HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové zásahy hasičů v Královéhradeckém kraji

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali od pátku 10. 5. do neděle 12. 5. 2019 celkem 40 událostí. 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Hradec Králové – dopravní nehoda – 10. 5. 08:18
Dopravní nehoda osobního vozu a dvou motocyklů v části Věkoše zaměstnala profesionální hasiče z centrální stanice. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, v místě ale došlo k úniku provozních kapalin na komunikaci. Skvrny hasiči zasypali sorpčním materiálem. Dopravní prostředky provoz nijak neblokovaly, proto se hasiči vrátili následně zpět na stanici.

Nový Bydžov – požár – 10. 5. 18:57
Novobydžovští profesionální hasiči likvidovali požár odpadkového koše na Masarykově náměstí.

Stěžery – dopravní nehoda – 10. 5. 19:53
V katastru části Hřibsko odstraňovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská  následky dopravní nehody tří osobních vozidel. Nehoda se stala na silnici I/11 u odbočky na Vlčkovice. Dva účastníci nehody byli při události zraněni, na místě zasahovala také zdravotnická záchranná služba. Hasiči  místo události zajistili, odstranili úlomky plastů a střepy a předali místo zásahu policistům.   

Hradec Králové – požár – 11. 5. 00:45
Profesionální hasiči z centrální stanice likvidovali požár kontejneru v Selicharově ulici. Plameny poškodily také osobní automobil, který byl v blízkosti kontejneru zaparkován. Škoda byla předběžně vyčíslena na 12 tisíc korun, příčina vzniku požáru je předmětem vyšetřování.

Lochenice – technická pomoc – 11. 5. 22:08
Profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská a dobrovolná jednotka z Lochenic odstranili strom, který spadl na cyklostezku.
 

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Rohoznice – technická pomoc – 11. 5. 07:23
Hořičtí profesionální hasiči odstranili strom spadlý do komunikace.

Dětenice – dopravní nehoda – 11. 5. 14:32
U dopravní nehody dvou osobních vozidel, která se stala v Dětenicích, zasahovali profesionální hasiči ze stanice Jičín a dobrovolná jednotka z Libáně. Při události byla jedna osoba zraněna, do péče si ji převzali záchranáři. Jednotky místo události zajistily a provedly opatření proti vzniku požáru. Následně pomohli hasiči s naložením vozidel na odtah a postarali se o úklid vozovky.

Vidochov – dopravní nehoda – 11. 5. 16:43
Profesionální hasiči ze stanice Nová Paka zasahovali na silnici I/16 v katastru obce Vidochov u dopravní nehody dvou osobních vozidel. Dvě osoby si převzali do péče záchranáři. Hasiči zajistili místo události, provedli opatření proti vzniku požáru a odpojili akumulátory. Následně pomohla jednotka s naložením vozidel na odtah a postarala se o úklid komunikace.

Vysoké Veselí – požár – 16:56
Tři jednotky hasičů zaměstnal v sobotu odpoledne požár odpadu ve sklepních prostorech bývalé sýpky. Do sklepa měli hasiči ztížený přístup. Požár měly jednotky pod kontrolou v 17:25 hod., likvidace byla ohlášena v 17:48 hod. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Jičína a Nového Bydžova a JSDH Vysoké Veselí. Při události nevznikla žádná škoda.

Kyje – technická pomoc – 07:13
Profesionální hasiči z Jičína odstranili ze zastávky autobusu spadlou větev.
 

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Jaroměř – dopravní nehoda –  10. 5. 11:56
V Žižkově ulici zasahovali profesionální hasiči z Jaroměře u dopravní nehody dvou osobních vozidel, jedna osoba skončila v péči záchranářů. Hasiči místo události zajistili, odstranili následky nehody a následně si věc převzala policie.

Brzice – technická pomoc –  12. 5. 10:11
Odstranění spadlého stromu z vozovky v části Žďár. (HZS Jaroměř, JSDH Chvalkovice)

Náchod – dopravní nehoda –  12. 5. 16:30
V Broumovské ulici, v části Malé Poříčí havarovala dvě osobní vozidla. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Náchoda. Komunikace byla zpočátku neprůjezdná, blokovala ji havarovaná auta. Hasiči se postarali o úklid vozovky, jedno z vozidel pomohli naložit na odtah.
 

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

České Meziříčí – technická pomoc – 10. 5. 04:43
Profesionální hasiči z Dobrušky odstranili spadlou větev z komunikace.

Potštejn – technická pomoc – 11. 5. 13:51
Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolné jednotky z Kostelce nad Orlicí a Potštejna pomáhali v sobotu odpoledne s transportem pacienta z těžko přístupného lesního terénu. Osoba byla zafixována do vakuové matrace a v nosítkách ji lesem hasiči snesli k sanitce zdravotnické záchranné služby.

Vamberk – dopravní nehoda – 12. 5. 12:40
K dopravní nehodě motocyklu spěchali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka z Kostelce nad Orlicí. Nehoda se stala u kruhového objezdu. Jednotky zajistily místo události a asistovaly záchranářům při poskytování první pomoci osobě z motocyklu, na místě spolupracovaly všechny složky IZS, včetně vrtulníku letecké záchranné služby.

Borohrádek – technická pomoc – 12. 5. 15:28
Odstranění spadlé větve z vozovky. (JSDH Borohrádek)
 

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Bohuslavice – technická pomoc – 12. 5. 07:02
Dvě jednotky hasičů zasahovaly ve Svatoňovické ulici. Rozlomil se zde vzrostlý strom a část z něj spadla na rozvodnu a dráty elektrického napětí. Na místě spolupracovali hasiči s energetiky, jednotky strom rozřezaly a předaly místo zásahu pohotovostní službě. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a JSDH Malé Svatoňovice.

Vrchlabí – dopravní nehoda – 12. 5. 20:26
V neděli večer zasahovali u dopravní nehody dvou osobních vozidel v Pražské ulici profesionální hasiči z Vrchlabí. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči zajistili místo události proti vzniku požáru a odstranili uniklé provozní kapaliny z vozovky. Po vyšetření nehody odklidila jednotka vozy mimo komunikaci.

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Jaroměř

DN Jaroměř 

Detailní náhled

DN Malé Poříčí (1)

DN Malé Poříčí (1) 

Detailní náhled

DN Malé Poříčí (2)

DN Malé Poříčí (2) 

Detailní náhled

DN Vamberk (1)

DN Vamberk (1) 

Detailní náhled

DN Vamberk (2)

DN Vamberk (2) 

Detailní náhled

DN Vamberk (3)

DN Vamberk (3) 

Detailní náhled

DN Vidochov (1)

DN Vidochov (1) 

Detailní náhled

DN Vidochov (2)

DN Vidochov (2) 

Detailní náhled

P, Hradec Králové

P, Hradec Králové 

Detailní náhled

TP Bohuslavice (1)

TP Bohuslavice (1) 

Detailní náhled

TP Bohuslavice (2)

TP Bohuslavice (2) 

Detailní náhled

TP Bohuslavice (3)

TP Bohuslavice (3) 

Detailní náhled

TP Bohuslavice (4)

TP Bohuslavice (4) 

Detailní náhled

TP Potštejn

TP Potštejn 

Detailní náhled

TP Rohoznice

TP Rohoznice 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem