HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Říčanech narazilo nákladní vozidlo do rodinného domu

V pondělí 25. května pár minut po půl deváté byla prostřednictvím datové věty středočeským hasičům ohlášena dopravní nehoda nákladního vozidla, které v místní části Radošovice v Říčanech narazilo do rodinného domu. Událost byla ohlášena dopravní policií, která přijela nehodu vyšetřit. 

Operační důstojník k události vyslal profesionální hasiče ze stanice Říčany s cisternovou automobilovou stříkačkou a velitelským vozidlem. Hasiči po příjezdu na místo zjistili, že nákladní auto plně naložené betonovými překlady se zřejmě samovolně rozjelo a narazilo do obvodové stěny, kterou poškodilo a vychýlilo o několik centimetrů.

Velitel zásahu prostřednictvím Krajského operačního a informačního střediska HZS Středočeského kraje požádal o kontaktování statika, který se asi po čtyřiceti minutách dostavil na místo. Mezitím technické služby města Říčany přivezly kovové zábrany na ohrazení nebezpečného prostoru. Po dobu zásahu usměrňovali dopravu kolem poškozeného domu přivolaní říčanští strážníci.

Po kompletní prohlídce domu statikem byla majiteli nařízena určitá opatření, která povedou k zajištění a opravě objektu. Hasiči místo zabezpečili ještě výstražnou páskou a krátce po desáté hodině odjeli zpět na svou stanici. Dům byl v současné době neobydlený, takže nikdo nebyl zraněn. Okolnostmi celého případu se zabývá Policie ČR.

nprap. Petr Svoboda
oddělení IZS
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem