HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Válečným uprchlíkům pomáhá asistenční centrum

Od 1. března 7.00 zahájilo činnost Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině (KACPU). 

Krajský úřad Olomouckého kraje ve spolupráci s HZS Olomouckého kraje, policisty, záchranáři, pracovníky ministerstva vnitra a dalšími dotčenými organizacemi zřídil informační a registrační středisko, které sdružuje na jednom místě pomoc uprchlíkům z Ukrajiny. Asistenční centrum v současné chvíli funguje v sídle krajského úřadu u hlavního nádraží, a to v nepřetržitém režimu 24/7. Cílem KACPU je organizovat a koordinovat pomoc ukrajinským uprchlíkům tak, aby byla rychlá, účinná a efektivní.

Lidé prchající před válkou z Ukrajiny mají k dispozici dvě nové krizové telefonní linky. Dozví se na nich vše, co budou potřebovat – od vyřízení víz přes registraci až po adresy míst, kde je pro ně připraveno ubytování. Linky fungují nonstop.

  • 771 235 570
  • 771 235 571

KACPU - banner na budovu31.png

Během dneška byly v asistenčním centru přijaty čtyři desítky Ukrajinců. Po příjezdu do Olomouce jim byla zajištěna potřebná pomoc včetně psychosociální péče. Po celou dobu byli díky spolupráci s Univerzitou Palackého k dispozici překladatelé, jejichž přítomnost usnadnila komunikaci s ukrajinskými uprchlíky.

Pokud byste chtěli pomoci, můžete se svou nabídkou obrátit na e-mail pomoc@olkraj.cz. Více informací naleznete na webových stránkách ministerstva vnitra https://www.mvcr.cz/ nebo na online centru pro pomoc Ukrajině https://www.nasiukrajinci.cz/.

Zdroj foto: KÚ OLK

por. Mgr. Lucie Balážová
tisková mluvčí 
HZS Olomouckého kraje
T: 777 420 107
T: 950 770 039
M: lucie.balazova@hzsol.cz
M: mluvci@hzsol.cz
Odkazy do noveho okna

IMG_4050

IMG_4050 

Detailní náhled

IMG_4052

IMG_4052 

Detailní náhled

IMG_4058

IMG_4058 

Detailní náhled

KACPU - banner na budovu31

KACPU - banner na budovu31 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem