HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové zásahy hasičů v Královéhradeckém kraji

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali od pátku 22. do neděle 24. 1. 2021 celkem 43 událostí.
 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Třebechovice pod Orebem – dopravní nehoda – 22. 1. 2021 17:08
Na křižovatce silnice č. 11 s odbočkou na část Krňovice došlo ke střetu tří osobních automobilů. Havarované vozy tvořily překážku na komunikaci, silnice první třídy byla po dobu vyšetřování a provádění likvidačních prací uzavřena. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči pomohli s odstraněním automobilů mimo komunikaci a postarali se o odstranění následků nehody. Na místě zasahovali profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a JSDH Třebechovice pod Orebem.

Hradec Králové – požár – 23. 1. 15:36
Profesionální jednotka z centrální stanice zlikvidovala ve Věkoších, ul. Široká požár odpadu. Při události nevznikla žádná škoda.

Nový Bydžov – technická pomoc – 24. 1. 08:39
V ulici Bož. Němcové pomohli profesionální hasiči z Nového Bydžova se zajištěním porušeného vodovodního řadu. Na místě spolupracovali hasiči s pracovníky VaK.

Černilov – technická pomoc – 24. 1. 08:54
Pomoc s čerpáním vody ze sklepa. (JSDH Černilov)
 

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Stará Paka – požár – 22. 1. 12:27
Profesionální hasiči z Nové Paky a JSDH Stará Paka zasahovali u požáru sazí v komíně rodinného domu. Komín našli hasiči zanesený sazemi, pročistili jej. Při požáru nedošlo ke škodě na majetku.
 

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Náchod – záchrana osoby – 22. 1. 19:46
V ulici Kostelecká pomohla profesionální jednotka z Náchoda s nouzovým otevřením dveří bytu, kde se nacházela nemohoucí osoba.

Hronov – technická pomoc – 23. 1. 11:22
Do ulice Seifertova vyjeli profesionální hasiči z Náchoda a JSDH Hronov, aby pomohli s odstraněním větve, která spadla na dráty elektrického vedení. Po odpojení elektrické energie byla větev odstraněna. Na místě spolupracovaly jednotky s energetiky.

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Val – požár – 22. 1. 19:03
Profesionální a dobrovolní hasiči z Dobrušky zasahovali u požáru sazí v komíně domu v části Provoz. Saze hasiči strhli a komínové těleso vyčistili.

Solnice – technická pomoc – 24. 1. 11:21
Ve Vašátkově ulici došlo ke srážce osobního automobilu se sanitním vozem. Hasiči zabezpečili místo zásahu a zajistili havarovaná vozidla. Převážený pacient byl přeložen do jiného sanitního vozidla. V místě nehody byla usměrňována doprava. Následně se jednotky postaraly o úklid vozovky a pomohly s naložením automobilů na odtah. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou, Dobruška a JSDH Solnice.
 

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Hajnice – požár – 22. 1. 07:04
K ohlášenému požáru sazí v komíně vyjížděly čtyři jednotky hasičů. Z komína létaly jiskry a docházelo k plamennému hoření. Hasiči komínové těleso vyčistili a zkontrolovali, zda nedošlo k jeho poškození. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Dvůr Králové nad Labem, Trutnov a JSDH Hajnice a Hořičky.

Horní Maršov – dopravní nehoda – 22. 1. 16:20
V části Horní Albeřice pomohli hasiči s vyproštěním osobního automobilu, který skončil opřený o strom a hrozil pádem ze srázu. Vozidlo bylo vyproštěno pomocí traktoru místních. Zasahovali dobrovolní hasiči z Horního Maršova, HZS Trutnov byla odvolána po cestě k zásahu.

Dolní Dvůr – technická pomoc – 23. 1. 12:01
S vytažením osobního automobilu, který uvízl na lesní cestě a hrozil sjetím ze stráně, pomohli profesionální hasiči z Vrchlabí.

Pec pod Sněžkou – dopravní nehoda – 24. 1. 15:38
Profesionální jednotka z Trutnova a JSDH Pec pod Sněžkou zasahovaly na komunikaci č. 252, která vede do Horní Malé Úpy. Nedaleko Spáleného Mlýna došlo k nehodě dvou osobních automobilů. Jedna osoba si stěžovala na bolest, byla převezena do zdravotnického zařízení. Hasiči zabezpečili místo zásahu, zajistili havarovaná vozidla a předali událost k dalšímu řešení policistům.

Špindlerův Mlýn – dopravní nehoda – 24. 1. 16:43
Dobrovolná jednotka hasičů ze Špindlerova Mlýna pomohla s vyproštěním tří osobních vozidel z příkopu po předchozí dopravní nehodě.

Pec pod Sněžkou – dopravní nehoda – 24. 1. 19:21
V Peci pod Sněžkou havaroval osobní automobil, který skončil následně částečně v řece Úpě. Hasiči zkontrolovali havarovaný vůz, zda z něj neunikají provozní kapaliny a odpojili autobaterii. Jedna zraněná osoba skončila v péči záchranářů horské služby. Hasiči se pokusili vozidlo z řeky vyprostit, nakonec si museli majitelé povolat specializovanou firmu. Kolem vozidla umístily jednotky pro jistotu sorpční hady, k úniku kapalin ale naštěstí nedocházelo. Místo zásahu bylo předáno majitelce vozidla. 

Třebihošť – dopravní nehoda – 24. 1. 22:16
Na silnici č. 300 v katastru části obce Horní Dehtov havaroval osobní automobil, který vyjel mimo komunikaci a narazil do stromu. Na místo události spěchala profesionální jednotka ze stanice Dvůr Králové nad Labem, ve voze měl zůstat zaklíněný řidič. Hasiči museli vyprostit zraněného z havarovaného auta pomocí hydraulického zařízení. Pro pacienta přiletěl vrtulník letecké záchranné služby. Jednotka dále zajistila automobil proti vzniku požáru a předala místo zásahu policistům.


Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Pec p. Sn., Horní Malá Úpa (1)

DN Pec p. Sn., Horní Malá Úpa (1) 

Detailní náhled

DN Pec p. Sn., Horní Malá Úpa (2)

DN Pec p. Sn., Horní Malá Úpa (2) 

Detailní náhled

DN Pec p. Sn., Horní Malá Úpa (3)

DN Pec p. Sn., Horní Malá Úpa (3) 

Detailní náhled

DN Pec pod Sněžkou (1)

DN Pec pod Sněžkou (1) 

Detailní náhled

DN Pec pod Sněžkou (2)

DN Pec pod Sněžkou (2) 

Detailní náhled

DN Pec pod Sněžkou (3)

DN Pec pod Sněžkou (3) 

Detailní náhled

DN Třebechovice pod Orebem (1)

DN Třebechovice pod Orebem (1) 

Detailní náhled

DN Třebechovice pod Orebem (2)

DN Třebechovice pod Orebem (2) 

Detailní náhled

DN Třebechovice pod Orebem (3)

DN Třebechovice pod Orebem (3) 

Detailní náhled

DN Třebihošť, Horní Dehtov (1)

DN Třebihošť, Horní Dehtov (1) 

Detailní náhled

DN Třebihošť, Horní Dehtov (2)

DN Třebihošť, Horní Dehtov (2) 

Detailní náhled

DN Třebihošť, Horní Dehtov (3)

DN Třebihošť, Horní Dehtov (3) 

Detailní náhled

DN Třebihošť, Horní Dehtov (4)

DN Třebihošť, Horní Dehtov (4) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem