HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V souvislosti se silným větrem evidujeme 566 událostí

V neděli 29. října do 19 hodin jsme v souvislosti se silným větrem – orkánem Herwart –zasahovali u 472 událostí a od neděle 19 hodin do pondělní 13 hodiny odpolední u dalších 94 zásahů v souvislosti se silným větrem.

Tedy celkem za 37 hodin jsme zasahovali u 566 událostí. Nejhorší situace byla v neděli mezi 10 a 12 hodinou. Byly chvíle, kdy hasiči vyjížděli každou minutu na událost. Obrovský nápor měli i operátoři na tísňových linkách hasičů. Během neděle odbavili více než tisícovku hovorů.

Přes noc i v pondělí dopoledne hasiči odstraňovali zejména spadlé stromy, ale i požáry stromů po pádu na elektrické vedení. Spolupracujeme také s energetiky, linky jsou ale přetížené a nedovoláme se. Několik událostí tak čeká na odbavení a vyřízení, a to z toho důvodu, že je nutné odpojit elektrický proud.

Během dne zasahovaly jednotky ještě u řady událostí. Například v Moravské Třebové zajišťovali hasiči střechu proti pádu. Museli strhnout poškozené plechy na budově ve Školní ulici, střechu museli zajistit i hasiči v Horním Jelení. Poškozenou střechu hasiči zajišťovali také v Zámrsku. Další jednotky v kraji odstraňovaly stromy hrozící pádem.

Výjezdy dle okresů od pondělí 30. října 0.00 do 13 hodin

Chrudim 12

Ústí nad Orlicí 12

Pardubice 10

Svitavy 17

Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

VysMýto

VysMýto 

Detailní náhled

Horní Jelení

Horní Jelení 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem