HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V. ročník mezinárodní soutěž TFA Slovakia 2012

Lukáš NovákLukáš Novák
 
V těchto dnech se v Banské Bystrici v Europa Schopping a business centru konal V. ročník mezinárodní soutěž TFA Slovakia 2012. Na výborně zorganizovaný podnik se sjela konkurence téměř osmdesáti dobrovolných i profesionálních hasičů z Maďarska, Rakouska, Polska, České republiky a samozřejmě z domácího Slovenska.
Českou republiku reprezentovala sestava Jakeš, Zeman, Otipka z HZS Praha, zkušený matador Pepa Vlk z HZS Zlín, a také Lukáš Novák HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí,“ vyjmenovává Jiří Novák, bratr Lukáše Nováka.
Počasí lákalo spíše na koupaliště, takže ke klasickým čtyřem sekcím dle nových pravidel TFA, se přidal ještě další soupeř – a to bylo velké vedro. Stupně vítězům patřili pouze cizincům. Nejlépe se s nástrahami tratě a podmínkami vyrovnal polský reprezentant s Krakowa Marcin Zdziebło. Na druhý stupínek vystoupil Lukáš Novák a bronz veze do Rakouska Herbert Krenn.
            „Ve čtvrtek jsem absolvoval velice těžký závod - Memoriál Františka Franta. Jedná se o závod dvojic složený z běhu, lezení, slaňování, horské kolo – vše ve velice těžkém terénu s velkým výškovým převýšením. S Michalem Přecechtělem z HZS Olomouc jsme skončili na 3. místě. Času na regeneraci tedy nebylo mnoho a byl to i takový test, co to se mnou udělá absolvovat dva tak těžké závody hned po sobě. Síly ubývaly obrovsky rychle, což bylo znát hlavně na schodech při běhu do 23 nadzemního podlaží,“ říká Lukáš Novák.
Pouhých 10 sekund rozhodlo o vítězi na TFA Slovakia 2012 v Banské Bystrici. „Dnes jsem na to prostě neměl a musím sportovně uznat, že byl Marcin lepší,“ říká trochu zklamaně Lukáš Novák.
Nejbližší možná odveta se může odehrát v Praze na IRONFIREMAN 2012. A bude to hned odveta dvojnásobná, protože v roce 2010 právě polský závodník vyhrál i tuto prestižní akci,“ uzavírá Lukášův bratr Jirka.
 
 (vh)

vytisknout  e-mailem