HZS Jihomoravského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ve Střelicích na Znojemsku hořela střecha hospodářské budovy

Pondělí, 17. února 2020 - Při požáru střechy zasahovalo celkem 8 jednotek hasičů. Vyhlášen byl 2. stupeň požárního poplachu. Škoda je předběžně vyčíslena na sedm set tisíc korun. 

Po osmnácté hodině jsme vyjížděli do Střelic na Znojemsku. Hořela tam střecha hospodářského stavení. Při příjezdu prvních jednotek byla polovina  střechy v plamenech a hrozilo, že se požár rozšíří i na vedlejší rodinný dům. Velitel zásahu požádal o vyhlášení druhého stupně požárního poplachu a na místo byly povolány další jednotky.

Proti plamenům jsme nasadili čtyři vodní proudy. Po devatenácté hodině se požár již nešířil. Rozebírání střechy, vynášení materiálu z budovy a dohašování ohnisek trvalo tři hodiny. Zasahovali jsme v dýchacích přístrojích. Při likvidaci požáru se postupně vystřídalo několik jednotek. Požár byl zcela zlikvidován krátce před dvacátou druhou hodinou. Do ranních hodin zůstali na dohled místní dobrovolní hasiči.

U požáru zasahovali profesionální hasiči ze Znojma společně s dobrovolnými hasiči z Běhařovic, Jevišovic, Mikulovic, Střelic, Únanova, Višňové a z Vysočiny také dobrovolní hasiči z Jaroměřic nad Rokytnou. 

Škoda po požáru je předběžně vyčíslena vyšetřovatelem na sedm set tisíc korun. Příčina vzniku požáru je v šetření. U požáru se nikdo nezranil. 

Jan Dvořák, HZS Jihomoravského kraje
Odkazy do noveho okna

gina (10)

gina (10) 

Detailní náhled

gina (4)

gina (4) 

Detailní náhled

gina (2)

gina (2) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem