HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Večerní požár na Kutnohorsku zcela zničil dvě dřevěné chaty

V pondělí 6. dubna krátce po devatenácté hodině přijalo operační středisko středočeských hasičů oznámení o požáru chaty v rekreační osadě Vidlák u obce Černíny v okrese Kutná Hora. 

Operační důstojník na místo vyslal profesionální jednotky ze stanic Kutná Hora a Uhlířské Janovice a dobrovolné jednotky obcí Červené Janovice, Čestín, Chlístovice, Malešov a Zbraslavice.

Po příjezdu k události bylo zjištěno, že zásah bude komplikovaný z důvodu špatně přístupného terénu. Požárem byla navíc kromě dvou dřevěných chat a přilehlé kůlny s nářadím a dalšími věcmi zasažena i část lesa. Hasiči v dýchací technice k likvidaci nasadili několik vodních proudů. Na místním rybníku bylo zřízeno čerpací stanoviště.

Ve 20.40 hodin byla nahlášena lokalizace, požár se dále nešířil. Hasiči poté požářiště proměřovali termokamerou, rozebírali konstrukce a vyhledávali skrytá ohniska, která dohašovali. K úplné likvidaci ohně došlo krátce před půl jedenáctou večer. Místní JSDHO Zbraslavice byla nařízena dohlídka do 10. hodiny dopolední druhého dne.

K zachování akceschopnosti byla stanice Uhlířské Janovice zálohována jednotkou sboru dobrovolných hasičů Uhlířské Janovice v uhelných skladech.

Škoda, kterou požár způsobil, se vyšplhala na 1 100 000 korun, hasiči svým včasným zásahem uchránili hodnoty ve výši tří milionů korun. Příčina požáru je předmětem dalšího vyšetřování.

por. Ing. Tereza Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje

Foto: David Veselý

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem