HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vážné dopravní nehody vyžadující pomoc hasičů.

Dnešní noc a brzké ranní hodiny soboty 12.10.2019 jsou z pohledu počtu výjezdů a náročnosti zásahu hasičů velmi obsáhlé. Do statistik se k nim dnes zapíší i dvě náročné dopravní nehody vyžadující pomoc jednotek hasičů. 

K první vážné dopravní nehodě s ohlášením na pomezí kraje Olomouckého a Pardubického převzalo operační středisko HZS Olomouckého kraje tři minuty po půlnoci. Dle prvotních informací za obcí Studená Loučka došlo ke střetu nákladního vozidla s osobním, situace na místě dle popisu vyžadovala vyproštění zaklíněné osoby.

K místu ihned vyrazila profesionální jednotky stanice Zábřeh a také technický speciál předurčený na dopravní nehody ze stanice Šumperk za pomoci dobrovolných hasičů Mohelnice a Lukavice a Loštice. V době příjezdu prvních jednotek hasičů byla zraněná osoba již mimo vozidlo a v péči posádky zdravotnické záchranné služby. Lokačně se jednalo o nehodu již v Pardubickém kraji. Jednotky provedli kontrolu a likvidaci uniklých provozních kapalin, v navazujícím čase asistovali při dokumentaci Policii ČR a v závěru provedli úklid komunikace od střepů. 

K druhé bohužel tragické události vyjely dvě jednotky hasičů krátce po páté hodině ranní do obce Přáslavice na Olomoucku. K pomoci na místo vyrazila profesionální jednotka stanice Olomouc, rovněž s technickým speciálem a také dobrovolní hasiči Velká Bystřice. Dle oznámení z tísňového hovoru v obci došlo ke střetu osoby s vozidlem, vyžadující vyproštění zraněné z pod vozidla. Hasiči jej vyprostili pomocí hydraulických zvedacích vaků a předali do péče posádky zdravotníků ZZS Olomouckého kraje. Tato nehoda má smutný závěr, i přes veškerou snahu záchranářů muž na místě zraněním podlehl.  

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí 
HZS Olomouckého kraje
T: 721810541
T: 950770039
M: zdenek.hosak@hzsol.cz
M: mluvci@hzsol.cz

Odkazy do noveho okna

nehoda nakladni vozidlo Gruna

nehoda nakladni vozidlo Gruna 

Detailní náhled

nehoda nakladni vozidlo Gruna

nehoda nakladni vozidlo Gruna 

Detailní náhled

nehoda nakladni vozidlo Gruna

nehoda nakladni vozidlo Gruna 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem