HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Včera se nastěhovali a dnes v domě zasahovali hasiči

(17.12.2020) Naštěstí při požáru nebyl nikdo zraněn. 

Pět jednotek hasičů dnes odpoledne zasahovalo u požáru rodinného domu v Prostřední Bečvě na Vsetínsku. Postupně se na místě sjeli profesionální hasiči ze stanice Valašské Meziříčí, jednotka hasičů města Rožnov pod Radhoštěm a dobrovolné jednotky z Prostřední Bečvy, Prostřední Bečvy - Kněchyně a z Horní Bečvy.

Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že hoří v jedné z místností sklepního prostoru novostavby, do které se majitelé přestěhovali teprve včera. Hustý kouř se dostal i do dalších dvou pater domu. Hasiči během krátké chvíle požár dvěma proudy vody uhasili. Poté odvětrávali dům s pomocí přetlakové ventilace. Míso požáru kontrolovali termokamerou a dohašovali skrytá ohniska. Z domu také vynesli ven jednu desetikilovou propanbutanovou láhev, kterou následně ochlazovali.

Příčinu požáru nyní šetří vyšetřovatel hasičů ve společném šetření s Policií ČR. Požár zničil dveře, okna, vybavení sklepních prostor a taktéž zde uskladněný stavební materiál. Škoda tak předběžně byla vyčíslena na 200 tisíc korun.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

1.JPGSklepní prostor po požáru.JPG

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem