HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové zásahy hasičů v Královéhradeckém kraje

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali od pátku 9. 8. do neděle 11. 8. 2019 celkem 79 událostí. 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Hradec Králové – technická pomoc – 9. 8. 08:57
Profesionální hasiči z centrální stanice pomáhali se zajištěním uvolněného plechu na elektrárně u Moravského mostu v ulici Ignáta Herrmanna.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 9. 8. 13:19
Na Svatováclavském náměstí v části Nový Hradec Králové odstraňovali profesionální hasiči z centrální stanice následky dopravní nehody osobního vozidla a dodávky. Při nehodě byla jedna osoba zraněna, do péče si ji převzali záchranáři. Jednotka místo zásahu zabezpečila a na vozidlech provedla opatření proti vzniku požáru. Jedno z aut zůstalo po nehodě převrácené na bok, hasiči jej vrátili po došetření zpět na kola. Místo zásahu si převzali policisté.

Holohlavy – požár – 9. 8. 16:50
Požár objektu určeného k demolici v ulici Na Státní zaměstnal profesionální hasiče ze stanic Jaroměř a Hradec Králové – Pražská i dobrovolné jednotky z Holohlav a Smiřic. Už při příjezdu hasičů na místo události byly viditelné plameny, které prostupovaly střechou, požár byl již ve třetí fázi. Z toho důvodu zahájily jednotky hasební zásah z venku. Požár dostali hasiči pod kontrolu kolem 17:30 hod. a likvidaci požáru ohlásil velitel zásahu v 19:55 hod. Po půlnoci se hasiči vraceli na místo události znovu, aby dohasili další skrytá ohniska, která se uvnitř domu rozhořela. Vzhledem k tomu, že se jednalo o budovu, která měla být zdemolována, byla výše škody stanovena na 30 tisíc korun. Příčina vzniku události je nadále předmětem vyšetřování.

Chlumec nad Cidlinou – dopravní nehoda – 9. 8. 19:28
U dopravní nehody osobního vozidla a čtyřkolky zasahovali profesionální hasiči z Nového Bydžova a místní dobrovolná jednotka. Nehoda se stala v ulici 9. května, jeden člověk byl při události zraněn. Hasiči místo nehody zabezpečili, zasahovaly zde všechny složky IZS, včetně vrtulníku LZS. Jednotky dále provedly opatření proti vzniku požáru, po došetření nehody se postaraly o úklid vozovky a odstavily havarované dopravní prostředky mimo komunikaci.

Nový Bydžov – technická pomoc – 10. 8. 07:04
Profesionální hasiči z Nového Bydžova odstranili popadané větve z vozovky.

Nový Bydžov – technická pomoc – 10. 8. 12:11
Profesionální hasiči z Nového Bydžova pomohli s odčerpáním vody v budově gymnázia, kde došlo k vodovodní havárii.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 10. 8. 12:51
V Náchodské ulici v Plotištích nad Labem zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská u dopravní nehody dvou osobních vozidel. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Jednotka místo události zajistila.
 

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Budčeves – dopravní nehoda – 9. 8. 14:19
Profesionální hasiči z Jičína a dobrovolná jednotka z Kopidlna odstraňovali následky dopravní nehody osobního vozidla, které narazilo do ostrůvku. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Úlibice – dopravní nehoda – 10. 8. 10:34
Profesionální hasiči z Jičína zasahovali u dopravní nehody osobního a nákladního vozidla. Nehoda se stala na silnici č. 16. Jednotka zajistila místo události a následně předala místo zásahu policistům.

Jičín – dopravní nehoda – 10. 8. 15:35
Dopravní nehoda dvou osobních vozidel se stala v ulici Sv. Čecha. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Jičína. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, ani nedošlo k úniku provozních kapalin. Hasiči zajistili místo nehody a předali jej policistům.

Úlibice – dopravní nehoda – 11. 8. 16:36
Na silnici č. 16 havarovala dvě osobní vozidla, při nehodě nebyl nikdo zraněn. Profesionální jednotka z Jičína se postarala o odstranění provozních kapalin z vozovky.

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Kramolna – požár –  9. 8. 09:06
Profesionální hasiči z Náchoda a místní dobrovolná jednotka likvidovali požár lesní hrabanky malého rozsahu.

Náchod – požár –  9. 8. 09:47
Profesionální a dobrovolní hasiči z Náchoda byli přivoláni do ulice Kamenice, kde došlo k požáru pračky. Požár byl uhašen před příjezdem jednotek, škoda byla vyčíslena na dva tisíce korun.

Borová – požár –  9. 8. 15:06
Osm jednotek hasičů bylo postupně vysláno k nahlášenému požáru stohu slámy. Při příjezdu hasičů na místo události byl stoh celý v plamenech, byl však izolovaný, proto rozšíření požáru do okolí nehrozilo. Stoh zaujímal plochu asi 20x20 m, hasiči se soustředili na ochlazování okolí a stoh nechali po dohodě s majitelem kontrolovaně dohořet. Na požářiště dohlížela místní dobrovolná jednotka, která jej pak ještě na závěr po dohoření prolila vodou. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Náchoda a Dobrušky a JSDH Nové Město nad Metují, Nový Hrádek, Náchod, Borová, Olešnice v Orlických horách a Bohdašín. Příčinou vzniku požáru byla provozní závada, škoda byla vyčíslena na 10 tisíc korun.

Slatina nad Úpou – požár –  9. 8. 17:15
Pět jednotek hasičů likvidovalo v pátek požár pole, které bylo z části už strništěm, ale částečně zde bylo ještě vzrostlé obilí. Požár se rozšířil na plochu asi 100x100 m. Hasiči plochu zkrápěli a následně přijela zemědělská technika, aby pole zaorala. Hořet začalo kvůli technologické závadě, škoda byla vyčíslena na 30 tisíc korun. Díky zásahu jednotek se podařilo uchránit hodnoty představující asi 400 tisíc korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči Náchoda a JSDH Červený Kostelec, Česká Skalice, Hořičky a Slatina nad Úpou.

Brzice – dopravní nehoda –  9. 8. 18:09
V katastru části Proruby havarovaly dva osobní automobily. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a dobrovolná jednotka z Hajnice. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, hasiči zajistili místo události a odstranili uniklé provozní kapaliny. Následně se dobrovolná jednotka postarala o odklizení vozidel z komunikace a úklid vozovky.

Chvalkovice – dopravní nehoda –  10. 8. 09:15
Profesionální hasiči z Jaroměře odstraňovali následky dopravní nehody dvou vozidel, jedna osoba byla při nehodě zraněna. Po zajištění místa události pomohli hasiči s naložením vozidel na odtah a uklidili vozovku.

Jestřebí – technická pomoc – 10. 8. 14:56
Odstranění stromu z vozovky. (HZS Dobruška, JSDH Nové Město nad Metují)

Brzice – dopravní nehoda –  11. 8. 18:39
U dopravní nehody motocyklu zasahovali profesionální hasiči z Jaroměře. Jednotka zajistila místo události, jedné osobě poskytla první předlékařskou péči. Osoba byla následně předána do rukou záchranářů. Místo zásahu si převzali policisté.  
 

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Očelice – dopravní nehoda –  9. 8. 01:31
Profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolná jednotka z Třebechovic pod Orebem zasahovali u dopravní nehody osobního vozidla, které skončilo mimo komunikaci. Jednoho člověka si převzali do péče záchranáři, hasiči pomohli s naložením vozu na odtah.

Přepychy – záchrana osob –  9. 8. 15:54
Záchranu člověka z asi 25 metrové výšky ze stromu prováděli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a místní dobrovolná jednotka. Pomocí výškové techniky – automobilového žebříku – transportovala jednotka osobu zpět dolů na zem.

Liberk – technická pomoc – 10. 8. 19:32
Odstranění stromu z komunikace v části Uhřínov. (HZS Rychnov nad Kněžnou, JSDH Deštné v Orlických horách)

Synkov-Slemeno – technická pomoc – 11. 8. 19:32
Odstranění stromu z komunikace v části Jedlina. (HZS Rychnov nad Kněžnou)

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Batňovice – požár – 9. 8. 07:10
Čtyři jednotky hasičů likvidovaly požár uskladněného palivového dřeva menšího rozsahu. Požár měli hasiči brzy pod kontrolou, zlikvidován byl po 8. hodině. Příčinou vzniku události bylo nedbalostní jednání. Škoda byla vyčíslena na jeden tisíc korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a JSDH Úpice, Batňovice a Batňovice – Kvíčala.

Trutnov – požár – 9. 8. 09:42
Profesionální hasiči z Trutnova likvidovali požár pařezu v ulici Na Struze. Při události nevznikla žádná škoda.

Trutnov – technická pomoc – 9. 8. 20:14
Odstranění větve nad komunikací na Úpském nábřeží. (HZS Trutnov)

Pec pod Sněžkou – dopravní nehoda – 10. 8. 09:41
Nehoda tří osobních automobilů se stala v sobotu ve Velké Úpě. Při události  nebyl nikdo zraněn, na místo vyjeli profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolná jednotka z Pece pod Sněžkou. Hasiči zajistili místo události a zkontrolovali, zda nedochází k úniku pohonných hmot. Následně jednotky odstranily vozy mimo komunikaci a postaraly se o úklid komunikace. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Dolní Branná – dopravní nehoda – 10. 8. 18:21
Tři jednotky hasičů byly zalarmovány kvůli nahlášené dopravní nehodě dvou osobních vozidel. Při události byli dva lidé zraněni. Hasiči pomohli záchranářům s poskytováním první pomoci, dále zajistili místo události a provedli opatření proti vzniku požáru. Po došetření odstranily jednotky havarované vozy mimo komunikaci a předaly místo zásahu policii. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Vrchlabí, JSDH Hostinné a profesionální hasiči ze stanice Jilemnice (HZS Libereckého kraje).

Dolní Branná – dopravní nehoda – 10. 8. 18:41
Cestou k zásahu k předchozí dopravní nehodě narazili hasiči na dopravní nehodu osobního vozidla, při které došlo k úniku provozních kapalin. Automobil skončil mimo komunikaci, přičemž poškodil dopravní značení. Hasiči vytáhli vozidlo pomocí navijáku zpět na krajnici.

Mladé Buky – technická pomoc – 11. 8. 19:36
Odstranění nebezpečně nakloněného stromu nad komunikací. (HZS Trutnov, JSDH Mladé Buky)


Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN HK, Svatováclavské nám (1)

DN HK, Svatováclavské nám (1) 

Detailní náhled

DN HK, Svatováclavské nám (2)

DN HK, Svatováclavské nám (2) 

Detailní náhled

DN HK, Svatováclavské nám (3)

DN HK, Svatováclavské nám (3) 

Detailní náhled

DN HK, Svatováclavské nám (4)

DN HK, Svatováclavské nám (4) 

Detailní náhled

DN Chlumec n. C.  (1)

DN Chlumec n. C. (1) 

Detailní náhled

DN Chlumec n. C.  (2)

DN Chlumec n. C. (2) 

Detailní náhled

DN Očelice

DN Očelice 

Detailní náhled

DN Proruby

DN Proruby 

Detailní náhled

DN Velká Úpa

DN Velká Úpa 

Detailní náhled

P Batňovice

P Batňovice 

Detailní náhled

P Holohlavy (1)

P Holohlavy (1) 

Detailní náhled

P Holohlavy (2)

P Holohlavy (2) 

Detailní náhled

P pole, Slatina nad Úpou

P pole, Slatina nad Úpou 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem