HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové zásahy hasičů: dopravní nehody i požáry s vyšší škodou

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali od pátku 21. 6. do neděle 23. 6. 2019 celkem 71 událostí. 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Osice – dopravní nehoda – 21. 6. 09:24
Na dálnici D11 došlo k dopravní nehodě osobního automobilu s nákladním, při nehodě nebyl nikdo zraněn. Poplach byl vyhlášen profesionálním hasičům ze stanice Hradec Králové – Pražská a dobrovolné jednotce z Chlumce nad Cidlinou. Hasiči místo události zabezpečili a předali jej policistům.

Skalice – dopravní nehoda – 21. 6. 10:34
Nehoda osobního automobilu zaměstnala profesionální jednotku z centrální stanice a dobrovolnou jednotku z Černilova. Osobní automobil narazil do plotu. Jednu osobu předali hasiči do péče zdravotnických záchranářů. Při nehodě nedošlo k úniku pohonných hmot, hasiči se postarali o provedení protipožárních opatření a řídili  v místě události dopravu.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 21. 6. 12:24
V Kladské ulici odstraňovali profesionální hasiči z centrální stanice následky dopravní nehody osobního vozidla. Automobil narazil do sloupu veřejného osvětlení, k události byli přivoláni také zástupci městských technických služeb. Jednotka provedla na voze opatření proti vzniku požáru a odpojila akumulátor.

Libčany – požár – 23. 6. 07:33
Čtyři jednotky hasičů byly zalarmovány na základě oznámení o požáru v rodinném domě v Libčanech. Průzkumem hasiči zjistili, že došlo k požáru v koupelně domu, prostory byly zakouřeny. Požár hasiči během 20 minut od nahlášení události lokalizovali a těsně před 08:30 hod jej zlikvidovali. Na odvětrání objektu nasadily jednotky přetlakovou ventilaci. Na místo události byl povolán také vyšetřovatel hasičů, který zjistil, že příčinou vzniku požáru byla s největší pravděpodobností technická závada na elektrospotřebiči v koupelně. Škoda, kterou plameny napáchaly, byla vyčíslena asi na 530 tisíc korun. Díky rychlému zásahu se podařilo uchránit hodnoty ve výši 4,1 milionu korun. Na místě události zasahovali profesionální hasiči ze stanic Hradec Králové – Pražská a centrální hradecké stanice a dále JSDH Libčany a Lhota pod Libčany.

Třebechovice pod Orebem – dopravní nehoda – 23. 6. 19:22
Na silnici č. 11 zasahovali profesionální hasiči z centrální stanice a místní dobrovolná jednotka u dopravní nehody dvou osobních vozidel. Nikdo nebyl při události zraněn, komunikace byla po dobu zásahu průjezdná. Hasiči místo zajistili a následně pomohli s odklizením aut mimo komunikaci.

Nový Bydžov – požár – 23. 6. 20:30
Profesionální a dobrovolní hasiči spěchali do ulice Julia Fučíka, kde byl nahlášen požár v bytovém domě. Průzkumem jednotky zjistily, že v jednom z bytů došlo ke vzplanutí potravin na sporáku. Událost se obešla beze škody. Z domu museli hasiči po svém příjezdu evakuovat čtyři osoby, nikdo z nich nebyl zraněn. Následně dům hasiči odvětrali a lidé se mohli vrátit zpět domů.
 

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Úbislavice – dopravní nehoda – 21. 6. 10:45
V části Stav došlo k dopravní nehodě osobního automobilu. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Nové Paky, kteří místo události zabezpečili a provedli opatření proti vzniku požáru. Po došetření nehody se hasiči postarali o úklid vozovky.

Svatojanský Újezd  – dopravní nehoda – 22. 6. 16:39
U dopravní nehody osobního automobilu v obci Svatojanský Újezd zasahovali profesionální hasiči z Nové Paky a Hořic. Vozidlo skončilo převrácené na střeše. Dvě osoby převezli záchranáři do zdravotnického zařízení, hasiči zajišťovali místo události. Zasypali uniklé provozní kapaliny sorpčním materiálem a po došetření převrátili vůz zpět na kola. Vozidlo hasiči odklidili mimo komunikaci a předali místo zásahu policistům.

Jičín – dopravní nehoda – 23. 6. 10:51
Na silnici č. 16 došlo k dopravní nehodě tří osobních vozidel a motocyklu. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Jičína a Nové Paky. Dvě osoby si převzali do své péče záchranáři.
 

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Náchod – technická pomoc –  21. 6. 08:30
Profesionální a dobrovolní hasiči z Náchoda pomáhali s odčerpáním vody v Pražské ulici. Vlivem deště se za domem vytvořila vodní laguna.

Martínkovice – dopravní nehoda –  21. 6. 09:46
Profesionální hasiči z Broumova zasahovali u dopravní nehody osobního automobilu, který vyjel mimo komunikaci do příkopu. Jedna osoba skončila v péči záchranářů. Jednotka místo události zajistila a předala policistům.

Česká Skalice – dopravní nehoda –  21. 6. 12:26
Profesionální jednotka z Jaroměře odstraňovala následky dopravní nehody dvou osobních vozidel na silnici č. 33. Jedna osoba byla při události zraněna, do péče si ji převzali záchranáři.

Jaroměř – technická pomoc –  21. 6. 17:14
V Dolecké ulici vyprošťovali profesionální hasiči z Jaroměře vysokozdvižný vozík, protože hrozilo jeho převrácení.

Suchý Důl – záchrana osoby –  22. 6. 11:30
Zraněnou osobu ze skalního terénu zachraňovali v sobotu dopoledne hasiči ve spolupráci se záchranáři a leteckou záchrannou službou. Aby mohla být osoba transportována do sanitního vozu, vyzvedl ji vrtulník LZS spolu s leteckým záchranářem hasičů. Vrtulníkem byla osoba přepravena na místo, kde už na ni čekala sanitka. Do záchranné akce byli zapojeni kromě záchranářů také profesionální hasiči ze stanice Náchod a dobrovolná jednotka z Police nad Metují. Letecký záchranář hasičů z centrální hradecké stanice přiletěl s posádkou LZS.

Vysokov – požár –  22. 6. 17:02
O události jsme informovali zde: https://www.hzscr.cz/clanek/pozar-rodinneho-domu-ve-vysokove-zpusobil-statisicovou-skodu.aspx

Náchod – technická pomoc –  22. 6. 19:45
Profesionální a dobrovolní hasiči z Náchoda zachraňovali zaklíněné dítě, které uvízlo v plotě v ulici Bratří Čapků. Hasičům se podařilo dítě pomocí nastavovacího žebříku sundat, vyvázlo bez zranění.

Nové Město nad Metují – požár – 23. 6. 15:31
V ulici 28. října likvidovaly v areálu plaveckého bazénu tři jednotky hasičů nahlášený požár. Průzkumem jednotky zjistily, že došlo k zahoření matrace v jedné z místností, do dalších místností se požár nerozšířil. Škoda byla předběžně vyčíslena na 400 tisíc korun, podařilo se uchránit hodnoty ve výši 2 milionů korun. Na místě události zasahovali profesionální hasiči z Dobrušky a JSDH Nové Město nad Metují a Bohuslavice. Vyšetřování vzniku příčiny požáru ještě nebylo uzavřeno, ale jako pravděpodobná se jeví technická závada.

Nový Ples – letecká dopravní nehoda –  23. 6. 16:21
Profesionální jednotka z Jaroměře byla vyslána na letiště v katastru obce Nový Ples, kde došlo k nehodě kluzáku při přistávacím manévru. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, při přistání bylo poškozeno jen křídlo letadla. Hasiči místo události zajistili a předali policistům.
 

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Pěčín – dopravní nehoda – 21. 6. 07:18
Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka z Rokytnice v Orlických horách vyjížděli k dopravní nehodě dodávky. Vozidlo havarovalo mimo komunikaci, kde zůstalo opřené o strom. Aby mohlo být vozidlo vyproštěno, museli hasiči strom nejprve odřezat. Následně se jednotky postaraly o odstranění následků nehody a úklid komunikace.

Rybná nad Zdobnicí – dopravní nehoda – 21. 6. 18:52
Osobní automobil havaroval na silnici č. 11 v katastru Rybné nad Zdobnicí a skončil převrácený na střechu v poli. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, na místo zásahu byli vysláni profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka z Kostelce nad Orlicí. Při události nebyl nikdo zraněn. Hasiči zajistili automobil proti vzniku požáru a řídili v místě nehody provoz. Místo zásahu si následně převzali policisté.

Borovnice – dopravní nehoda – 21. 6. 21:45
V katastru části Rájec zasahovali profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a dobrovolná jednotka z Kostelce nad Orlicí u tragické dopravní nehody, kdy došlo ke střetu osobního automobilu a motocyklu. Hasiči spolupracovali na místě s policisty a záchranáři. Po došetření události kriminalisty se jednotky postaraly o odstranění následků nehody.

Solnice – dopravní nehoda – 23. 6. 13:15
Tři jednotky hasičů zasahovaly na silnici č. 14 na úrovni části Ještětice. Stala se zde dopravní nehody čtyř osobních vozidel, po které převezli záchranáři do zdravotnického zařízení celkem pět lidí. Hasiči místo události zajistili, provedli opatření proti vzniku požáru. Na nezbytně nutnou dobu byla komunikace uzavřena, poté byl provoz spuštěn kyvadlově. Po došetření odstranily jednotky vozidla mimo komunikaci, uklidily místo zásahu a předaly jej policistům. Při události zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a JSDH Častolovice a Solnice.
 

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Chotěvice – dopravní nehoda – 21. 6. 06:52
Profesionální jednotka hasičů z Trutnova a dobrovolná z Hostinného odstraňovaly následky dopravní nehody osobního automobilu, který narazil do stromu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, hasiči vyprostili vozidlo z příkopu a odklidili jej mimo komunikaci.

Třebihošť – požár – 23. 6. 17:58
Čtyři jednotky hasičů byly zalarmovány kvůli nahlášenému požáru autobusu s cestujícími, který začal hořet v části Horní Dehtov. Při příjezdu hasičů na místo události se všichni cestující nacházeli mimo vozidlo, v autobuse cestovalo asi 25 osob. Hasiči provedli průzkum v motorové části vozu a zjistili, že došlo zřejmě ke vznícení oleje. Velitel zásahu následně odeslal dobrovolné jednotky zpět na zbrojnice. Požár nezpůsobil žádnou škodu, naopak se podařilo uchránit hodnoty ve výši asi 300 tisíc korun. Pro cestující přijela náhradní autobusová doprava. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Dvůr Králové nad Labem, povolány byly také JSDH Bílá Třemešná, Miletín a Třebihošť.

Lánov – požár – 23. 6. 19:18
V části Horní Lánov likvidovali profesionální hasiči z Vrchlabí a JSDH Černý Důl – Čistá a Horní Lánov požár hnojiště. Událost se obešla beze škody.




Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

P RD, Vysokov (1)

P RD, Vysokov (1) 

Detailní náhled

P RD, Vysokov (2)

P RD, Vysokov (2) 

Detailní náhled

P RD, Vysokov (3)

P RD, Vysokov (3) 

Detailní náhled

P RD, Vysokov (4)

P RD, Vysokov (4) 

Detailní náhled

DN Chotěvice (1)

DN Chotěvice (1) 

Detailní náhled

DN Chotěvice (2)

DN Chotěvice (2) 

Detailní náhled

DN Ještětice (1)

DN Ještětice (1) 

Detailní náhled

DN Ještětice (2)

DN Ještětice (2) 

Detailní náhled

DN Ještětice (3)

DN Ještětice (3) 

Detailní náhled

DN Jičín (1)

DN Jičín (1) 

Detailní náhled

DN Jičín (2)

DN Jičín (2) 

Detailní náhled

DN Jičín (3)

DN Jičín (3) 

Detailní náhled

DN Kladská

DN Kladská 

Detailní náhled

DN Martínkovice

DN Martínkovice 

Detailní náhled

DN OSice (1)

DN OSice (1) 

Detailní náhled

DN OSice (2)

DN OSice (2) 

Detailní náhled

DN Svatojanský Újezd (1)

DN Svatojanský Újezd (1) 

Detailní náhled

DN Svatojanský Újezd (2)

DN Svatojanský Újezd (2) 

Detailní náhled

DN Třebechovice p. O.

DN Třebechovice p. O. 

Detailní náhled

LDN - Nový Ples

LDN - Nový Ples 

Detailní náhled

P lesní porost, Hradec Králové

P lesní porost, Hradec Králové 

Detailní náhled

P Libčany

P Libčany 

Detailní náhled

P Nové Město n. M.  (1)

P Nové Město n. M. (1) 

Detailní náhled

P Nové Město n. M.  (2)

P Nové Město n. M. (2) 

Detailní náhled

P Nové Město n. M.  (3)

P Nové Město n. M. (3) 

Detailní náhled

P Nové Město n. M.  (4)

P Nové Město n. M. (4) 

Detailní náhled

P Nové Město n. M.  (5)

P Nové Město n. M. (5) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem