HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vánoce středočeských hasičů

Od pátku 24. prosince do neděle 26. prosince zaznamenali středočeští hasiči 110 událostí. Z toho bylo třicet sedm technických pomocí, kdy nejčastěji hasiči odstraňovali popadané stromy, jednadvacet požárů a kromě dalších typových událostí také devatenáct dopravních nehod. 

K typicky vánočním požárům vyjeli hasiči kolem páteční 18. hodiny hned na třech místech – do Lhoty v okrese Praha-západ, do Klecan v okrese Praha-východ a do Divišova na Benešovsku. Ve všech třech případech došlo k zahoření vánočního stromku. Společným iniciátorem požáru byla ve dvou případech nevhodně umístěná prskavka.

V Divišově se majitelé domu zachovali duchapřítomně, když hořící stromek polili vodou, hasiči tak po svém příjezdu k události místo zkontrolovali, dohasili a přirozeně odvětrali. I přes rychlý zásah obyvatelů domu došlo k poškození vybavení a škoda byla předběžně vyčíslena na půl milionu korun.

V sobotu 25. prosince vyjeli mělničtí profesionální hasiči k požáru kuchyňské linky v domě. Provedeným průzkumem bylo zjištěno, že došlo nejprve k zahoření hrnce s olejem a následnému rozšíření požáru na kuchyňskou linku. Škoda zde byla předběžně vyčíslena na 100 000 korun.

Vzhledem k tomu, že Český hydrometeorologický ústav vydal výstrahu na náledí a novou sněhovou pokrývku, očekávali hasiči také zvýšený počet dopravních nehod. Celkem hasiči vyjeli za uplynulé sváteční dny k devatenácti dopravním nehodám. Nejvíce právě v sobotu po dobu platnosti výstrahy. K nejzávažnější dopravní nehodě vyjeli profesionální hasiči z Českého Brodu a Kolína nedaleko obce Třebovle na Kolínsku. Zde došlo ke střetu osobního automobilu s chodcem. Osoba utrpěla zranění natolik vážná, že jim i přes veškerou snahu záchranářů na místě podlehla. V ostatních případech šlo převážně o lehčí typy dopravních nehod, například sjetí vozidla mimo komunikaci.

ppor. Ing. Jan Sýkora, DiS.
HZS Středočeského kraje

Odkazy do noveho okna

001 - požár vánočního stromku

001 - požár vánočního stromku 

Detailní náhled

002 - požár vánočního stromku

002 - požár vánočního stromku 

Detailní náhled

003 - požár vánočního stromku

003 - požár vánočního stromku 

Detailní náhled

004 - hořící vánoční stromek značně poškodil vnitřek domu

004 - hořící vánoční stromek značně pošk... 

Detailní náhled

005 - vznícení oleje v hrnci

005 - vznícení oleje v hrnci 

Detailní náhled

006 - osobní automobil skončil mimo komunikaci

006 - osobní automobil skončil mimo komu... 

Detailní náhled

007 - vozidlo skončilo mimo komunikaci na střeše

007 - vozidlo skončilo mimo komunikaci n... 

Detailní náhled

008 - dopravní nehoda dvou osobních automobilů

008 - dopravní nehoda dvou osobních auto... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem