HZS hlavního města Prahy  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Praze proběhl výcvik a školení obsluh stanoviště dekontaminace osob

V souladu s plánem zkušebního provozu, výcviku obsluh a pravidelných kontrol materiálu SSHR na první čtvrtletí roku 2018 zorganizoval ve čtvrtek 15. února 2018 odbor ochrany obyvatelstva a krizového řízení společně se směnou A hasičské stanice Strašnice a oddělením chemické služby výcvik a školení obsluh stanoviště dekontaminace osob. 

Pro přiblížení výcviku reálnému nasazení bylo využito jako figurantů studentů bakalářského studijního oboru Bezpečnostní management ve veřejné správě z Policejní akademie České republiky v Praze. Vzájemně velmi pozitivně hodnocený výcvik vedl nejen k zdokonalení jednotek HZS hl. m. Prahy v provádění dekontaminace se zohledněním potřeb skutečných osob, ale též k prohloubení teoretických i praktických znalostí zúčastněných studentů.  

Kromě úvodní teoretické části a samotného výcviku proběhlo v závěru oboustranné zhodnocení celé akce, se zaměřením na poznatky figurantů, které by mohly vést ke zvýšení komfortu dekontaminovaných osob i zefektivnění celého procesu.

20180315A_Dekontaminace_Kostík08.JPG

FOTOGALERIE

Text:
mjr. Mgr. Michal Friedrich
Hasičský záchranný sbor hl. m. Prahy
vedoucí oddělení krizového řízení

vytisknout  e-mailem