HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Přešticích proběhl Malý záchranář a den s IZS

V úterý 28. 5. se na pozemku a v budově základní školy Josefa Hlávky v Přešticích uskutečnilo jedno z oblastních kol soutěže Malý záchranář.

Soutěžilo dvanáct týmů ze sedmi obcí jižního Plzeňska. Děti plnily disciplíny na osmi stanovištích a poté se přesunuly k teoretické části, kterou představoval písemný test.

Zatím co se soutěžící snažili dosáhnout těch nejlepších výsledků, mohli si ostatní žáci a veřejnost užít den s IZS, jenž probíhal na venkovním pozemku školy. Bohužel nám počasí nepřálo, ale jak můžete vidět na fotkách, na návštěvnosti to příliš neubralo.

Návštěvníci měli příležitost si prohlédnout mobilní požární techniku HZS Plzeňského kraje a Záchranného útvaru ze Zbirohu.

Mohli si osahat moderní i historické vojenské pěchotní zbraně a výstroj, zastřílet si na střeleckém trenažéru, prolézt zakouřeným stanem, či si vyzkoušet, jaké je to převrhnout se v autě na střechu a zpět na kola.

To nebyla jediná lákadla dne, kromě statických ukázek všech složek IZS a AČR, byly připraveny i ukázky služební kynologie psovodů PČR a hašení pomocí ručních hasicích přístrojů pod dozorem příslušníků HZS Plzeňského kraje. Možnost vyzkoušet si, jak se s takovým hasicím přístrojem pracuje, využily nejen některé paní učitelky, ale zejména pak žáci a šlo jim to velmi dobře.

Záštitu nad oběma akcemi převzal starosta města Přeštice Mgr. Karel Naxera. Finanční podporu zajistilo město Přeštice.

Velký dík patří všem partnerům akce:

ZZS Pk
Městská policie Přeštice
Státní zdravotní ústav Plzeň
AČR
PČR
BESIP
ZÚ Zbiroh
JSDH Přeštice

Speciální poděkování náleží řediteli ZŠ Josefa Hlávky Mgr. Petrovi Fornouzovi za poskytnutí prostorů v areálu školy a skvělou spolupráci při zajištění akce.

Ještě Vám dlužíme výsledky, tak zde jsou:

pořadí číslo družstva škola počet bodů
1 10 ZŠ Merklín 127
2 9 ZŠ Merklín 118
3 2 ZŠ Přeštice 117,5
4 1 ZŠ Lužany 117
5 12 ZŠ Stod 115
6 5 ZŠ Spálené Poříčí 112,5
7 11 ZŠ Stod 111,5
8 3 ZŠ Přeštice 107,5
9 6 ZŠ Žinkovy 105,5
10 4 ZŠ Spálené Poříčí 102
11 8 ZŠ Chlumčany 101
12 7 ZŠ Chlumčany 96,5

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem