HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vážná nehoda na dálničním přivaděči, hasiči museli vyprošťovat

Na komunikaci I/38, ve směru z Jihlavy na Havlíčkův Brod, u sjezdu z dálnice D1 došlo ve čtvrtek ráno k vážné dopravní nehodě osobního a nákladního vozidla. V osobním vozidel zůstala po nehodě zaklíněna řidička. Z havarovaného vozidla ji museli vyprostit hasiči za pomoci hydraulického nářadí.  

 
Hlášení o nehodě přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v 08:23 hod. K nehodě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Jihlava.
 
Průzkumem místa zásahu hasiči zjistili, že se v místě střetl nákladní vůz s přívěsem  s vozidlem osobním značky Škoda Octavia. V osobním voze zůstala po nehodě zaklíněna řidička. Hasiči ji ze zdemolovaného vozidla vyprostili za pomoci hydraulického nářadí. Po vyproštění byla zraněná žena předána do péče zdravotníkům. Po nezbytném ošetření na místě byla zraněná řidička k dalšímu ošetření transportována vrtulníkem do brněnské nemocnice.
 
Řidič nákladního vozidla vyvázl z nehody bez zranění. Převážený náklad obilí se vysypal na komunikaci.
 
V 09:59 hod si velitel zásah na místo události vyžádal také jeřáb ze stanice Jihlava, kterým bylo provedeno vyproštění vleku nákladního vozidla.
 
Jednotka provedla zajištění havarovaných vozidel proti požáru a uniklé provozní kapaliny zlikvidovala za pomoci speciálního sorbentu.
 
V 11:22 hod byl zásah ukončen a jednotka se vrátila zpět na základnu.
 
Příčinu, průběh a veškeré okolnosti nehody vyšetřuje Policie ČR.

vytisknout  e-mailem