HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V prvních minutách posledního dne roku 2014 hasiči likvidovali požár a odstraňovali následky nehod i tragické události

Nehoda u Medlešic si vyžádala čtyři zraněné osobyNehoda u Medlešic si vyžádala čtyři zraněné osoby
Z jednoho vozu museli hasiči vyprostit spolujezdkyniZ jednoho vozu museli hasiči vyprostit spolujezdkyni
Nehoda ve StéblovéNehoda ve Stéblové
 
HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim
            Chrudimští hasiči vyjížděli 30. prosince v 23.51 hodin k dopravní nehodě, ke které došlo na křižovatce v Medlešicích. Jednalo se o nehodu dvou vozidel značky Škoda. Z jednoho vozidla museli hasiči vyprostit spolujezdkyni. Posádka zdravotnické záchranné služby odvezla do nemocnice celkem čtyři zraněné osoby. Hasiči dále provedli standardní zajištění vozidel proti požáru i úniku provozních náplní a na stanici se vrátili 31. prosince v 2.34 hodin.  
 
HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí
            V poslední den v roce přesně v 0.33 hodin byl na operační a informační středisko hasičů oznámen požár v Šedivci na Orlickoústecku. Na místo byly vyslány profesionální jednotka hasičů z Žamberka a dále dobrovolné jednotky z Letohradu, Žamberku a Líšnice. Jednalo se o požár zahradní pergoly s udírnou o rozměrech 6 x 6 m. Muž udil maso a odešel spát. Při příjezdu hasičů byla celá pergola v plamenech. Hasiči dostali požár pod kontrolu v 0.55 hodin a zlikvidovali ho v 01.59 hodin. Škoda byla předběžně vyčíslena na 280 tisíc korun, uchránit se podařilo majetek ve výši 2 miliony korun (sousedící rodinný dům).  Příčinou vzniku požáru je nedbalost při práci s ohněm.
 
HZS Pardubického kraje, územní odbor Pardubice
            Šestnáct minut po sedmé hodině ranní vyjížděli 31. prosince profesionální hasiči z Pardubic do Stéblové, kde došlo ke kolizi vozu. Automobil skončil na střeše. Z vozidla unikaly provozní náplně, které hasiči posypali sorpčním materiálem a odpojili i akumulátor, aby nedošlo k případnému požáru. Řidiče zdravotnická záchranná služba převezla do nemocnice.
 
HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy
            Tragicky skončila kolize dodávky v poslední den v roce v Městečku Trnávka. K události vyjeli profesionální hasiči z Moravské Třebové a hasiči SŽDC Česká Třebová v 9.44 hodin. Dodávku řídil řidič, který z dosud nezjištěných příčin skončil s vozem nakloněn nad potokem. Vůz se doslova houpal. Zda se snažil řidič z dodávky dostat nebo z ní vypadl a následně byl vozem přimáčknut, nyní vyšetřují policisté. Při příjezdu hasičů byl již muž vytažen kolem jedoucími lidmi a mimo vozidlo. Hasiči začali s resuscitací muže až do příletu vrtulníku Letecké záchranné služby. Lékař ale po chvíli konstatoval smrt.  

 

 

Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem