HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové zásahy hasičů

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali od pátku 17. do neděle 19. 1. 2020 celkem 46 událostí. 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Hradec Králové – dopravní nehoda – 17. 1. 08:41
Na křižovatce silnic Sokolská, Střelecká a Rašínova odstranila profesionální jednotka z hradecké centrály následky dopravní nehody dvou osobních vozidel, při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči se postarali o provedení protipožárních opatření a zlikvidovali olejovou skvrnu. Jedno z havarovaných vozidel pak odtlačili mimo komunikaci, aby neblokovalo provoz.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 17. 1. 14:17
Komplikace v dopravě způsobila v pátek odpoledne nehoda dvou nákladních vozidel, dvou osobních automobilů a dodávky v Koutníkově ulici. Při nehodě byl jeden člověk zraněn, postarali se o něj zdravotničtí záchranáři. Na místě události zasahovala profesionální jednotka hasičů ze stanice Hradec Králové – Pražská, která provedla úklid vozovky. Událost byla následně předána policistům k došetření.

Libčany – dopravní nehoda – 18. 1. 18:40
Do katastru obce Libčany mířili profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská, havaroval zde osobní automobil do stromu. Jedna osoba skončila v péči zdravotnických záchranářů. Jednotka místo události zajistila, zabezpečila vozidlo proti vzniku požáru a po došetření události a naložení vozidla na odtah provedla úklid vozovky.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 19. 1. 18:41
N silnici č. 33 nedaleko kruhového objezdu u ČKD pomohli profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská s vyproštěním vozidla z příkopu zpět na vozovku, osoba ve voze byla bez zranění. 
 

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Stará Paka – dopravní nehoda – 17. 1. 13:37
V katastru části Karlov zasahovali profesionální hasiči z Nové Paky u dopravní nehody dvou osobních automobilů. Komunikace byla neprůjezdná, jedna osoba byla předána do péče ZZS. Jednotka zabezpečila místo události a postarala se o odstranění následků nehody.

Nová Paka – dopravní nehoda – 17. 1. 17:21
Novopacká profesionální jednotka odstranila také následky dopravní nehody na silnici č. 284 v části Štikov. Osobní automobil havaroval mimo komunikaci do příkopu. Hasiči poskytli jednomu člověku první předlékařskou pomoc a poté jej předali do péče ZZS. Jednotka zajišťovala místo události a zabezpečila havarovaný automobil. Komunikace byla průjezdná kyvadlově.
 

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Náchod – dopravní nehoda – 17. 1. 05:30
V Broumovské ulici havaroval osobní automobil, který skončil převrácený na střeše. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Náchod. Nikdo nebyl při nehodě zraněn. Jednotka zajistila místo události, poté převrátila auto zpět na kola a postarala se o úklid vozovky.

Adršpach – technická pomoc – 17. 1. 16:53
Několik jednotek hasičů bylo zalarmováno na základě tísňového volání osob, které se nacházely ve skalách u jednoho z bodů záchrany. Body záchrany, tzv. traumabody se v našem kraji nachází v částech, kde může být pro návštěvníky ztížená orientace a slouží tak k tomu, aby byli lidé schopni rychle identifikovat místo, kde se nachází v případě, že potřebují jakoukoliv pomoc. Hasiči osoby v pořádku nalezli a transportovali je na parkoviště k jejich vozu. Jednalo se o skupinu dvou dospělých lidí a dvou dětí, ty dostaly od hasičů za statečnost dráčka Záchranáčka. Zalarmováni byli profesionální hasiči z Broumova a JSDH Adršpach, Meziměstí a Teplice nad Metují. Zaktivována byla také Skalní záchranná služba.

Hronov – dopravní nehoda – 17. 1. 18:44
V ulici T. G. Masaryka odstranili následky dopravní nehody dvou osobních automobilů profesionální hasiči z Náchoda. Dvě osoby byly při události zraněny, prohlédla je zdravotnická záchranná služba a byly ponechány na místě události. Po došetření nehody se jednotka postarala o úklid vozovky.

Nové Město nad Metují – požár – 17. 1. 19:01
Do ulice Na Františku spěchali profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolné jednotky z Nového Města nad Metují a Bohuslavic. Byl zde nahlášen požár sazí v komíně. Mimo komínové těleso se požár nerozšířil, jednotky provedly stržení sazí a vyčištění komína. Události byla klasifikována jako beze škody.

Náchod – požár – 18. 1. 01:34
Profesionální a dobrovolní hasiči z Náchoda spěchali k nahlášenému požáru pece v pekárně v Kladské ulici. Žhnutí v peci měly jednotky rychle pod kontrolou a ještě před 2. hodinou ranní byla ohlášena likvidace. Hasiči museli rozebrat část izolace, příčinou vzniku události byla provozní závada. Škoda byla vyčíslena asi na 5 tisíc korun, uchráněné hodnoty představují asi 2,5 milionu korun.

Česká Skalice – dopravní nehoda – 18. 1. 11:04
K dopravní nehodě osobního vozidla vyjeli do Pospíšilovy ulice profesionální hasiči z Jaroměře. Automobil skončil v příkopu mimo vozovku, jedna osoba byla předána do péče ZZS. Jednotka místo nehody zabezpečila a vyčkala do příjezdu odtahové služby.

Nové Město nad Metují – technická pomoc – 19. 1. 14:03
S čerpáním vody ve sklepě domu v ulici Malecí pomohli profesionální hasiči z Dobrušky a místní novoměstská dobrovolná jednotka. K úniku vody došlo po technické závadě na teplovodním potrubí, na odstranění vody použili hasiči kalové čerpadlo a vysavač.

Božanov – dopravní nehoda – 19. 1. 15:11
K dopravní nehodě, kdy měl osobní automobil narazit do sloupu elektrického vedení, vyjížděli v neděli odpoledne profesionální hasiči z broumovské stanice. Řidiče vozu si převzala do péče ZZS. Sloup byl po nárazu poškozen, hasiči místo zabezpečili, zajistili také havarovaný automobil a cestou operačního střediska byla o události vyrozuměna pohotovost energetiků. Ti se poté postarali o poškozený sloup. Následně předala jednotka místo zásahu policistům.
 

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Týniště nad Orlicí – požár – 17. 1. 13:57
Profesionální jednotka z Rychnova nad Kněžnou a JSDH Týniště nad Orlicí vyjely ke kontrole nákladního vozidla, u kterého došlo k požáru elektroinstalace. Požár uhasil sám majitel, škoda byla vyčíslena asi na 20 tisíc korun. Událost se stala na silnici č. 11 v Mostecké ulici, hasiči zůstali na místě až do příjezdu odtahové služby. 

Dobruška – požár – 18. 1. 07:18
Požár sazí v komíně domu v části Běstviny zalarmoval profesionální hasiče z Dobrušky a JSDH Nové Město nad Metují. Ze žebříku provedli hasiči sražení sazí, pro jistotu měli také natažený vysokotlaký proud vody, kdyby došlo k rozšíření požáru mimo komínové těleso. Následně provedly jednotky vyčištění komína a místo zkontrolovaly pomocí termokamery. Požár naštěstí nezpůsobil žádnou škodu, uchráněny byly hodnoty představující asi jeden milion korun.

Říčky v Orlických horách – dopravní nehoda – 18. 1. 15:12
Dvě jednotky hasičů zaměstnala v sobotu odpoledne nehoda autobusu, který sjel do příkopu a hrozil dalším pádem. Komunikace byla v místě nehody velmi kluzká. Hasiči nejprve vozidlo zajistili proti dalšímu pohybu a po dvou hodinách bylo pomocí vyprošťovacího automobilu uvolněno a vytaženo zpět na silnici. Hasičům komplikoval zásah fakt, že se vozovka neustále ucpávala projíždějícími vozidly. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a JSDH Rokytnice v Orlických horách.

České Meziříčí – dopravní nehoda – 19. 1. 17:27
V ulici Osvobození odstranila profesionální jednotka z Dobruška následky dopravní nehody dvou osobních automobilů. Komunikace byla zpočátku neprůjezdná. Hasiči zabezpečili vozidla proti vzniku požáru a zasypali únik provozních kapalin sorpčním materiálem. Dvě osoby byly při nehodě zraněny. Po došetření nehody se jednotka postarala o úklid vozovky, obě vozidla byla naložena na odtah.

Bystrzyca Kłodzka (Polsko) – dopravní nehoda – 19. 1. 21:55
V rámci mezistátní výpomoci zasahovali dobrovolní hasiči z Deštného v Orlických horách a Orlického Záhoří u dopravní nehody dvou osobních vozidel na území Polska. Dvě osoby byly při nehodě zraněny, při příjezdu hasičů už byly v péči ZZS.
 

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Vrchlabí – technická pomoc – 17. 1. 15:43
Odstranění stromu hrozícího pádem v ulici Kněžice. (HZS Vrchlabí)

Malá Úpa – technická pomoc – 19. 1. 19:37
Na žádost policistů byly zalarmovány dobrovolní jednotky, aby pomohly s vyhledáním osoby v lokalitě kolem Horní Malé Úpy. Dobrovolní hasiči z Horního Maršova nalezli člověka v pořádku nedaleko polských hranic. Dobrovolné jednotky z Mladých Buků a Žacléře byly odvolány po cestě k zásahu.

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Božanov (1)

DN Božanov (1) 

Detailní náhled

DN Božanov (2)

DN Božanov (2) 

Detailní náhled

DN České Meziříčí

DN České Meziříčí 

Detailní náhled

DN Hradec Králové, Koutníkova (1)

DN Hradec Králové, Koutníkova (1) 

Detailní náhled

DN Hradec Králové, Koutníkova (2)

DN Hradec Králové, Koutníkova (2) 

Detailní náhled

DN Hradec Králové, Koutníkova (3)

DN Hradec Králové, Koutníkova (3) 

Detailní náhled

DN Hradec Králové, Sokolská (1)

DN Hradec Králové, Sokolská (1) 

Detailní náhled

DN Hradec Králové, Sokolská (2)

DN Hradec Králové, Sokolská (2) 

Detailní náhled

DN Libčany (1)

DN Libčany (1) 

Detailní náhled

DN Libčany (2)

DN Libčany (2) 

Detailní náhled

DN Náchod, Broumovská

DN Náchod, Broumovská 

Detailní náhled

DN Nová Paka, Štikov

DN Nová Paka, Štikov 

Detailní náhled

DN Říčky v Orlických horách (1)

DN Říčky v Orlických horách (1) 

Detailní náhled

DN Říčky v Orlických horách (2)

DN Říčky v Orlických horách (2) 

Detailní náhled

DN Stará Paka, Karlov

DN Stará Paka, Karlov 

Detailní náhled

P Dobruška, Běstviny

P Dobruška, Běstviny 

Detailní náhled

P komína, Nové Město n. M. (1)

P komína, Nové Město n. M. (1) 

Detailní náhled

P komína, Nové Město n. M. (2)

P komína, Nové Město n. M. (2) 

Detailní náhled

P komína, Nové Město n. M. (3)

P komína, Nové Město n. M. (3) 

Detailní náhled

P komína, Nové Město n. M. (4)

P komína, Nové Město n. M. (4) 

Detailní náhled

P komína, Nové Město n. M. (5)

P komína, Nové Město n. M. (5) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem