HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Sedlejově hořel teletník

 

Čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů byly v pondělí dopoledne vyslány k ohlášenému požáru teletníku v obci Sedlejov na Jihlavsku. Majiteli vznikla požárem škoda v předběžné výši 10.000 Kč. Při požáru ani samotném zásahu nebyl nikdo zraněn.

Informaci o požáru přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v 09:53 hod. K požáru vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic Telč a Třešť společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů ze Sedlejova a Dlouhé Brtnice.
 
Velmi duchapřítomně se však zachovali zaměstnanci zemědělského družstva, kteří začali požár okamžitě hasit. Jak si poradit s počínajícím požárem dobře věděli, neboť většina z těchto zaměstnanců jsou zároveň členy jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Sedlejov. Požár se jim tak podařilo za pomoci několika přenosných hasících přístrojů zcela zlikvidovat. Před plameny také evakuovali 15 telat.

Po příjezdu profesionálních jednotek bylo požářiště důkladně prohlédnuto. Požár byl však zdolán dokonale. Včasným zásahem byly uchráněny majetkové hodnoty ve výši 15.000.000 Kč.

V 10:46 hod byl zásah ukončen a jednotky se vrátily zpět na základny.

Příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci vyhřívané napáječky na vodu pro telata.

Resize of P1010564.JPG

Resize of P1010566.JPG

Resize of P1010567.JPG


Resize of P1010568.JPG

Resize of P1010574.JPG

vytisknout  e-mailem