HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Valašská rally 2017 – prezentace činnosti profesionálních hasičů

(27.3.2017) V rámci doprovodném programu pátečního startu Valašské rally 2017 z náměstí ve Valašském Meziříčí si profesionální hasiči spolu se zdravotními sestrami z anesteziologického oddělení místní nemocnice připravili několik ukázek pro veřejnost. 

Jednalo se především o ukázky hasičské a zdravotnické techniky, prezentaci základních informací a telefonních čísel tísňových linek jednotlivých složek IZS, rady jak komunikovat s operátory linky tísňového volání Krajského operačního a informačního střediska profesionálních hasičů a co dělat před příjezdem záchranných složek. Pro diváky byly připraveny sady letáků a prospektů s touto tématikou, reflexní pásky a pro ty nejmenší i omalovánky. Smělejší zájemci si mohli vyzkoušet masáž srdce na připravené figuríně a dozvědět se mnoho důležitých informací o záchraně lidského života.

Hasiči se zdravotníky také připravili ukázky krizových situací, jako srážku cyklisty s osobním autem nebo záchranu zraněného a zaklíněného řidiče z havarovaného automobilu. Pozornost přitáhly nejen dovednosti záchranářů, ale také realisticky provedená zranění figurantů a vyprošťování pomocí hydraulických vyprošťovacích zařízení, která jsou ve výbavě zásahových vozidel profesionálních hasičů.

Celá akce se setkala s velkým zájmem diváků všech věkových skupin. Věříme, že pro ně byla nejen zábavná, ale hlavně poučná a přispěla k jejich povědomí jak se chovat na místě mimořádných událostí a jak efektivně poskytnout první pomoc.

Podklady: nprap.Ing.Anna Hubová, Oddělení ochrany obyvatel a krizového řízení,  HZS Zlínského kraje,  ÚO Vsetín

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem