HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkend ve znamení vydatného deště a povodní

Tento víkend není příliš ve znamení léta. Čeká nás velmi vydatný déšť. Meteorologové vydali výstrahu na vysoký stupeň nebezpečí. Od soboty 5. srpna do nedělní 18. hodiny nás čeká velmi vydatný déšť s úhrny nad 60 mm/24 h.

Hrozí zvýšený odtok vody z krajiny, průtoky vody přes komunikace, zanesení komunikací unášeným materiálem. Na silnici je snížená viditelnost a riziko aquaplaningu. Zhoršený odvod srážkové vody kanalizací. Riziko podmáčení a následných sesuvů, snížení stability stromů v podmáčené půdě. Při silném dešti je třeba snížit rychlost jízdy autem a jet velmi opatrně. Nevstupujte a nevjíždějte do proudící vody a zatopených míst. Omezte pohyb v podmáčených oblastech, kde hrozí pády stromů nebo podemletí komunikací.

Od neděle 6. srpna až do pondělní 12. hodiny hrozí povodně.

Dle meteorologů hrozí na některých místech našeho kraje 1. stupeň povodňové aktivity v některých říčních profilech. Jedná se o vzestupy hladin řek, kdy se voda ještě nevylévá z břehů. Může nastat zvýšený odtok vody a snížení stability stromů v podmáčené půdě. Pro vývoj situace sledujte webové stránky www.chmi.cz.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

výstraha ČHMU 8-2023

výstraha ČHMU 8-2023 

Detailní náhled

povodně

povodně 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem