HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové zásahy hasičů v Královéhradeckém kraji

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali od pátku 27. do neděle 29. 8. 2021 celkem 58 událostí.
 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Hradec Králové – požár – 27. 8. 10:15
Profesionální jednotka z centrální stanice vyjela k ohlášenému požáru osobního vozidla do ulice Bratří Štefanů, z vozu se mělo začít doutnat. Po svém příjezdu už hasiči žádné známky požáru nezaznamenali, jednotka odpojila akumulátor a zkontrolovala auto termokamerou.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 27. 8. 15:08
V ulici Brněnská zajistila profesionální jednotka z centrální stanice místo dopravní nehody dvou osobních vozidel, nikdo nebyl zraněn.

Nový Bydžov – dopravní nehoda – 27. 8. 15:50
U dopravní nehody dvou osobních automobilů na třídě Čsl. armády zasahovali profesionální hasiči ze stanice Nový Bydžov. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Z jednoho vozu vytékaly provozní kapaliny, jednotka se postarala o úklid vozovky.

Smržov – dopravní nehoda – 27. 8. 17:33
V katastru obce Smržov havaroval osobní automobil, po nehodě skončil převrácený na střechu v příkopu. Při události nebyl nikdo zraněn. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Jaroměř a JSDH Černilov. Jednotky pomohly s otočením vozidla zpět na kola, zasypaly uniklé provozní kapaliny a odpojily akumulátor.

Chýšť (Pardubický kraj) – dopravní nehoda – 27. 8. 18:05
K dopravní nehodě osobního vozidla, které havarovalo na dálnici D11 ve směru na Prahu na 68,5. km vyjížděli profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská a JSDH Chlumec nad Cidlinou. Vozidlo vylétlo mimo dálniční těleso a zůstalo převrácené na bok. Uvnitř vozu se v době příjezdu jednotek nikdo nenacházel, zraněná osoba byla nalezena až v kukuřičném poli nedaleko havarovaného vozidla. Jednotky zajišťovaly místo zásahu, asistovaly zdravotnickým záchranářům při ošetření zraněného člověka a zároveň prováděly průzkum, zda se v okolí nenachází ještě další zraněná osoba, nikdo však už nalezen nebyl. Zajištěného pacienta pak pomohli hasiči transportovat záchranářům do vrtulníku letecké záchranné služby.

Praskačka – dopravní nehoda – 27. 8. 19:54
Profesionální jednotka ze stanice Hradec Králové – Pražská pomohla se zajištěním místa události dopravní nehody motocyklu, který havaroval na dálničním přivaděči v katastru části Sedlice. Nehoda se obešla bez zranění.

Smiřice – požár – 28. 8. 12:44, 29. 8. 05:45
K ohlášenému požáru mulčované kůry v areálu jednoho podniku ve Smiřicích vyjížděli profesionální hasiči z Jaroměře a JSDH Smiřice. Na místě hasiči zjistili, že se jedná o požár malého rozsahu o rozloze asi 2x2 m. Při události nevznikla žádná škoda. Na stejnou skládku materiálu mířila dvojice jednotek opět v neděli krátce před 6. hodinou ranní. I v tomto případě došlo k zahoření kůry, pomocí místních nakladačů byl materiál vyvážen a rozhrnován.

Černožice -dopravní nehoda – 29. 8. 15:43
Jaroměřská profesionální jednotka hasičů zajišťovala místo dopravní nehody na silnici č. 33 v Černožicích. Nikdo nebyl při události zraněn. Z vozidel unikly provozní náplně, jednotka se postarala o úklid vozovky a usměrňovala dopravu.

Klamoš – dopravní nehoda – 29. 8. 15:43
Na dálnici D11 na 64,5. km v katastru obci Klamoš byla ohlášena dopravní nehoda dvou osobních vozidel s nárazem do svodidel. Na místo byla vyslána profesionální jednotka ze stanic Hradec Králové – Pražská, Nový Bydžov a JSDH Chlumec nad Cidlinou. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči zabezpečili místo zásahu, dálnice byla průjezdná jedním pruhem.

Voleč (Pardubický kraj) – dopravní nehoda – 29. 8. 16:46
Kvůli dopravní nehodě osobního vozidla na 72. km dálnice D11 byl vyhlášen poplach profesionálním jednotkám na stanicích Hradec Králové – Pražská, Nový Bydžov a Přelouč a JSDH Chlumec nad Cidlinou. Automobil narazil do svodidel, nikdo z posádky nebyl zraněn. Hasiči zabezpečili místo zásahu, odpojili akumulátory a postarali se o úklid vozovky.

Smržov – letecká dopravní nehoda – 29. 8. 19:16
K ohlášenému pádu malého letadla do pole nedaleko části Hubíles vyjížděli v neděli po 19. hodině profesionální hasiči z Jaroměře a JSDH Černilov. Podle oznámení měl ultralight skončit na střeše. Už při příjezdu jednotek na místo události bylo letadlo odtahováno mimo pole, pilot vyvázl bez zranění. Jednotka předala místo zásahu po zajištění Policii ČR.
 

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Jičíněves – dopravní nehoda – 27. 8. 13:45
Na silnici č. 32 v části Bartoušov zasahovali profesionální hasiči z Jičína a JSDH Kopidlno u dopravní nehody motocyklu. Zdravotnická záchranná služba si převzala do péče zraněného motorkáře.

Úlibice – dopravní nehoda – 27. 8. 13:50
K dopravní nehodě, která se stala na silnici č. 35 u Úlibic, byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Jičín a Nová Paka. Vozidla skončila mimo komunikaci, posádka ZZS si převzala do péče tři osoby. Hasiči zabezpečili místo dopravní nehody a předali místo zásahu policistům.

Veliš – dopravní nehoda – 27. 8. 17:00
Jeden osobní automobil havaroval na silnici č. 501 u obce Veliš. Vůz narazil do stromu, jedna zraněná osoba skončila v péči ZZS. Profesionální jednotka z Jičína zkontrolovala nabouraný vůz na únik provozních kapalin.

Nová Paka – technická pomoc – 28. 8. 03:22
Odstranění stromu z komunikace. (HZS Nová Paka)

Ostroměř – dopravní nehoda – 28. 8. 11:57
Na silnici č. 35 zasahovala profesionální jednotka z Hořic u dopravní nehody motocyklu se zraněním jedné osoby. Hasiči pomohli zajistit místo události.

Újezd pod Troskami – únik nebezpečných látek – 28. 8. 16:43
Profesionální jednotka z Jičína zajišťovala místo v části Semínova Lhota, kde došlo k úniku oleje do místního potoka. Hasiči odklidili ropné produkty od kanálu, aby nedošlo k dalšímu úniku a na vodní plochu instalovali sorpční hady. Skvrnu zasypala jednotka pomocí sorbentu, který pak zlikvidovala.

Jičín – dopravní nehoda – 29. 8.17:48
V ulici 17. listopadu zajistila profesionální jednotka ze stanice Jičín místo dopravní nehody dvou osobních automobilů. Hasiči odpojili akumulátor a zasypali unikající provozní kapaliny.
 

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Hronov – požár – 27. 8. 08:00
V prodejně v Hostovského ulici se rozezněl poplach v pátek v 8 hodin ráno, čidlo elektrické požární signalizace zachytilo zahoření pečiva v pekárně. Na místo přijeli profesionální hasiči z Náchoda a JSDH Hronov a Velké Poříčí. Jednotky prostor prodejny odvětraly, při události nevznikla žádná škoda.

Police nad Metují – únik nebezpečných látek – 27. 8. 11:09
Do bytového domu v Nádražní ulici mířili na základě podezření na únik plynu profesionální hasiči z Náchoda a JSDH Police nad Metují. Na patře, kde byl cítit plyn, evakuovali nejprve hasiči dvě osoby. Dále probíhalo měření koncentrace plynu v ovzduší, ale žádné zvýšené hodnoty přístroje nezachytily. Místo zkontrolovali i plynaři, únik plynu nebyl zjištěn.

Meziměstí – dopravní nehoda – 28. 8. 16:21
Broumovská profesionální jednotka byla vyslána k dopravní nehodě osobního vozidla, které narazilo v části Vižňov do domu a poškodilo omítku. Hasiči zabezpečili místo zásahu, jedna zraněná osoba byla předána do péče zdravotnické záchranné služby. Hasiči odstranili následky dopravní nehody, místo události si pak převzali policisté.

Hronov – dopravní nehoda – 29. 8. 09:45
Na silnici č. 303 v části Žabokrky havaroval motocykl, k nehodě spěchali profesionální hasiči z Náchoda a JSDH Police nad Metují. Hasiči poskytli zraněnému motorkáři první předlékařskou pomoc a zabezpečovali místo události. Pacient byl předán do péče posádky ZZS, na místo nehody přiletěl vrtulník letecké záchranné služby. Komunikace byla po dobu provádění záchranných prací neprůjezdná. Po naložení zraněného člověka do vrtulníku odstranily jednotky následky nehody, motocykl byl zajištěn a mimo komunikaci.

Jaroměř – dopravní nehoda – 29. 8. 10:54
Na silnici č. 33 v ulici Hradecká odstranila profesionální jednotka ze stanice Jaroměř následky dopravní nehody dvou osobních vozidel. Nehoda se obešla bez zranění osob, z aut unikly na komunikaci provozní kapaliny. Silnice byla jedním směrem průjezdná a hasiči zde usměrňovali dopravu.  

Červený Kostelec – dopravní nehoda – 29. 8. 13:16
V katastru Červeného Kostelce vyjel mimo komunikaci osobní automobil a sjel do potoka. Na místo události vyrazili profesionální hasiči z Náchoda a JSDH Červený Kostelec. Jednotky zabezpečily místo zásahu a zkontrolovaly, zda z vozidla neunikají do vody provozní náplně, což se nepotvrdilo. Řidič vozu byl předán do péče posádky ZZS.
 

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Tutleky – dopravní nehoda – 27. 8. 16:40
Na silnici mezi Kostelcem nad Orlicí a obcí Tutleky havaroval osobní automobil, který vyjel mimo komunikaci a zůstal v příkopu na střeše. K nehodě vyjeli profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Kostelec nad Orlicí. Havarované vozidlo zajistili hasiči proti vzniku požáru, odpojili akumulátor a usměrňovali dopravu. Zraněnou osobu z havarovaného vozidla si vzala do své péče posádka zdravotnické záchranné služby.

Rychnov nad Kněžnou – požár – 27. 8. 20:34
V pátek krátce po 20:30 hod. přijalo krajské operační a informační středisko hasičů hned od několika oznamovatelů hlášení o požáru v okrajové části Rychnova nad Kněžnou, který měl být viditelný už z dálky. Průzkumem místa zásahu hasiči zjistili, že hoří skladovací hala s balíky slámy. Na místo bylo postupně vysláno sedm jednotek požární ochrany a byl vyhlášen 2. stupeň požárního poplachu. Před 21:30 hod. byl požár lokalizován, nikam mimo skladovací prostor se nešířil. Na likvidaci plamenů nasadily jednotky celkem sedm vodních C proudů, na řece pak bylo zřízeno jedno čerpací stanoviště a voda na požářiště byla dovážena kyvadlově. Zároveň byl využit místní nakladač na vyvážení balíků. Místo zůstalo do rána pod dohledem hasičů. Dohašování a vyvážení balíků se slámou trvalo až do sobotního odpoledne. Likvidaci události ohlásil velitel zásahu 28. 8. kolem 16:45 hod.
Ve skladovacím prostoru bylo požárem zasaženo asi 70 balíků staré slámy. Škoda byla na základě odhadu majitele předběžně stanovena na 1,5 milionu korun. Příčina vzniku události nebyla zatím stanovena. Požářiště ohledávali následující den v sobotu dopoledne vyšetřovatelé hasičů a policistů. Prozatím byla vyloučena pouze verze, že by požár vznikl na základě technické závady na elektroinstalaci. Při události nebyl nikdo zraněn.
Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a dobrovolné jednotky ze Solnice, Lukavice, Rychnova nad Kněžnou, Kostelce nad Orlicí, Vamberka a HZSP Škoda Kvasiny. Na stanici do Rychnova nad Kněžnou jelo z centrální stanice Hradec Králové jedno družstvo profesionálních hasičů, aby drželi zálohu pro případ jiné mimořádné události.

Rychnov nad Kněžnou – požár – 27. 8. 23:11
Do Javornické ulice mířilo v pátek večer družstvo profesionálních hasičů z Hradce Králové, které drželo v tu dobu zálohu na rychnovské stanici (kvůli výše zmíněné události). Podle oznámení měl být v objektu plaveckého bazénu cítit zápach spáleniny, který vycházel ze strojovny. Po příjezdu potvrdil velitel zásahu zakouření prostor, následně bylo zjištěno, že došlo k požáru centrálního technologického rozvaděče, ale k plamennému hoření již nedocházelo. Hasiči prostory zajistili a odvětrali a předali místo zásahu správci objektu. Vyšetřovatelé následně po ohledání místa potvrdili, že za vznikem požáru stála technická závada. Škoda byla předběžně odhadnuta asi na jeden milion korun, uchráněné hodnoty představují asi 50 milionů korun.

Zdobnice – dopravní nehoda – 28. 8. 08:25
U Zdobnice zasahovali profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Rokytnice v Orlických horách u dopravní nehody osobního vozidla, které narazilo do stromu. Hasiči zlikvidovali menší únik provozních kapalin, zajistili havarovaný vůz proti vzniku požáru a po zadokumentování nehody ze strany Policie ČR odklidili automobil mimo komunikaci. Na závěr se jednotky postaraly o úklid vozovky a předaly místo zásahu policistům.

Říčky v Orlických horách – technická pomoc – 28. 8. 03:22
Odstranění stromu zasahujícího do komunikace. (HZS Rychnov nad Kněžnou, JSDH Říčky v O. h.)
 

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Janské Lázně – technická pomoc – 27. 8. 16:14
Hasiči pomohli s transportem pacienta z terénu u horní promenády na žádost zdravotnické záchranné služby. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Trutnov a JSDH Horní Maršov.

Hostinné – technická pomoc – 29. 8. 15:36
Profesionální jednotka z Vrchlabí a JSDH Hostinné vyjely do ulice Labská fortna, aby prověřily houkající signalizaci u plynové kotelny v jednom z objektů. Na místě bylo zjištěno, že se jedná o poruchu na plynovém kotli.


Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Černožice

DN Černožice 

Detailní náhled

DN Červený Kostelec (1)

DN Červený Kostelec (1) 

Detailní náhled

DN Červený Kostelec (2)

DN Červený Kostelec (2) 

Detailní náhled

DN Hronov,Žabokrky

DN Hronov,Žabokrky 

Detailní náhled

DN Chýšť (1)

DN Chýšť (1) 

Detailní náhled

DN Chýšť (2)

DN Chýšť (2) 

Detailní náhled

DN Jaroměř,Hradecká

DN Jaroměř,Hradecká 

Detailní náhled

DN Klamoš (1)

DN Klamoš (1) 

Detailní náhled

DN Klamoš (2)

DN Klamoš (2) 

Detailní náhled

DN Meziměstí, Vižňov

DN Meziměstí, Vižňov 

Detailní náhled

DN Praskačka,Sedlice

DN Praskačka,Sedlice 

Detailní náhled

DN Smržov, Hubíles

DN Smržov, Hubíles 

Detailní náhled

DN Smržov

DN Smržov 

Detailní náhled

DN Voleč

DN Voleč 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem