HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ve Svitavách tradiční a vždy perfektně připravený Den složek IZS

 
 
Ve středu 27. června se na svitavské hasičské stanici konal již tradiční Den spolupráce složek integrovaného záchranného systému. Pořadatelé připravili pro návštěvníky skutečně bohatý program a počasí tentokrát přálo. Lezecká skupina hasičů předvedla záchranu osob z výšky přes řeku. Návštěvníci mohli spatřit vycvičené psy, výstroj pořádkové policie a nový vůz Policie ČR zejména na měření rychlosti Volkswagen Passat. Návštěvníci si měli možnost ověřit své znalosti v poskytování první pomoci či resuscitaci. Perfektní podívanou mohli vidět všichni přítomní při souhře složek IZS u zásahu na dopravní nehodu. Hasiči se museli co nejdříve dostat ke zraněné osobě, která zůstala uvězněna ve vozidle, zjistit její zdravotní stav a rozsah zranění. K vyproštění zaklíněné řidičky použili hydraulické vyprošťovací zařízení, dále zabezpečili auto proti pohybu a požáru a zabránili úniku provozních náplní. Na místě asistovala zdravotnická záchranná služba, která si převzala vyproštěnou řidičku do své péče.
Po celý den byl v areálu k vidění kamerový systém Městské policie Svitavy, mobilní zásahová technika hasičského záchranného sboru, Policie ČR i Zdravotnické záchranné služby Svitavy. Dále se zde představily Občanské sdružení Bonanza, Český červený kříž, Regionální škola obnovy venkova a obec Vendolí a před prázdninami pečoval o bezpečnost na silnicích a rady rozdával i Besip. 
Odměnou za perfektně provedené ukázky byl záchranářům potlesk skutečně nejméně tisícovky lidí. Děti si na závěr užívaly velmi oblíbený „pěnový útok“.
 
Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem