HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové zásahy hasičů

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali během víkendu od 25. 1. do 27. 1. 2019 celkem 62 událostí. 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Olešnice – dopravní nehoda – 25. 1. 07:41
O události jsme informovali zde: https://www.hzscr.cz/clanek/v-patek-zamestnavaji-hasice-hlavne-dopravni-nehody.aspx

Hradec Králové – dopravní nehoda – 25. 1. 15:06
Do katastru Předměřic nad Labem mířili v pátek odpoledne profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská. Na komunikaci I/33 mezi odbočkou na Světí a odbočkou na hradeckou část Předměřice n. L. došlo k dopravní nehodě osobního vozidla, nákladního automobilu a popelářského vozu.  Nákladní vůz skončil po nehodě převrácený na bok napříč vozovkou. Jedna osoba se při nehodě zranila, do péče si ji převzali záchranáři. Hasiči místo zásahu zabezpečili, provedli protipožární opatření a předali jej policistům.

Petrovice – požár – 26. 1. 08:44
Do Petrovic byly povolány celkem tři jednotky požární ochrany. Byl zde nahlášen požár v dílně rodinného domu. Nacházely se zde tlakové lahve a v domě zůstala také jedna nemohoucí osoba. Celý prostor dílny byl silně zakouřený a zásah probíhal v dýchací technice. Hasiči museli vynést tlakové lahve rychle ven a zároveň vyvedli osobu z domu, k jejímu zranění nedošlo. Příčinou vzniklého požáru byla nedbalost majitele, plameny napáchaly škodu asi 100 tisíc korun. Díky rychlému zásahu byly uchráněny hodnoty ve výši 2 milionů korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Nový Bydžov a Hořice a jednotka SDH Nechanice

Osičky – dopravní nehoda – 26. 1. 10:27
Na 77. kilometru dálnice D11 havaroval osobní automobil, který dostal smyk a zůstal stát napříč pravým jízdním pruhem. Na místo události vyjeli profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská a dobrovolná jednotka z Chlumce nad Cidlinou, která byla následně odvolána. Nehoda se obešla bez zranění osob, po zajištění místa události předali hasiči místo zásahu policistům.

Olešnice – dopravní nehoda – 26. 1. 11:37
Novobydžovští profesionální hasiči a dobrovolná jednotka z Chlumce nad Cidlinou byli zalarmováni kvůli dopravní nehodě osobního automobilu. Ten havaroval na silničním úseku v blízkosti Olešnického rybníku a narazil do stromu. Jedna osoba byla při nehodě zraněna a po příjezdu hasičů se nacházela již mimo havarované vozidlo, postarali se o ni záchranáři. Jednotka místo zásahu zajistila. Podle prvních informací se začalo z vozu po nárazu kouřit, ale k požáru nedošlo.

Nechanice – dopravní nehoda – 26. 1. 12:02
V části Suchá havaroval osobní automobil, který vyjel mimo komunikaci a skončil převrácený na střechu v poli. Jedna osoba byla zraněna, postarali se o ni záchranáři. Jednotky místo události zajistily. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská a dobrovolná jednotka z Nechanic.

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Boháňka – dopravní nehoda – 25. 1. 09:44
O události jsme informovali zde: https://www.hzscr.cz/clanek/v-patek-zamestnavaji-hasice-hlavne-dopravni-nehody.aspx

Nová Paka – dopravní nehoda – 27. 1. 22:05
V ulici U Trati havaroval osobní automobil do sloupu veřejného osvětlení. Nehoda se obešla bez zranění osob, ale po nárazu unikly z vozu provozní kapaliny. Na místo události přijeli profesionální hasiči z Nové Paky, kteří se postarali o likvidaci následků dopravní nehody.

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Heřmanice – dopravní nehoda – 26. 1. 01:27
Profesionální jednotka z Jaroměře vyjížděla v sobotu v noci k dopravní nehodě osobního vozidla, které vyjelo mimo komunikaci a narazilo do mostku. Jednoho zraněného člověka si převzali do péče záchranáři, už při příjezdu hasičů na místo události se nacházel mimo vozidlo. Jednotka místo zásahu zajistila, odtah byl zajištěn externí firmou.

Božanov – požár – 26. 1. 17:11
K nahlášenému požáru osobního vozidla spěchali profesionální hasiči z Broumova a místní dobrovolná jednotka. Hořel vůz značky Citroen Berlingo, který se nacházel v blízkosti rodinného domu. Majitelé se snažili uhasit požár pomocí hasicího přístroje. I přesto byla vzniklá škoda vyčíslena asi na 20 tisíc korun, uchráněné hodnoty pak na 10 tisíc korun. Příčinou požáru byla technická závada na elektroinstalaci.

Jaroměř – dopravní nehoda – 26. 1. 17:47
Na komunikaci I/33 v Náchodské ulici havaroval osobní automobil. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, vozidlo havarovalo do příkopu v blízkosti jednoho z domů a poškodilo při tom elektroměr. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Jaroměře. Místo nehody zabezpečili a posléze se vrátili zpět na stanici.

Hynčice – dopravní nehoda – 26. 1. 18:19
Broumovští profesionální hasiči vyjížděli k dopravní nehodě osobního vozidla, které skončilo mimo vozovku převrácené na střechu. Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. Jednotka místo zásahu zajistila, provedla opatření proti vzniku požáru a následně převrátila havarovaný automobil zpět na kola.

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Králova Lhota – dopravní nehoda – 25. 1. 06:58
Týniště nad Orlicí – dopravní nehoda – 25. 1. 07:36
O událostech jsme informovali zde: https://www.hzscr.cz/clanek/v-patek-zamestnavaji-hasice-hlavne-dopravni-nehody.aspx

Dobruška – dopravní nehoda – 25. 1. 19:43
V Solnické ulici zasahovali profesionální hasiči z Dobrušky u dopravní nehody dvou osobních vozidel bez zranění osob. Jednotka se postarala o likvidaci následků dopravní nehody, konkrétně o úklid komunikace. Nacházelo se zde množství střepů a úlomků.

Liberk – dopravní nehoda – 26. 1. 18:13
V části Uhřínov havarovalo osobní vozidlo do příkopu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Na místě události zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou. Ti zabezpečili havarovaný vůz proti vzniku požáru a následně vyprostili auto zpět na komunikaci.

Bílý Újezd – dopravní nehoda – 26. 1. 18:43
Profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolná jednotka ze Solnice zasahovali v sobotu večer u dopravní nehody, která se stala na komunikaci I/14 u Bílého Újezdu. Při střetu dvou osobních vozidel byly zraněny celkem tři osoby, jednu museli hasiči z havarovaného vozidla vyprostit. Všechny zraněné si převzali do své péče zdravotničtí záchranáři a transportovali je do zdravotnických zařízení. Vozidla skončila částečně mimo komunikaci v příkopu. Jednotky místo události zajistily a provedly protipožární opatření. Následně předali hasiči místo zásahu policistům a vrátili kolem 19:30 zpět na základnu.
 

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Jívka – dopravní nehoda – 25. 1. 06:38
O události jsme informovali zde: https://www.hzscr.cz/clanek/v-patek-zamestnavaji-hasice-hlavne-dopravni-nehody.aspx

Pilníkov – dopravní nehoda – 25. 1. 20:18
Profesionální hasiči z Trutnova zasahovali u dopravní nehody osobního vozidla, které havarovalo v Pilníkově na komunikaci I/16. Při nehodě porazil automobil několik sloupků, poškodil dopravní značku a došlo u něj k proražení olejové vany.  Nikdo z vozu nebyl zraněn, hasiči zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem. Následně pomohla jednotka s naložením vozu na odtah.

Kunčice nad Labem – technická pomoc – 26. 1. 12:12
Profesionální hasiči z Vrchlabí vyjeli na pomoc osobnímu vozidlu, které uvízlo na železničním přejezdu. Hasičům se podařilo automobil vyprostit bez dalšího poškození, operační důstojník z krajského operačního střediska pak komunikoval s výpravčím o průjezdnosti trati. Na místo byla povolána také jednotka SŽDC, aby zkontrolovala stav železničního přejezdu, zda nedošlo k poškození.

Trutnov – požár - 26. 1. 15:16
Profesionální jednotka z Trutnova likvidovala požár kovového kontejneru s odpadem v části Starý Rokytník.

Dolní Branná – dopravní nehoda – 27. 1. 00:38
Profesionální hasiči z Vrchlabí zasahovali u dopravní nehody osobního vozidla. Automobil havaroval na silničním úseku mezi Vrchlabím a Dolní Brannou. Po nehodě skončilo auto převrácené na střeše mimo komunikaci. Nikdo nebyl zraněn, osoba z vozu se nacházela po příjezdu hasičů mimo automobil. Jednotka převrátila vůz zpět na kola, místo zásahu zabezpečila a vrátila se zpět na stanici.

Pec pod Sněžkou – požár – 27. 1. 10:03
V části velká Úpa došlo v jedné z chalup k požáru dřevěného obložení za krbovými kamny. Na místo byly vyslány jednotky HZS Trutnov a JSDH Horní Maršov a Pec pod Sněžkou. Majitel se v tu dobu v místě události vůbec nenacházel, ale na požár jej upozornilo čidlo, které vyslalo signál na mobilní telefon. Majitel požádal následně o pomoc souseda z blízké chalupy, aby šel objekt zkontrolovat. Místo události bylo velmi těžko přístupné, a to kvůli množství napadaného sněhu. Požár se podařilo brzy lokalizovat pomocí hasicího přístroje, hasiči museli dále stěnu rozebrat a zkontrolovat, zda se zde nenacházejí další skrytá ohniska. Příčinou požáru byla technická závada na krbovém tělese, škoda byla předběžně vyčíslena na 2 tisíce korun. Díky včasnému zásahu se podařilo uchránit hodnoty přesahující částku čtyř milionů korun.

Trutnov – požár – 27. 1. 15:06
V neděli odpoledne byly zalarmovány tři jednotky hasičů kvůli nahlášenému požáru v bytě v Žižkově ulici. Hořelo v prostorách kuchyně. Požár se podařilo jednotkám rychle lokalizovat. Hasiči vyvedli z domu jednu osobu, která se zřejmě nadýchala zplodin hoření. Poskytli jí první předlékařskou péči a následně ji předali do péče záchranářů. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost majitelů, došlo k zahoření spotřebičů v prostorách kuchyně. Škoda byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun, uchráněné hodnoty byly vyčísleny na jeden milion korun.   

Pec pod Sněžkou – dopravní nehoda – 27. 1. 22.21
K dopravní nehodě osobního vozidla, které havarovalo v části Velká Úpa, vyjížděli profesionální hasiči z Trutnova a dále také jednotky SDH Pec pod Sněžkou a Horní Maršov. Automobil sjel do koryta řeky, kde zůstal ležet převrácený na střechu. Tři osoby byly při nehodě zraněny, všechny se dostaly mimo havarované vozidlo samy. Při nehodě urazil vůz lanová svodidla. Hasiči museli automobil vyprostit pomocí jeřábu, po dobu vyprošťování byla komunikace II/296 uzavřena.


Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Bílý Újezd (1)

DN Bílý Újezd (1) 

Detailní náhled

DN Bílý Újezd (2)

DN Bílý Újezd (2) 

Detailní náhled

DN Boháňka

DN Boháňka 

Detailní náhled

DN Heřmanice

DN Heřmanice 

Detailní náhled

DN Hynčice

DN Hynčice 

Detailní náhled

DN Nechanice, Suchá

DN Nechanice, Suchá 

Detailní náhled

DN Olešnice

DN Olešnice 

Detailní náhled

DN Osičky

DN Osičky 

Detailní náhled

DN Pec p. S (1)

DN Pec p. S (1) 

Detailní náhled

DN Pec p. S (2)

DN Pec p. S (2) 

Detailní náhled

DN Pilníkov

DN Pilníkov 

Detailní náhled

P kontejneru, Starý Rokytník

P kontejneru, Starý Rokytník 

Detailní náhled

P OA, Božanov

P OA, Božanov 

Detailní náhled

P Pec pod Sněžkou

P Pec pod Sněžkou 

Detailní náhled

P Petrovice (1)

P Petrovice (1) 

Detailní náhled

P Petrovice (2)

P Petrovice (2) 

Detailní náhled

P Petrovice (3)

P Petrovice (3) 

Detailní náhled

P Žižkova, Trutnov (1)

P Žižkova, Trutnov (1) 

Detailní náhled

P Žižkova, Trutnov (2)

P Žižkova, Trutnov (2) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem