HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové zásahy hasičů: požár nakladače i dopravní nehody

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali od pátku 22. do neděle 24. 4. celkem 54 událostí.

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Hradec Králové – dopravní nehoda – 22. 4. 08:06
Do ulice Čajkovského vyjížděli profesionální hasiči z centrální stanice, po nehodě dvou osobních vozidel skončilo jedno před domem na zahradě. Jednotka místo zásahu zabezpečila, nikdo nebyl zraněn, událost si převzali policisté.

Osice – technická pomoc – 22. 4. 17:59
Profesionální hasiči z obou královéhradeckých stanic vyrazili na dálnici D11 na odpočívadlo u Osic. Došlo zde k uvolnění billboardu u restaurace, hrozil pádem na zem. Hasiči ho provizorně zabezpečili.

Hradec Králové – únik nebezpečných látek – 22. 4. 18:10
Profesionální jednotka hasičů z centrální stanice zajistila na dálnici D11 místo, kde došlo po technické závadě k úniku oleje z dodávky. Na komunikaci zůstala skvrna o velikosti asi 2x2 m. Místo zásahu si poté převzali pracovníci údržby dálnice.

Smidary – technická pomoc – 23. 4. 01:02
Odstranění prasklého stromu. (HZS Nový Bydžov)

Nové Město – technická pomoc – 23. 4. 15:44
Odstranění keře, který se vlivem větru dotýkal drátů vysokého napětí. Na místě spolupracovali hasiči s energetiky. (HZS Nový Bydžov, JSDH Chlumec nad Cidlinou)

Lhota pod Libčany – dopravní nehoda – 24. 4. 13:39
V místě křížení silnice č. 11 s odbočkou na Lhotu pod Libčany zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská u dopravní nehody dvou osobních vozidel. Jedna zraněná osoba skončila v péči ZZS. Jedno z aut se ocitlo mimo vozovku, druhé tvořilo překážku na silnici. Jednotka zabezpečila místo zásahu, zkontrolovala, jestli nedochází k úniku kapalin a předala události Policii ČR.

Syrovátka – dopravní nehoda – 24. 4. 13:40
Nárazem do plotu u fotovoltaické elektrárny v obci Syrovátka skončila dopravní nehoda osobního automobilu. Nikdo nebyl zraněn. Jednotky zabezpečily místo zásahu, k poškození technologie nedošlo. Na místě byli profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská a JSDH Nechanice.

Praskačka – dopravní nehoda – 24. 4. 15:17
Na 87. kilometru dálnice D11 ve směru na Hradec Králové havaroval osobní automobil, který narazil do svodidel. Nikdo nebyl zraněn. Profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská zabezpečili havarované vozidlo i místo události, věc si k řešení dále převzali policisté.

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Holovousy – požár – 22. 4. 09:31
V části Chodovice zasahovali hasiči u požáru dřevěného plotu, za požárem stálo nedbalostní jednání. Nebyla způsobena žádná škoda. Při události zasahovali profesionální hasiči z Hořic a JSDH Ostroměř, Hořice, Holovousy.

Žlunice – požár – 23. 4. 08:13
Tři jednotky hasičů byly vyslány k ohlášenému požáru nakladače, který začal hořet na komunikaci spojující obce Žlunice a Sběř. Už při příjezdu hasičů na místo události byl stroj včetně kabiny zasažen požárem v plném rozsahu. Vlivem požáru došlo k poškození naftové nádrže, kapalinu hasiči zachytávali a poté pomohli majiteli přečerpat zbytek do náhradní nádoby. Likvidaci požáru ohlásil velitel zásahu těsně po 9. hodině. Na závěr se hasiči postarali o úklid vozovky. Vyšetřovatel stanovil jako předběžnou příčinu vzniku požáru technickou závadu, škoda byla vyčíslena asi na 750 tisíc korun. Při události zasahovali profesionální hasiči ze stanice Nový Bydžov, JSDH Vysoké Veselí a Chroustov (Středočeský kraj)
 

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Jetřichov – dopravní nehoda – 22. 4. 04:33
Na silnici č. 303 v lokalitě Pasa odstranili broumovští profesionální hasiči následky dopravní nehody osobního vozidla, které skončilo mimo komunikaci. Nikdo nebyl zraněn, jednotka zabezpečila vůz proti vzniku požáru i proti úniku provozních kapalin.

Nové Město nad Metují – technická pomoc – 22. 4. 11:33
Odstranění stromu z komunikace v ulici Na Táboře. (HZS Dobruška, JSDH Nové Město nad Metují)

Vysokov – požár – 22. 4. 15:04
Požár suché trávy a lesa na ploše asi 30 x 30 metrů likvidovaly čtyři jednotky hasičů. Na likvidaci byly nasazeny dva vodní C proudy a dva D proudy. Zasaženou plochu prolili hasiči vodou, požár naštěstí nezpůsobil žádnou škodu. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Náchod a JSDH Náchod, Vysokov a Česká Skalice.

Stárkov – technická pomoc – 23. 4. 14:20
Profesionální jednotka ze stanice Náchod zabezpečila místo v části Vápenka, kde došlo k pádu stromu na dráty elektrického vedení, což způsobilo pád betonového sloupu. Poškozen byl i druhý sloup. Hasiči předali místo zásahu po zabezpečení policistům, kteří vyčkali do příjezdu energetiků.

Radków (Polsko) – požár – 24. 4. 12:25
V katastru části Tłumaczów zasahovali profesionální hasiči z Broumova a JSDH Martínkovice u požáru slámy a travního porostu. Požár uhasily jednotky pomocí vysokotlakého proudu vody, likvidaci ohlásil velitel zásahu v 12:45 hod.
 

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Olešnice v Orlických horách – požár – 22. 4. 15:58
Dvě jednotky hasičů prováděly hašení požáru pařezů po předchozí těžbě. Na místě byli profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Olešnice v Orlických horách.

Svídnice – dopravní nehoda – 24. 4. 16:11
Na komunikaci č. 316 mezi obcemi Svídnice a Krchleby havaroval osobní automobil, který se měl převrátit na střechu. Auto bylo vráceno na kola pomocí manipulátoru, hasiči ho zajistili proti vzniku požáru a zachytávali provozní kapaliny. Jednotky zasypaly uniklé provozní kapaliny sorbentem a poté se postaraly o úklid vozovky. Místo zásahu si převzali policisté. Při nehodě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Kostelec nad Orlicí.

Vamberk – dopravní nehoda – 24. 4. 17:03
Profesionální jednotka hasičů z Rychnova nad Kněžnou spolu s JSDH Kostelec nad Orlicí vyrážely k dopravní nehodě osobního automobilu, který havaroval na silnici č. 11. Auto skončilo mimo vozovku převrácené na bok. Hasiči stabilizovali havarovaný vůz proti dalšímu pohybu a zajistili jej dál proti vzniku požáru, jedna osoba byla v péči posádky ZZS.

Kvasiny – dopravní nehoda – 24. 4. 18:52
U nehody motorky, která měla narazit do osobního vozidla, zasahovali spolu se zdravotnickými záchranáři profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou, HZSP Škoda Kvasiny a JSDH Solnice. Jedna zraněná osoba byla v péči posádky ZZS, komunikace byla na nezbytně nutnou dobu uzavřena. V místě přistál i vrtulník LZS, nakonec byl zraněný člověk transportován do nemocnice sanitním vozem. Hasiči zabezpečovali po celou dobu místo události, na havarovaném motocyklu provedli protipožární opatření a postarali se o úklid vozovky. 
 

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Havlovice – požár – 22. 4. 18:36
Požár sazí v komíně domu likvidovali profesionální hasiči z Trutnova a JSDH Havlovice a Úpice. Hasiči srazili saze a vybrali žhavý materiál. Průzkumem komínového tělesa nebylo zjištěno žádné poškození, požár byl beze škody.  

Trutnov – technická pomoc – 23. 4. 12:41
Odstranění stromu, který spadl na střechy garáží v ulici Vodní. (HZS Trutnov)

Špindlerův Mlýn – technická pomoc – 23. 4. 12:50
Odstranění stromu hrozícího pádem v části Bedřichov. (HZS Vrchlabí, JSDH Špindlerův Mlýn)

Špindlerův Mlýn – technická pomoc – 23. 4. 13:22
Odstranění stromu zasahujícího do komunikace v části Labská. (HZS Vrchlabí)

Úpice – požár – 23. 4. 16:28
Tři jednotky hasičů likvidovaly požár porostu a dalšího materiálu v zahrádkářské kolonii, nebyla způsobena žádná škoda. Jednotkám se podařilo požár do hodiny zlikvidovat, nikdo nebyl zraněn. Uchráněné hodnoty představují asi 20 tisíc korun. Na místě byli profesionální hasiči z Trutnova a JSDH Úpice a Havlovice.

Trutnov – požár – 23. 4. 17:58
Požár v dutině starého stromu zlikvidovali v části Starý Rokytník profesionální hasiči z Trutnova. Po domluvě s hajným pak strom hasiči pokáceli, aby neohrožoval okolí pádem.

Vrchlabí – dopravní nehoda – 23. 4. 19:19
V ulici Pražská odstranili profesionální hasiči z vrchlabské stanice následky po předchozí dopravní nehodě, jednotka se postarala o úklid vozovky.

Libotov – dopravní nehoda – 24. 4. 13:01
U Libotova havaroval osobní automobil, na místo byla vyslána profesionální jednotka hasičů ze stanice Dvůr Králové nad Labem. Ta pomohla z převráceného auta vyprostit jednoho člověka. Naštěstí vyvázla osoba bez zranění. Hasiči zabezpečili nabouraný vůz, otočili ho na kola a připravili na odtah.

Rtyně v Podkrkonoší – dopravní nehoda – 24. 4. 19:25
Ve Rtyni v Podkrkonoší havarovala v ulici Kostelecká dvě osobní vozidla, jedna zraněná osoba byla následně v péči posádky ZZS. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Náchoda a JSDH Červený Kostelec, zajistili vozy a zabezpečili, proti vzniku požáru, dále byla auta naložena na odtah.

Havlovice – dopravní nehoda – 24. 4. 20:58
Na silnici č. 304 havaroval v Havlovicích osobní automobil, který narazil do sloupu elektrického vedení. U nehody zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a JSDH Úpice, zabezpečili místo zásahu a likvidovali drobný únik kapalin. Jedna osoba byla po nehodě předána do péče ZZS.
por. Mgr. Martina Götzová
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Havlovice

DN Havlovice 

Detailní náhled

DN Kvasiny

DN Kvasiny 

Detailní náhled

DN Lhota pod Libčany (1)

DN Lhota pod Libčany (1) 

Detailní náhled

DN Lhota pod Libčany (2)

DN Lhota pod Libčany (2) 

Detailní náhled

DN Praskačka (1)

DN Praskačka (1) 

Detailní náhled

DN Praskačka (2)

DN Praskačka (2) 

Detailní náhled

DN Rtyně v Podkrkonoší

DN Rtyně v Podkrkonoší 

Detailní náhled

DN Svídnice

DN Svídnice 

Detailní náhled

DN Vamberk

DN Vamberk 

Detailní náhled

P Trutnov, Starý Rokytník

P Trutnov, Starý Rokytník 

Detailní náhled

P Úpice

P Úpice 

Detailní náhled

P Žlunice (1)

P Žlunice (1) 

Detailní náhled

P Žlunice (2)

P Žlunice (2) 

Detailní náhled

P Žlunice

P Žlunice 

Detailní náhled

TP Stárkov, Vápenka

TP Stárkov, Vápenka 

Detailní náhled

TP strom Trutnov

TP strom Trutnov 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem