HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vážná dopravní nehoda na silnici I/9 v Jestřebí

V úterý 24. 8. 2021 krátce před 14. hodinou přijalo Krajské operační a informační středisko LK zprávu o dopravní nehodě 1 nákladního a 3 osobních automobilů na 61. km silnice I/9 v Jestřebí. Vzhledem k získaným informacím byly na místo povolány jednotky PO ze stanic HZS Česká Lípa a Doksy včetně technického přívěsného vozíku. K vybavení vozíku s technickými prostředky určenými pro stabilizaci a zvedání těžkých břemen patří např. pneumatická sada Paratech nebo pracovní plošina využívaná při vyprošťování z nákladních automobilů. 

Technický vozík ParatechVíce informací k přívěsnému  technickému vozíku Paratech ZDE

Po příjezdu na místo události hasiči zjistili, že osobní automobil byl po nárazu zasažen požárem v motorové části, přičemž jeho likvidaci provedli práškovým hasicím přístrojem účastníci nehody před příjezdem jednotek. Hasiči provedli protipožární opatření na ostatních vozidlech a dále spolupracovali s PČR a ZZS LK. Vzhledem k situaci byla silnice během prováděných prací a po dobu následujícího vyšetřování úplně uzavřena a provoz na komunikaci byl zcela obnoven až po 22. hodině. Nehoda si vyžádala jeden lidský život a zranění další osoby.

V souvislosti s touto nehodou zasahovali profesionální hasiči také u autobusu, jehož řidič se krátce po nehodě pokusil o otočení na uzavřené silnici. Při tomto pokusu zapadnul a zůstal stát napříč přes komunikaci. Autobus vyprostili hasiči z jednotky HZS SŽ ve spolupráci se stanicí HZS Doksy před 18. hodinou. V tomto případě nedošlo ke zranění žádných osob.

Autor: por. Bc. Jakub Sucharda

Foto: HZS LK

DN JestřebíDN Jestřebí

Autobus JestřebíAutobus Jestřebí

vytisknout  e-mailem