jungmannova 

Detailní náhled

P Maršov u Úpice

P Maršov u Úpice 

Detailní náhled

TP Hořice

TP Hořice 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem