HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vánoční svátky prožili hasiči na Vysočině v relativním klidu, za tři dny vyjeli „jen“ 26krát

Vánoční svátky byly pro hasiče na Vysočině relativně klidné a v průběhu tří svátečních dnů zasahovali pouze u celkem 26 událostí. Denní průměr výjezdů k událostem na Vysočině přitom činí 25. Klidnou atmosféru letošních Vánoc přitom dokládá jejich porovnání se svátky v loňské roce, kdy počet výjezdů hasičů na Vysočině překročil 170.  

 V loňském roce Vysočinu potrápil hlavně silný vítr, který téměř po celém kraji lámal větve, vyvracel stromy a sloupy elektrického vedení. I přes výstrahu meteorologů na silný vítr, který měl zasáhnout Vysočinu i o letošních Vánocích, nezaznamenali hasiči nikterak vysoký počet výjezdů k popadaným stromům či větvím a v průběhu svátků vánočních vyjeli jen  k sedmi technickým zásahům v souvislosti s počasím.
 
K největším událostem o letošních vánočních svátcích patří zásah u požáru v ubytovně, ke kterému došlo v odpoledních hodinách na Hod boží. Při požáru se zranil jeden člověk, který se s plameny na půdě ubytovny pokoušel bojovat ještě před příjezdem hasičů. Z objektu hasiči následně museli evakuovat deset lidí. Plameny za sebou zanechaly majetkovou škodu v předběžné výši půl milionu korun. Proč začalo v ubytovně hořet stále zjišťujeme.
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem