HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V regionální soutěži HZS ČR v disciplínách TFA si změří síly hasiči z Pardubického a Královéhradeckého kraje

Areál Památníku bitvy z roku 1866 na Chlumu zaplní v pondělí 22. května 2017 borci z řad profesionálních hasičů kraje Pardubického a Královéhradeckého. Od 8.10 hodin se tady totiž koná soutěž v nejtěžších hasičských disciplínách TFA – z anglického Toughest Firefighter Alive – nejtvrdší hasič přežívá. Tento závod nejvíce simuluje zásahovou činnost hasičů. Soutěží se podle pravidel TFA, kdy je závod rozdělen do čtyř úseků. Časy ze všech čtyř úseků se sčítají a poté budou vyhodnoceny. Startuje vždy 1 závodník v časovém intervalu 10 minut. Na každou disciplínu má závodník časový limit 4 minuty (mimo disciplíny č. 4, kde je časový limit na provedení 9 minut).

Kategorie

Muži A…………18 až 39 let

Muži B…………40 a více let

Družstva (max. 6členná, do výsledku se počítají 4 nejlepší časy závodníků)

Absolutní vítěz (nejlepší závodník)

A jaké disciplíny na závodníky čekají:

Průběh úseku 1 - od startovní čáry soutěžící běží na stanovenou vzdálenost k přistavené PS, k ní na výstupy, připojí dvě hadicová vedení půlspojkami B. Následně obě hadicová vedení uchopí za proudnice a bez rozpojení rozvine tak, aby mohl položit obě proudnice na značky, umístěné ve stanovené vzdálenosti od PS. Jednotlivá vedení lze rozvinout samostatně. Poté se přesune po trati a smotá dvě hadice B, položené rovnoběžně vedle sebe, každou zvlášť do kotouče půlspojkou dovnitř a uloží je do boxu tak, aby z něj žádnou částí nepřečnívaly, a potom doběhne do cíle úseku.

Průběh úseku 2 - od startovní čáry úseku soutěžící doběhne k hammer boxu, uchopí obouruční palici a provede 80 úderů do jeho konstrukce (střídavě nahoru a dolů), poté palici odloží na určené místo na zem, běží k tunelu, uchopí 20 kg závaží a pronese ho překážkou, oběhne kužel a stejnou trasou vrátí závaží zpět na místo, doběhne k figuríně, uchopí ji a přemístí koridorem do stanovené vzdálenosti a kolem kuželu zpět a položí ji na stanovené místo, běží k bariéře, překoná ji a doběhne do cíle úseku.

Průběh úseku 3 - po startu postupně závodník opře 2 x 2 ks nastavovacích žebříků k podestě, uchopí dva 25 kg barely a vystoupá po schodišti do určeného NP, odloží barely, pokračuje do dalšího NP a pomocí lana vytáhne břemeno (2 x hadice B) na plošinu, které odloží na předem stanovené místo. Při cestě zpět sestupuje s došlapem na každý schod, uchopí barely a vrátí je do vytyčeného prostoru. Běží k monitoru a spojí proudnici s monitorem. Poté pokračuje do cíle úseku.

Průběh úseku 4 - soutěžící od startu úseku běží po schodech na podestu rozhledny (cca 12.NP).

Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem